Reacties voor: Europese Unie verlaagt internettarieven in het buitenland

Internetten in het buitenland zal vanaf deze zomer een stuk goedkoper worden. Hier heeft de Europese Unie vandaag mee ingestemd. Je zult hooguit 50 eurocent per MB betalen, een bedrag dat in 2014 naar 20 eurocent teruggedrongen zal worden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. 9.50 per mb is echt van de gekken! 50 cent is nog steeds veel, wanneer komen er internationale abo’s die je gewoon overal kunt gebruiken. soort van WIFI abo’s ofzo.

  2. Ja, en de abo’s worden in het binnenland 25-30% duurder. Toevallig?

  3. @JL:

    Bij Vodafone Smart kun je in 42 passport-landen de internetbundel max 60 dagen per jaar gebruiken.

  4. Ik vind het zo ie zo van de zotte dat er verteld word dat we 1 Europa zijn maar dat we wel 9.50 per MB moeten betalen als we even in Belgie of Frankrijk zijn. In Amerika betaal ik 50 dollar voor een maand onbeperkt internet door HEEL de VS. Sorry maar de EU meet met 2 maten.

  5. Kroes is geen Eu·ro·par·le·men·ta·ri·ër (de; m,v -s lid vh Europarlement), zij is eu·ro·com·mis·sa·ris (de; m,v -sen lid vd Europese Commissie).

  6. Ik gebruik de internet op reis blox van Vodafone. Kost je 2 euro voor 35Mb per 24 uur.

  7. Ik heb pas de voordeeloptie internet op reis van KPN gebruikt; 10 euro voor 100 MB per maand. Is genoeg voor een week lang email, weerberichten, whatsapp e.d. Voor 10ct. per MB vind ik het best de moeite waard

  8. Het blijft raar dat er op dit gebied ‘grenzen’ blijven bestaan. Waarom kan ik met mijn T-Mobile abonnement niet met dezelfde bundel bellen en internetten bij T-Mobile Duitsland?

    Voorlopig maak ik gebruik van Wifi in het buitenland en verdienen ze helemaal niets aan mij.

  9. Mooie initiatief. Beter dan niks toch het wordt steeds goedkoper. Nu nog tarieven binnen nederland aanpakken en me happy :p

  10. Net dagpas 5mb voor 1,95 gekocht bij Tmobile. Kijken of het wat is hier in België

  11. t-mobile heeft voor 9,95 ook internet europa: 500Mb inclusief !

  12. Gelukkig heb ik de Onavo app!!!

  13. Liep afgelopen zomer in Bodrum Turkije, ik had bijna overal wifi…alle winkeliers, kraampjes, restaurants, strandhutten hadden hun wifi openstaan, een restaurant medewerkster zei: everybody happy now, Skype, email, whatsapp…for free,with the whole world.Zij zelf vonden dat ook handig…want vele hadden een smartphone zonder abo, maar toch bellen met Skype.. Er zit wel een risico aan verbonden,dat weet ieder al, maar Er was nog niets gebeurd…ik doe geen bankzaken, alleen maar whatsapp , surfen en mailen. Ik vond het goed zo.

  14. @Mark:
    Dit is handig voor mensen die continue over de grens zitten. Maar als je 1 keer per jaar een maand in buitenland zit is hrt overbodig. Want internet europa is niet uit te zetten totdat je contract verlopen is.

  15. En de abonnementen wordenWEER duurder. Geld moet toch in de pockets blijven vloeien.

  16. En wanneer gaat dit in? Zie wel dat er ingestemd is dat er verlaagt gaat worden en dat het in 2014 nog verder verlaagt wordt. Maar wanneer gaat de huidige verlaging in dan? Vandaag? Lijkt me sterk dat de providers dit al verwerkt hebben.

  17. juli 2012 juli 2013 juli 2014
    Belminuut €0,25 €0,20 €0,15
    Sms €0,08 €0,07 €0,05
    Data (MB) €0,50 €0,30 €0,20

  18. Zo lang je een abo hebt blijf je genaaid worden. Of het nou goedkoper wordt of niet. En het lijkt alsof het goedkoper wordt maar reken maar is uit hoeveel je betaald in 24 maanden(meeste abos zijn 24 maanden) en je zult zien dat het niet goedkoper is geworden. Wordt internet goedkoper dan wordt bellen weer duurder en andersom. Je blijft gewoon net zo veel betalen. Maar zolang mensen gewoon blijfen kopen zal de prijs ook niet lager worden dus moet je ook niet zeuren niemand dwingt je om een abo te nemen. Vindt je het duur? Neem het dan niet! En als je neemt zeur dan niet! Want het is je eigen keus geweest!

  19. Geldt dat ook binnen NL straks? Vriendin van mij heeft een PrePaid van Hi en betaalt nu 2,- per MB. Idioot duur, zelfs voor heel af en toe. Zou mooi zijn als dat ook in juli naar 0,50 zou gaan!

  20. T-mobiel kost nu:€30,- 150 belmin. 200 sms en onb.. internet ….. Dat Wordt €37,- 75 min bellen (sms weet ik niet) en 500 mb internet . Dus,ze verdienen het wel op een andere manier terug!!!!!!

  21. @Zoef prepaid is ook niet voor internet-gebruikers maar voor mensen die niet veel bellen. Een abbonement is voor mensen die veel bellen en soms ook veel internetten.

  22. In de Nederlandse Antillen betaal je bij Tmobile €10,00 Per MB!!!!!

  23. Wow! Dit is goedkoper dan normale tarief bij Proximus (zonder bijkomend abbo) en het internet voor 50mb is zelfs gelijk!

  24. Ehm… Ben ik nou gek of is binnenland bellen en sms bij tmobile nu zelfs duurder dan dat???

  25. Ehm… Ben ik nou gek of is binnenland bellen en sms bij tmobile nu zelfs duurder dan dat?

  26. Ehm… Ben ik nou maf, of is binnenland bellen en sms bij tmobile nu zelfs duurder dan dat?

  27. Het blijft belachelijk dat je voor sommige dingen in t buitenland goedkoper kan doen, zoals smsen, dan in je eigen land. Je zult zien dat hier in NL alles omhoog gaat en dat je op vakantie de helft goedkoper uit bent (als pre-paid gebruiker).

    Voor mensen met een abbo is het belachelijke dat dat kosten zijn naast je abbo, laat het ook lekker binnen het abbo werken , zijn hun ook is goedkoper uit.

  28. Nu nog de voormalige Antillen echt als bijzondere gemeente zien. Op veel vlakken, waaronder dus telecom, zij het dus zeker geen bijzondere gemeenten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.