Fantastical 2 icon

Fantastical 2 voegt 3D Touch, watchOS2-app en Split View toe

De populaire agenda-app Fantastical 2 is op alle vlakken vernieuwd. Zowel op de iPad, iPhone als Apple Watch kun je vandaag op nieuwe functies rekenen, die vooral de nieuwe mogelijkheden van iOS 9 en de nieuwe iPhones benutten.

Fantastical 2 icon
De populaire kalender-app Fantastical heeft een hele lading aan nieuwe functies gekregen, ongeacht of je de app nu op je Apple Watch, iPhone of iPad gebruikt. Met de update naar versie 2.5 is Fantastical weer helemaal bij met het ondersteunen van de nieuwste functies van iOS 9 en watchOS 2.

Fantastical 2 doet op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn voordeel met 3D Touch, waarmee je nu snel een afspraak kunt openen of een nieuw evenement aan kunt maken door het app-icoon stevig in te drukken. Ook kun je een URL of locatie ingedrukt houden, om vervolgens te kiezen in welke app je de link wilt openen. Bij een locatie krijg je bijvoorbeeld de keuze uit Google Maps en Apple Maps.

Multitasken op de iPad

Op de iPad kun je Fantastical 2 nu gebruiken in de multitaskingmodus van iOS 9. Handig als je Fantastical ook als agenda gebruikt, en je de app bijvoorbeeld tegelijk met je mailbox geopend hebt. De Slide Over-functie kun je gebruiken op de iPad Air/iPad mini 2 en nieuwer, terwijl Split-View alleen werkt op de iPad Air 2 en iPad mini 4.

Fantastical-2

Complicaties op de Apple Watch

Tot slot worden Apple Watch-gebruikers getrakteerd op ondersteuning voor watchOS2, wat niet alleen een snellere app maar ook een Fantastical-complicatie betekent. Door deze complicatie op je wijzerplaat te zetten kun je snel de volgende afspraak zien. In de kleinere versie van de complicatie staat met een cijfertje aangegeven hoeveel afspraken je nog hebt die dag.

Onlangs werd ook de Mac-app van Fantastical bijgewerkt om OS X El Capitan te ondersteunen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2015, 20:43
Categorie Apps
Onderwerpen agenda, fantastical

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.