Facebook Groups

Facebook introduceert Groups: losse app voor groepen

Facebook heeft nog een functie naar een losse app verplaatst. Met Facebook Groups kun je groepen op Facebook beheren en bekijken.

Facebook GroupsFacebook heeft de nieuwe iOS-app Facebook Groups uitgebracht. Vanuit deze app kun je groepen op het sociale netwerk bekijken en beheren. Hiermee lijkt Facebook nog een hoofdfunctie te verplaatsen naar een losse app: de chatoptie van Facebook is al enige tijd te vinden in een losse Messenger-app, die eerder dit jaar zelfs verplicht werd gesteld.

In Facebook Groups worden al je groepen getoond aan de hand van cirkeliconen. Je kunt vanuit de app ook een nieuwe groep maken. Heb je een groep eenmaal geopend, dan kun je bovenin met een plusknop nieuwe mensen toevoegen. De tijdlijn van de groep heeft veel gemeen met de gebruikelijke tijdlijn in de Facebook-app.

Facebook heeft het afgelopen jaar flink wat losse apps uitgebracht, waaronder Rooms, Paper en Slingshot. Veel van deze applicaties zijn enkel in de Amerikaanse App Store te downloaden. Facebook Groups daarintegen is ook in Nederland verkrijgbaar. Groups lijkt dan ook een stuk minder experimenteel dan de andere uitgebrachte apps.

Facebook’s app-strategie lijkt zijn vruchten af te werpen. Hoewel app-gebruikers klaagden toen de losse Messenger-app verplicht werd gesteld, staan zowel Facebook als Messenger sindsdien hoog in de hitlijsten met populaire apps. Het is afwachten of Groups hetzelfde lot staat te wachten. Op het moment kun je de groepenfunctie in de Facebook-app nog gewoon gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2014, 19:33
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.