ExoLens zet een Zeiss-lens op je iPhone 7

Lenzenfabrikant ExoLens brengt lenskits voor de iPhone 7 uit, zodat je met een groothoek-, macro- en telefoto-lens nog mooiere foto's maakt.

ExoLens heeft aangekondigd dat ze Zeiss-lenzen voor de iPhone 7 gaan uitbrengen (yup, op de foto zie je nog de 6s). Ook gaan ze naast de Prime-lijn voor amateurs een nieuwe Pro-lijn starten, bestaande uit drie lenzen: groothoek, telefoto en macro. Elk is voorzien van een aluminium mount om te bevestigen aan de iPhone. Ze zullen vanaf december verkrijgbaar zijn voor de iPhone 6/6s, iPhone 6/6s Plus en de iPhone 7. Gek genoeg wordt de iPhone 7 Plus nergens genoemd, terwijl dat toestel juist erg veel fotografie-fans zal trekken.


ExoLens Zeiss-lenzen

De groothoek- en telefoto-kits zullen voor $200 tot $250 in de winkel liggen. Deze bieden de asferische lenstechnologie die voorheen was voorbehouden aan duurdere DSLR-lenzen. De macro-zoomlens zal in januari volgen voor $200. Je krijgt er bevestigingsmateriaal voor je iPhone bij. Voor de kenners: in dit pakket vind je de Zeiss Vario-Proxar 40-80 T macro-zoomlens voor objecten die tussen de 3 en 12 cm groot zijn. Daarna komen er soortgelijke lenskits beschikbaar in de Prime-lijn, die wat vriendelijker is geprijsd.

ExoLens Zeiss-lenzen

ExoLens denkt dat de lenzen voor een brede groep gebruikers interessant zijn. Voor professionele landschaps- en portretfotografen tot selfies voor mensen die vooral op sociale netwerken rondhangen. ExoLens is tegenwoordig onderdeel van het bedrijf Fellowes, een bekende fabrikant van papiervernietigers.

ExoLens op iPhones

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.