ipod line-up apple

Apple stopte met iPod classic door gebrek aan onderdelen

Tim Cook zegt dat Apple met de iPod classic is gestopt, omdat er geen onderdelen meer te krijgen waren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Tim Cook heeft in een vraaggesprek uitgelegd waarom Apple met de iPod classic is gestopt. Vlak na het iPhone-evenement op 9 september verwijderde Apple de iPod classic stilletjes uit de Store. Volgens Cook heeft het te maken met een tekort aan onderdelen. En het loonde niet de moeite om een compleet nieuw product te maken.

ipod line-up apple

De afgelopen zes jaar is de iPod classic grotendeels hetzelfde gebleven. Bijzonder aan deze iPod was dat er nog een harddisk met bewegende delen in zat, terwijl andere iPods en de iPhone gebruik maken van flashgeheugen. Door gebruik te maken van een harddisk kon Apple vanaf 2007 al een opslagcapaciteit aanbieden tot wel 160 GB. De iPod classic was vanwege die hoge opslagcapaciteit populair bij muzikanten en muziekliefhebbers. Maar in september 2014 was de iPod classic op eens verdwenen uit de Apple Store.

“We konden geen onderdelen meer krijgen, nergens ter wereld. We zouden een compleet nieuw product moeten maken,” vertelde Cook in het interview met WSJ. “Er zou een gigantische hoeveelheid technisch werk aan te pas moeten komen. Het aantal mensen dat het wilde is vrij klein.”

ipod classic zijkanten

Ook vertelde Cook: “Het was geen kwestie dat ik met een bijl zwaaide, zo van: ‘wat kan ik vandaag eens de nek omdraaien’? Ik vond dat er redelijke alternatieven waren.”

Apple’s aanbod bestaat nu uit drie modellen: de iPod shuffle, iPod nano en iPod touch. Alledrie maken gebruik van flashgeheugen met een maximum van 64 GB.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2014, 16:04
Categorie iDevices
Onderwerpen ipod, ipod classic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.