mcdonalds-apple-pay-iphone-nfc

Apple reageert op winkels die Apple Pay blokkeren

Apple heeft gereageerd op Rite Aid en CVS, die weigeren betalingen met Apple Pay te accepteren. Volgens Apple is Apple Pay een groot succes.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Nadat zowel CVS als Rite Aid aankondigden te stoppen met Apple Pay-betalingen, heeft Apple een reactie gegeven. Ze spreken daarin over een enthousiaste respons van winkeliers en klanten. Beide drogisterijketens stonden nooit op de lijst van officiële Apple Pay-partners, maar de NFC-terminals die ze in hun winkels hebben staan, bleken wel te werken met Apple’s betaalmethode. Totdat Rite Aid en vlak daarna CVS aankondigden dat ze hun NFC-terminals gaan loskoppelen, omdat ze liever het concurrerende betaalsysteem CurrentC ondersteunen. We schreven er op iCulture al uitgebreid over.

Volgens Apple is er niets aan de hand: de uitrol verloopt succesvol en er sluiten steeds meer winkeliers zich aan bij Apple Pay. Apple kreeg overweldigend positieve reacties en veel winkeliers zien al de voordelen van het contactloze betaalsysteem. Kortom: niets aan de hand. Tussen de regels door zegt Apple dat partijen die nu niet meedoen, achter het net zullen vissen.

The feedback we are getting from customers and retailers about Apple Pay is overwhelmingly positive and enthusiastic. We are working to get as many merchants as possible to support this convenient, secure and private payment option for consumers. Many retailers have already seen the benefits and are delighting their customers at over 220,000 locations.

CurrentC wordt ontwikkeld door Merchant Customer Exchange (MCX), met als belangrijkste aanvoerder Walmart. Die supermarktketen heeft al publiek toegegeven dat ze geen Apple Pay gaan ondersteunen. CurrentC is ontworpen naar de behoeften van winkeliers en heeft minder privacygaranties dan Apple Pay. Ook moet je bij CurrentC je bankrekening aan je account koppelen en en moet je in de winkel QR-codes scannen. Die factoren zorgen ervoor dat de oplossing minder veilig is dan die van Apple, waarbij de winkelier nooit jouw persoonlijke gegevens te zien krijgt.

Meer info: Waarom winkeliers nu alweer stoppen met Apple Pay en Dossier Apple Pay.

Tim Cook over Apple Pay

Update: Tijdens een interview op de Wall Street Journal Digital Live-conferentie heeft Tim Cook nog eens bevestigd dat Apple Pay een succesvolle start heeft gehad. Cook merkte op dat in de eerste 72 uur meer dan een miljoen creditcards zijn geactiveerd voor Apple Pay. Daarmee is het in één klap het grootste mobiele betaalsysteem in de VS. Ook kondigde Cook aan dat hij wil samenwerken met Alibaba’s Jack Ma, om Apple Pay beschikbaar te stellen aan Chinese winkels. Alibaba biedt in China het Alipay-betaalsysteem aan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2014, 8:48
Categorie Apple
Onderwerp apple pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.