Neato icon

Apple wil notitie-widget Neato uit App Store halen

Apple wil de notitiewidget Neato uit de App Store halen. De widget zou zich namelijk niet aan de App Store-regels houden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Neato screenshot widgetDe notitie-app Neato dreigt uit de App Store te worden verwijderd. Neato biedt een snelle widget voor het Berichtencentrum waarmee je notities kunt maken. Dit doe je met een toetsenbord dat in de widget is geïntegreerd. Dat mag niet van Apple, en daarom moet Neato zo spoedig mogelijk worden aangepast om verwijdering uit de App Store te voorkomen. Zonder dit ingebouwde toetsenbord verliest Neato echter zijn enige functie.

Met Neato kun je een snelle notitie tikken vanuit het Berichtencentrum van de iPhone of iPad, die je vervolgens kunt doorsturen naar Evernote of je mailbox. Apple’s eis om het toetsenbord te verwijderen is daarom een harde: zonder toetsenbord kun je niet langer notities maken, waardoor Neato een nutteloze widget wordt. De ontwikkelaar zou dan knoppen kunnen bieden om mee naar een notitie-app te springen, maar applicaties zoals Evernote doen dit zelf al.

Widgets in het Berichtencentrum van iOS 8 kunnen niet zomaar een toetsenbord tonen. Daar had de ontwikkelaar van Neato een oplossing voor gevonden: de app heeft het toetsenbord ingebouwd in de widget zelf, waardoor je hem ook naar boven of beneden beweegt als je door het Berichtencentrum navigeert. Hierdoor is het toetsenbord ook iets smaller dan het gebruikelijke iOS-toetsenbord, zoals we in onze review van de app ook al hadden benoemd. Deze truc schiet bij Apple echter in het verkeerde keelgat: het toetsenbord moet zo spoedig mogelijk uit de app worden verwijderd, mits de ontwikkelaar Neato in de App Store wil laten staan.

Eind oktober probeerde Apple ook al een widget in de ban te doen: PCalc biedt een calculator in het Berichtencentrum, iets wat Apple liever niet wilde. Later kwam Apple echter terug op dit besluit. Het lijkt er echter niet op dat Neato hetzelfde lot staat te wachten. De ontwikkelaar van de widget heeft al bij Apple gepleit om het toetsenbordverbod tegen te gaan, maar kreeg enkel de volgende reactie:

Ons standpunt wat betreft uw app is onveranderd. (…) Dien alstublieft een update voor de app in binnen twee weken. Als we binnen twee weken geen update ontvangen, zal uw app worden verwijderd.

Op het moment van schrijven is Neato nog in de App Store beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2014, 14:23
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.