Facebook krijgt mobiele iPhone-versie

Facebook heeft een speciale webinterface voor iPhone-gebruikers gemaakt. Het is een van de betere voorbeelden van webdesign, maar het is ook een teken dat er een wildgroei aan mobiele webformaten aan het ontstaan is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

FacebookVergeet Hyves en MySpace: als je echt wilt meedoen heb je een Facebook-account. Eindelijk is Facebook nu zover dat ze een speciale iPhone-versie van de website hebben gemaakt. Het is ontworpen door Joe Hewitt, die sinds de overname van Parakey deel uitmaakt van het Facebook-team.

Wanneer je tussen tabbladen wisselt krijg je een fraaie schuifanimatie te zien. De iPhone-versie is te bereiken via iphone.facebook.com, maar is ook te gebruiken door mensen met een andere mobiele telefoon. Toch geeft deze ontwikkeling wel aan dat er een wildgroei aan mobiele website-varianten dreigt: naast wap-sites en .mobi-sites krijgen we nu ook aparte iPhone-sites. Moet je straks iphone.google.com, m.google.com, wap.google.com, www.google.com/m of google.mobi intikken om mobiel te kunnen zoeken?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:59
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.