simkaarten stapel

Europese providers afwachtend over Apple SIM

Europese providers staan niet te springen om de Apple SIM. Net als eerder plannen rond een Apple-simkaart zijn ze bang controle te verliezen.

simkaarten stapelHet lijkt zo mooi: één simkaart waarmee je van provider naar provider kunt ‘hoppen’, afhankelijk van het beste aanbod op dat moment. Het is de gedachte achter Apple SIM, een nieuwe simkaart die is meegeleverd in de nieuwe iPad-modellen met datafunctie. Maar de Europese providers zitten nog niet te springen.

Logisch ook, want zij hebben er geen belang bij als mensen continu van provider wisselen. En ze hebben er ook geen belang bij als Apple voortaan de simkaarten levert die in de iPad (en straks misschien ook in de iPhone) worden geleverd.

Apple deed in 2010 al een voorstel om een eigen simkaart in te voeren. die zou ingebouwd in de iPhone moeten zijn. Maar de providers dreigden in opstand te komen en Apple legde het idee weer op de plank. The Wall Street Journal vroeg enkele grote Europese telecomproviders hoe ze nu denken over een simkaart van Apple en het sentiment is nog steeds hetzelfde: ze staan niet te springen. Woordvoerders van Telefonica, Three, Orange en Deutsche Telekom weigerden te reageren of herhaalden wat een uitspraak die PR-mensen wel vaker uit de kast trekken: ze kijken het nog even aan.

“We observeren en beoordelen de reactie van de markt op de Apple SIM en trekken daarna verdere conclusies”, zei een woordvoerder van Orange. Een woordvoerder van Telefonica wilde kwijt: “We analyseren de komende weken hoe de Apple SIM in de prijs- en productstrategie past.” De operators zijn bang dat Apple teveel controle krijgt over de situatie: straks heeft Apple alle klantinformatie en alle klantcontacten en zijn de providers niet meer dan een domme datapijp.

De enige Europese provider die al wel meedoet met Apple SIM is het Britse EE. Waarschijnlijk is Apple vooral afhankelijk van jonge providers die met een agressieve prijsstelling best de strijd aandurven.

Openingsafbeelding: Shutterstock

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2014, 6:30
Categorieën Diensten, Providers
Onderwerpen apple sim, provider

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.