Reacties voor: EyeTV 1.1: live televisie kijken op je iPad

Elgato heeft vandaag versie 1.1 van EyeTV uitgebracht. De applicatie is nu beschikbaar als universal app voor de iPad en de iPhone en biedt onder meer streamen van live televisie naar de iPad.
Lees het complete artikel → EyeTV 1.1: live televisie kijken op je iPad
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. heb ik het nou mis, of heeft de fabrikant nou alleen usb stickjes waar je dus geen smartcard in kan steken? Anders kan je in nederland alleen 1,2,3 ontvangen!

  2. @Tom Bode: je hebt ook de eyetv sat. Hiermee kan je via de satelliet wel gecodeerde zenders bekijken.

  3. Origineel geplaatst door Tom Bode
    heb ik het nou mis, of heeft de fabrikant nou alleen usb stickjes waar je dus geen smartcard in kan steken? Anders kan je in nederland alleen 1,2,3 ontvangen!

    ja is ook zo ik heb net zo’n stickje gekocht en ik kan aleen nederland 2,2 en 3 ontvangen en ook ketnet en een

  4. Er zijn ook stickjes verkrijgbaar waarmee je analoog tv kunt kijken (volgens mij de hybrid). Digitale tv is in nl niet te krijgen, behalve ned 1,2 en 3). De kabelaars laten dat niet toe, volgens mij.

  5. Elgato / EyeTV ondersteunt ook andere merken, waaronder Terratec H7. Daarin kan een kaart. Of het werkt, blijft echter experimenteren…

  6. Heb de hybrid werkt fijn met de eyetv app en nu helemaal nu het fullscreen draait op de ipad.

    Heb er een coax kabel in, op die manier kun je wel alles bekijken. En de mac gaat vanzelf uit slaapstand als je verbinding maakt via de app.

  7. Hoe is de beeldkwaliteit? @max:

  8. @ max

    Heb je een UPC abbonement en kan je alle zenders ontvangen?

    Ik had een EYE TV maar tvtvt.nl (de programma gids) lipe niet helemaal synchroom met eyeTV..

    Verder is het overigens SUPER!

  9. Dit vind ik wel interessant als vervanging (en verbetering) van onze hard disk recorder. Nu heb ik een paar vraagjes over deze elgato hybride oplossing:
    1) werkt het met analoge kabel
    2) werkt het met de standaard epg of moet ik ergens een abbo op nemen (tvtv.nl???)?
    3) werkt het met een appletv?

    Alvast bedankt…

  10. @Taco ik denk niet dat max UPC gebruikt die hebben veel dichtgetimmerd zeker wat betreft digitale tv. Ik denk dat hij Ziggo of Caiway heeft.

  11. @Dirkster, ja het werkt met analoge kabel
    vraag 2 kan ik niet met zekerheid antwoord op geven ivm ik belg ben maar dit werkt in belgie.
    vraag 3, je kan alle opgenomen programma’s automatisch opnemen in iTunes en dan kan je ze bekijken via je appleTV!

  12. Ik gebruik een slingbox, die sluit je aan op je kabeltuner of ander afspeelapparaat en dan kan je op je iPad televisie kijken, ook op je iPhone. Werkt over wifi en over 3G.

  13. dus als ik het goed begrijp moet je naast de applicatie ook een hardware ding kopen hiervoor?

  14. @Iedereen die zich af vraagt of dit met digitaal kabel werkt.

    Ik heb een eyetv 610, hiermee kan ik dus digitaal (en HD) @home/ziggo ontvangen. Die 610 worden niet meer gemaakt maar er schijnen nog winkels te zijn die ze hebben. Ik weet niet of er ook andere fabrikanten dvb-c zijn die eyetv tuners verkopen maar als je er een kan vinden dan is het zeker de moeite waard. Ik had wel een Alphacrypt Cam kaart nodig. (dus geen CI+ ondersteuning)

    Overigens kan je als je een beetje handig bent kun je ook wel de url van de live3g server (lokaal op je pc) wel vinden.. Werkt hetzelfde als de iphone app maar dan gratis en werkt ook als je een minder legale eyetv3 versie hebt.

  15. @dirkster

    2) Ja, standaard EPG werkt. Weet niet op afstand schedulen werkt. Nooit uitgeprobeerd.

  16. Volgens mij is dit kastje exact de 610 (maar dan een andere kleur)

    http://www.digital-everywhere.com/en/alcms/index.php?sid=1190404644

  17. Dank jullie wel voor de antwoorden.

    Toch nog even over de appletv… Mijn vraag is dus of ik de eye tv direct op de appletv kan aansluiten en dus geen Mac mini o.i.d. Nodig heb. Een mini is mij iets te duur als een vervanger van de hdd recorder.

  18. weet iemand of het per se nodig is om hardware hiervoor te hebben????

  19. Heb een Terratec H7 à 149 euro. Hier gaat een Digitenne kaartje in, pluk je alles uit de lucht, van NED1 t/m TMF. Werkt perfect met EyeTV, ook voetbal kijken op m’n iPhone op het werk. Nu wachtende op de iPad.

  20. Bij ibood.com is nu een versie in de aanbieding voor nog geen € 60,-

  21. Ja, het is nodig om hardware te hebben. Ja, het werkt prima op de Mac. Nee, het werkt niet op de AppleTV.

    Nederland 1, 2 en 3 en een regionale zender worden free to air uitgezonden en kan je dus met willekeurig elke DVB-T-stick ontvangen. Voor Digitenne heb je een EyeTV 410 nodig of een variant daarop, waar een CAM-module in kan. Let vooral op welke DVB we het over hebben. DVB-C is kabel, DVB-T is Digitenne (ether) en DVB-S is satelliet.

    De meeste DVB’s bevatten ook een EPG (gids) die je gewoon kan oppikken. Wil je meer uitgebreide info over programma’s, dan kan je een abonnement nemen op tvtv voor EPG-gegevens of klooien met XMLtv.

  22. Ik heb een iPad en een windows computer (Vista). Werkt eyeTV ook in deze combinatie of moet het perse draaien op een Mac.

  23. Tsja, ik wil graag m’n hdd recorder vervangen en een sprong voorwaarts maken door tv kijken op m’n iPad mogelijk te maken. Maar ik wil juist niet de hele tijd een pc aan, dat ding gebruikt 150 watt en “hybernaten” werkt niet (altijd). Ga maar weer verder kijken naar slingbox of een tv tuner op de appletv…

    Dit lijkt niet voor mij te werken helaas!

  24. Heren,

    Veel antwoorden zijn ook hier te vinden:
    http://www.youtube.com/results?search_query=mac+mini+media+centre&aq=f

    Verder heeft screencast online een perfecte uitleg (2x 45 min) hoe een (2e hands) mac mini om te toveren tot media center incl. iphone afstands bediening voor alles, plex, boxee, fotos, muziek, etc ,etc

    MIJN VRAAG
    Weet iemand of:
    1- tvtv.nl alle tv zenders goed weergeeft (ik ontvang UPC Royaal-90 zenders)
    2- de kwaliteit via EYE TV digitaal hetzelfde is als UPC

  25. @N. Noordegraaf:

    terratec H7 werkt heel goed samen met de Elgato software, 3.4 in mijn geval. In combinatie met een Alphacrypt cardreader en ziggo HD kaart, full HD op mijn Mac Pro en nu dus live tv streamen naar mijn iPad….

  26. @Floris:

    helemaal eens !

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.