Reacties voor: Europese providers afwachtend over Apple SIM

Europese providers staan niet te springen om de Apple SIM. Net als eerder plannen rond een Apple-simkaart zijn ze bang controle te verliezen.
Lees het complete artikel → Europese providers afwachtend over Apple SIM
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. Het helpt ook niet mee als AT&T het principe al kapot maakt door de SIMs te locken aan het eigen netwerk zodat de overstap niet gemaakt kan worden. Dit betekend in feite dat er een nieuwe kaart gekocht moet worden als je wil overstappen naar T-Mobile in Amerika. T-Mobile doet niet zo moeilijk daar. Die werken mee aan het principe. Aangezien AT&T de grootste is zullen vele providers het beleid van hen afkijken. En dan zien dat ze deze klantonvriendelijke praktijk dus best kunnen flikken. Het idee is goed. Maar de tegenstand van de machtige consumenten geld aftroggel machines zal stevig zijn. Ze moeten toch hun winstbelangen veilig stellen. Al gaat dat tegen de structuur van klantwens in.

    Zie ook het Apple Pay verhaal icm MCX CurrentC oplossing wat gesteund word door Walmart. Een van de grootste ketens in de US.

    Technologie bedrijven willen innoveren maar stuiten te vaak om machtsconsortiums. Apple is er zelf zo een maar is dan erg klantvriendelijk gericht tov van de overigen. Maar zodra je aan Media, Telecom of ik ben de grootste in retail gebied komt. Zijn klanten (de basis van je machtspositie) van ondergeschikt belang.

  2. Hoi , Komen de Ipad Air 2 + Ipad Mini 3 in België en Nederland met een Apple SIM kaart ? Ik lag dat dat enkel geweldig was voor Ipad’s gekocht rechtstreeks van Apple Store.

  3. Een ingebouwde sim, is dat niet DE oplossing tegen diefstal van iPhones? Als de sim gelockt wordt, dan heb je weinig aan je iPhone.

  4. Ik kan het niet uit het artikel opmaken maar zitten deze Apple SIMkaarten ook in de Europese iPad Air 2’s? Ik heb er een besteld maar weet dus niet of ik nu moet wachten omdat er zo’n SIM inzit of dat ik toch maar moet gaan kijken voor een abbotje van T-Mobile ofzo…

  5. Het wordt eens tijd dat de monopoly positie van die uitbuitende telecomproviders op de helling gaat. Van concurrentie is op dit moment geen sprake, van kartelvorming des te meer. Ik ontvang de Apple Sim met open armen en als ze niet op passen zal het deze graaiende telecomproviders net zo vergaan als Nokia en BB

  6. Apple wil helemaal van de sim af, ook niet hardwarematig ingebouwd, het neemt namelijk alleen maar ruimte in beslag (sim, simtray, simtrayhouder en connectors om de sim uit te lezen) en dat enkel om een paar KB aan data uit te lezen over welk netwerk gebruikt zou moeten worden.

    Apple wil hier het liefst vanaf, de ruimte binnen een device is schaars en kan makkelijk ergens anders voor gebruikt worden en het kiezen van een provider gebeurd dan virtueel (op je device zelf of bijvoorbeeld via iTunes tijdens de activatie van je telefoon)

  7. De providers een domme datapijp? Datapijp zijn is toch hun core business? Zitten we te wachten op al die added value franje (zoals?)?

  8. Origineel geplaatst door Gerben
    Een ingebouwde sim, is dat niet DE oplossing tegen diefstal van iPhones? Als de sim gelockt wordt, dan heb je weinig aan je iPhone.

    Als je mooi gebruikt maak van “find my iphone” zijn dieven er ook niets mee. Zelfs bij een restore moet je de iphone ONLINE activeren waarbij Apple (het maakt niet uit of dit via iTunes of de iphone zelf gebeurt) dan direct ziet dat dit toestel op een andere account staat en zolang je die niet kent kom je er NIET binnen!

  9. Oh alsjeblieft zeg. Ze voelen zich meteen benadeeld als Apple met een klantvriendelijke oplossing komt. Heeft alleen maar aan hoe gehaaid ze zijn op het behouden van de klanten. Lever dan goede mogelijkheden, dan is overstappen ook niet te moeite waard!

  10. Als klant zou ik dolgraag willen dat de telco een “domme datapipe” wordt. Of wellicht beter, dat ik kan kiezen tussen een domme-datapiep-telco of eentje met “toegevoegde waarde” (hoe ze dat dan zelf ook denken toe te voegen). Ik hoef geen gesubsidieerde toestellen of spaarpuntsystemen. Doe mij een zo laag mogelijk belminuten en een grote databundel tegen zo laag mogelijke kosten.

  11. Origineel geplaatst door Alexander
    Hoi , Komen de Ipad Air 2 + Ipad Mini 3 in België en Nederland met een Apple SIM kaart ? Ik lag dat dat enkel geweldig was voor Ipad’s gekocht rechtstreeks van Apple Store.

    En dan alleen die gekocht in de US of UK. Ik heb een Air 2 Wifi/Cellular gekocht in de Apple store maar daar zit geen Apple Sim bij. De volgende keer dat ik in London ben loop ik de Apple store binnen en koop eens een losse. Is wel handig voor wanneer je in de US of UK bent.

  12. Origineel geplaatst door Peter
    Ik kan het niet uit het artikel opmaken maar zitten deze Apple SIMkaarten ook in de Europese iPad Air 2’s? Ik heb er een besteld maar weet dus niet of ik nu moet wachten omdat er zo’n SIM inzit of dat ik toch maar moet gaan kijken voor een abbotje van T-Mobile ofzo…

    Enkel de titel zegt het al hé…Europese providers wachten af… Ze doen dus nog niet mee en er zal geen simkaart zitten bij je ipad.

  13. Misschien een volgende stap is dat  een provider overneemt ?!

  14. Origineel geplaatst door Richard

    Origineel geplaatst door Alexander
    Hoi , Komen de Ipad Air 2 + Ipad Mini 3 in België en Nederland met een Apple SIM kaart ? Ik lag dat dat enkel geweldig was voor Ipad’s gekocht rechtstreeks van Apple Store.

    En dan alleen die gekocht in de US of UK. Ik heb een Air 2 Wifi/Cellular gekocht in de Apple store maar daar zit geen Apple Sim bij. De volgende keer dat ik in London ben loop ik de Apple store binnen en koop eens een losse. Is wel handig voor wanneer je in de US of UK bent.

    dankjewel voor de info!

  15. Ik ben benieuwd wanneer Apple met bellen via WiFi komt tussen Apple devices en daarmee een chunk van de telco’s uitschakelt, vergelijkbaar met iMessages die sms-en heeft verminderd. De technologie en de infrastructuur is er al om volledig naar VOIP over te stappen.

  16. Origineel geplaatst door Joost
    Ik ben benieuwd wanneer Apple met bellen via WiFi komt tussen Apple devices en daarmee een chunk van de telco’s uitschakelt, vergelijkbaar met iMessages die sms-en heeft verminderd. De technologie en de infrastructuur is er al om volledig naar VOIP over te stappen.

    Je bedoeld Facetime Audio.

    En dit kan al over 3/4G.

    Volledig voip is ook nog geen optie in NL, op veel locaties hebben we nog geen goed 3G bereik. Lager dan 3G is met voip geen optie.

  17. Origineel geplaatst door Ben
    Misschien een volgende stap is dat  een provider overneemt ?!

    Hier zouden ze idd een goede stap mee zetten. Al denk ik dat ze in dat geval eerst een virtuele provider worden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.