ExoLens Zeiss-lenzen

ExoLens zet een Zeiss-lens op je iPhone 7

Lenzenfabrikant ExoLens brengt lenskits voor de iPhone 7 uit, zodat je met een groothoek-, macro- en telefoto-lens nog mooiere foto's maakt.

ExoLens heeft aangekondigd dat ze Zeiss-lenzen voor de iPhone 7 gaan uitbrengen (yup, op de foto zie je nog de 6s). Ook gaan ze naast de Prime-lijn voor amateurs een nieuwe Pro-lijn starten, bestaande uit drie lenzen: groothoek, telefoto en macro. Elk is voorzien van een aluminium mount om te bevestigen aan de iPhone. Ze zullen vanaf december verkrijgbaar zijn voor de iPhone 6/6s, iPhone 6/6s Plus en de iPhone 7. Gek genoeg wordt de iPhone 7 Plus nergens genoemd, terwijl dat toestel juist erg veel fotografie-fans zal trekken.

ExoLens Zeiss-lenzen

De groothoek- en telefoto-kits zullen voor $200 tot $250 in de winkel liggen. Deze bieden de asferische lenstechnologie die voorheen was voorbehouden aan duurdere DSLR-lenzen. De macro-zoomlens zal in januari volgen voor $200. Je krijgt er bevestigingsmateriaal voor je iPhone bij. Voor de kenners: in dit pakket vind je de Zeiss Vario-Proxar 40-80 T macro-zoomlens voor objecten die tussen de 3 en 12 cm groot zijn. Daarna komen er soortgelijke lenskits beschikbaar in de Prime-lijn, die wat vriendelijker is geprijsd.

ExoLens Zeiss-lenzen

ExoLens denkt dat de lenzen voor een brede groep gebruikers interessant zijn. Voor professionele landschaps- en portretfotografen tot selfies voor mensen die vooral op sociale netwerken rondhangen. ExoLens is tegenwoordig onderdeel van het bedrijf Fellowes, een bekende fabrikant van papiervernietigers.

ExoLens op iPhones

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2016, 17:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, lens

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.