Gorillaz-app met augmented reality

Gorillaz-app laat je wereldwijd luisteren naar nieuwe album Humanz

Gorillaz hebben een nieuwe app, waarmee je wereldwijd naar het nieuwe album Humanz kunt luisteren, rondkijkt in de studio en allerlei extra's ontdekt.

Gorillaz, de band van Damon Albarn, brengt binnenkort een nieuw album uit. Op 28 april kun je samen met andere fans wereldwijd luisteren naar Humanz, via een nieuw verschenen app. Die heet simpelweg ‘Gorillaz’ en laat je via augmented reality kennismaken met het album en met de bandleden, die als avatars aanwezig zijn in de app.

Gorillaz-app met augmented reality

Gorillaz Spirit Houses

Damon Albarn, Jamie Hewlett en hun collega’s hebben alles uit de kast getrokken om het album te promoten. Ze hebben zich weer in hun alter-ego’s Murdoc Niccals, 2D, Russel en Noodle gehesen, ze hebben een 360 graden-muziekvideo en ze gaan in samenwerking met Sonos virtuele ‘Spirit Houses’ openen, waaronder eentje in Amsterdam.

Van 21 april gaat Sonos industriële ruimtes in Amsterdam, Berlijn en Brooklyn ombouwen tot Gorillaz Spirit Houses. Daar kun je jezelf in real-life onderdompelen in de installaties en projecties die speciaal voor het album zijn gemaakt. De zullen de sfeer ademen van het spookhuis uit de ‘Saturn Barz’-video. “Wonderlijke visuals” belooft bassist en songwriter Murdoc Niccals. Op 21 april gaat de experience in Brooklyn van start, daarna volgt op 29 april Berijn en op 6 mei Amsterdam. Dit alles ter gelegenheid van het eerste album in zeven jaar. Toegang tot de Gorillaz Spirit Houses is gratis, maar je moet je wel hier even registreren.

Gorillaz-app voor thuisblijvers

Wie het liever op een afstandje beluistert, kan vanaf nu ook terecht in de nieuwe app. Je kunt hiermee rondkijken in de studio van de band, luisteren naar afspeellijsten die zijn samengesteld door de bandleden en scenes in augmented en virtual reality bekijken.

Via de app kun je op 28 april 2017 ook wereldwijd meeluisteren naar het nieuwe album, dat gelijktijdig voor iedereen te horen zal zijn. Het moet de grootste ‘geospecifieke luisterervaring ooit’ worden. Tenminste, zo noemt de band het.

Gorillaz staat erom bekend dat ze het altijd net iets anders aanpakken. Bij deze app merk je dat ook. Zo kun je met augmented reality onderdelen uit de recente muziekvideo’s in je eigen huiskamer zien. Tik je op bepaalde onderdelen, dan zie je extra’s zoals een afspeellijst van bandlid Russel. Ook kijk je met virtual reality rond in de Kong Studio’s, de oude studio van de band in Essex.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2017, 13:00
Categorie Apps
Onderwerpen augmented reality, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.