Facebook neemt bewegingsapp Moves over

Facebook heeft zojuist de maker van activiteitentracker Moves overgenomen. Dit maakte Moves bekend.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

MovesFacebook heeft de activiteitentracker Moves overgenomen. Dit heeft Moves zojuist bekendgemaakt in een blogpost. Hoeveel Facebook heeft betaald voor Moves is nog niet bekend. De oprichters van het bedrijf voegen zich bij Facebook om te helpen met het verbeteren van producten en diensten. Moves zal als losse app blijven bestaan.

Facebook lijkt met Moves dezelfde strategie te hebben als met het eerder overgenomen WhatsApp en Oculus: de producten blijven in hun huidige vorm bestaan en er worden niet zomaar gegevens uitgewisseld. Dat laatste benadrukken de makers van Moves ook direct in hun overnamebericht:

De Moves-ervaring zal blijven bestaan als een zelfstandige app, en er zijn geen plannen om dat te veranderen of om onze gegevens samen te voegen met die van Facebook.

Let wel op: Moves zegt dat er geen plannen zijn om data samen te voegen met Facebook. Met deze uitspraak is het nog goed mogelijk dat dit op een later moment alsnog zal gebeuren. Moves en Facebook hebben niet beloofd dat de gegevens van beide diensten altijd gescheiden blijven. Facebook heeft dit bij andere overgenomen bedrijven tot nu echter wel waargemaakt. Het in 2012 gekochte Instagram is nog steeds een losstaande app.

Facebook lijkt druk bezig met het overnemen van prominente techbedrijven. Voor WhatsApp betaalde Facebook eerder dit jaar 16 miljard dollar, plus 3 miljard dollar aan aandelen. Voor VR-brillenmaker Oculus werd 2 miljard dollar betaald. Instagram was in 2012 1 miljard dollar waard, en vermoedelijk is er minder betaald voor Moves. Volgens Wall Street Journal telt Moves op het moment maar liefst 4 miljoen gebruikers, maar dat valt in het niet naast bijvoorbeeld de half miljard WhatsApp-gebruikers.

Moves is een bewegingsapp die met GPS bijhoudt waar je bent en wanneer je loopt, fietst of op een andere manier reist. Op deze manier biedt de app een overzicht van al je activiteiten op een dag. Heb je een iPhone 5s, dan kan de M7-coprocessor worden gebruikt om de gemaakte stappen preciezer te registreren.

Downloaden: Moves (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Leuke alternatieven voor Moves

dolfijn

  • Breeze (gratis, afgebeeld) van Runkeeper is vorige week uitgekomen. De iPhone-app houdt je stappen bij met de M7-coprocessor in de iPhone 5s, maar laat ook je locaties op kaart zien. Leuk is dat Breeze niet alleen je beweging meet, maar je ook doelen oplegt om subtiel steeds iets meer te bewegen. Ook geinig: de app vergelijkt je bewegingsritme met dat van een dier.
  • Human (gratis) was ongetwijfeld de grote inspiratiebron voor Breeze. De applicatie bevat een zelfde overzicht van de beweging die je per dag doet. Je stelt je eigen doel in om een x aantal minuten per dag te bewegen en kan ook handmatig eigen beweegsessies ingeven, zoals je voetbaltraining.
  • Argus (gratis) registreert niet alleen je beweging aan de hand van de iPhone 5s-coprocessor of Bluetooth-accessoires, maar is ook een logboek voor je andere gezonde activiteiten. Zo kan je erin aangeven hoeveel water je drinkt en wat je eet. Je kan ook de voortgang van vrienden volgen in een sociale nieuwsfeed.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:24
Onderwerpen facebook, moves

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.