Europese Unie verlaagt internettarieven in het buitenland

Internetten in het buitenland zal vanaf deze zomer een stuk goedkoper worden. Hier heeft de Europese Unie vandaag mee ingestemd. Je zult hooguit 50 eurocent per MB betalen, een bedrag dat in 2014 naar 20 eurocent teruggedrongen zal worden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

DataroamingHet Europees parlement heeft vandaag ingestemd met plannen om de prijs van mobiel internet binnen Europa in het buitenland sterk te verlagen. Hierdoor zal 1 MB in het buitenland vanaf juli hooguit 50 eurocent kosten. Normaal gesproken betaal je hier meer dan 1 euro voor. Dit tarief moet in 2014 verlaagd worden naar 20 eurocent per MB. Dat terwijl europarlementarier Neelie Kroes in haar voorstel pleitte voor een verlaging naar 90 eurocent, met een uiteindelijke verlaging naar 50 eurocent in 2014 op het oog. De EU heeft een akkoord over het wetsvoorstel bereikt, maar deze treedt pas in werking nadat het parlement ook heeft gestemd.


Neelie Kroes stelde afgelopen zomer voor om de tarieven voor mobiel internet te verlagen in het buitenland. Begin februari beweerde Reuters nog dat de Europese Unie verder wilde gaan dan het voorstel van Kroes.

Tarieven voor bellen en SMS’en in het buitenland worden ook verlaagd, naar 25 eurocent per minuut en 5 eurocent per bericht. Kroes pleitte voor 24 eurocent per minuut en 10 eurocent per sms.

De huidige roamingtarieven bij providers liggen op het moment een stuk hoger. Zo betaal je bij sommige providers €3,50 per MB wanneer je binnen Europa in het buitenland internet, een prijs die buiten Europa zelfs naar €9,50 kan stijgen.

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.