Reacties voor: Europese iPad al uitverkocht, volgende levering 7 juni

De Europese iPad blijkt twee dagen na de lancering al uitverkocht. De eerste lichting komt op 28 mei, daarna is de eerstvolgende levering op 7 juni.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Dat gaat goed … 🙂

  2. En aaaaal die mensen maar zeggen wat ‘n onding het is. Apparently not!

  3. Ik ben bij 28 mei joepieeee 🙂

  4. Is hij alleen bij de Apple Store te verkrijgen en uitverkocht, of kan je hem op 28 mei nog ergens anders in Duitsland halen?

  5. Ben blij dat ik er 1 heb uit new York

  6. zijn dus de pre-order lijsten “vol”
    en is er dus een kans dat ik hem toch gewoon in een app store in lausanne of geneve kan halen zonder hem te hebben gereserveerd? of moet ik dan ook voor de deur gaan liggen slapen?

  7. @canter:
    Er is nergens een optie om hem te reserveren, dus dat wordt dan inderdaad voor de deur liggen.

    Als ze nu al op zijn geloof ik nooit dat resellers ze wel krijgen op 28 mei.

  8. Origineel geplaatst door Bert
    @canter: Er is nergens een optie om hem te reserveren, dus dat wordt dan inderdaad voor de deur liggen.Als ze nu al op zijn geloof ik nooit dat resellers ze wel krijgen op 28 mei.

    In de VS hadden ze er wel een aantal liggen op releasedag.

  9. Ben benieuwd hoe lang van te voren (voor Juli) de voorbestelling mogelijk is? Iemand enig idee?

  10. Ben blij dat ik van de week even langs Heiloo ben gereden om mijn USA model op te halen.
    Laat de zomer vakantie maar komen Ik hoef niet meer te wachten

  11. Net als Paullez ben ik erg blij dat ik er eentje mee heb kunnen nemen uit New York. Hier in Europa zijn dus niet alleen de prijzen ongunstiger, maar ook nog eens de verkrijgbaarheid.

  12. Apple weet hoe je marketing aanpakt. Natuurlijk is die iPad helemaal niet uitverkocht, ze creëren kunstmatige schaarste wat de waarde van het product hoger maakt.

    Nu blijkt dat je je iPad niet meer op launch date krijgt, zegt je innerlijke consument dat je er snel bij zijn om hem toch zo snel mogelijk te krijgen. Oeroude truuk om sales op te krikken en exposure te verhogen, want alle nieuws-sites besteden weer aandacht aan dit ding.

    Ik wacht wel gewoon rustig af tot hij hier in de winkel ligt of ik terug ben van vakantie (zit er dik in dat de launch in NL verder wordt uitgesteld om nog wat meer hype te creëren).

  13. Ik verwacht dat ze bij de officiele AppleStores (niet perse de resellers) wel een voorraad zullen hebben voor de releasedag.

    Ik sta dan ook op de 28e in de rij bij de Applestore in Montpellier! (Frankrijk)

  14. Ik zie dat het niet alleen op de Europese sites zo is, maar ook op de Canadese site: http://store.apple.com/ca/browse/home/shop_ipad/family/ipad

  15. Ik ga eind mei naar Amerika en wil graag een Ipad kopen. Is het mogelijk om binnenkort een reservering te doen bij een Apple Store in Amerika en dat ik hem kan ophalen zodra ik in Amerika ben.

    Zo ja, hoe doe ik dat dan, ik kan het namelijk niet vinden.

    Bedankt voor het antwoord?

    Peter

  16. @Peter:

    Het is mogelijk om de iPad te reserveren.. Je krijgt bericht wanneer deze voor je klaar ligt.. Het grote probleem hierbij is dat Apple het product maar 24 uur voor je vasthoudt..

    Misschien kan je alvast op de website het apparaat kopen en naar je hotel laten sturen in een giftwrap.. Zo weet je zeker dat je er een kan kopen..

  17. Heb maandag de 32GB wifi besteld in Duitsland. Ben blij dat dat gelukt is!

  18. @Jp:

    Bedankt voor je antwoord.

    Ik kan alleen nergens vinden waar ik dat kan doen. Heb je misschien een link?

  19. Heb net de mijne uit de Usa binnen heerlijk apparaat. Ben blij dat ik niet hoef te wachten op de nl release ;-))

  20. Erg blij dat ik hem al begin april had.

  21. Hoe hebben jullie de Ipad besteld in Duitsland?
    Naar een adres van een kennis laten sturen?

  22. @Peter:

    Origineel geplaatst door Jp
    @Peter:Het is mogelijk om de iPad te reserveren.. Je krijgt bericht wanneer deze voor je klaar ligt.. Het grote probleem hierbij is dat Apple het product maar 24 uur voor je vasthoudt..Misschien kan je alvast op de website het apparaat kopen en naar je hotel laten sturen in een giftwrap.. Zo weet je zeker dat je er een kan kopen..

    Je kunt vanuit Nederland niet ‘zomaar’ een iPad bestellen in de online store van Apple USA. Om te weten hoe het werkt moet je even de koopgids op deze site raadplegen. Die geeft alle informatie.
    Als ik jou was zou ik toch gewoon ter plekke naar een Apple store gaan. Ik heb twee mensen gesproken die de afgelopen week in NY zijn geweest en die meldden dat er nog wel vooraad was (ik weet alleen niet of dat voor alle types geldt). Kennelijk worden de winkelvoorraden regelmatig aangevuld. Ik denk ook dat Apple de verkrijgbaarheid in de winkels wil garanderen. Als je een exemplaar bij de online store bestelt, komt hij ook niet uit het magazijn in Amerika, maar moet die helemaal uit China (land van productie) komen. Het zijn volgens mij dus twee volledig van elkaar gescheiden logistieke stromen.
    En ik vermoed dat het in Europa niet anders zal zijn.

  23. Nog een aardigheidje: mijn zus kwam gisteren met een vlucht uit NY aan in Dusseldorf en zag daar bij de douane veel passagiers met een iPad in hun handbagage aangifte doen. De iPads ‘vliegen’ dus letterlijk uit de USA binnen. Zij had hem overigens in haar koffer gedaan en toen ze die van de band had gehaald, was ze volgens haar al voorbij de douane, dus kon ze hem niet aangeven.

  24. @Thijs: ja, naar familie in Duitsland laten sturen. Je kan het overgens wel gewoon betalen met een Nederlandse credit card

  25. Origineel geplaatst door footloose
    Nog een aardigheidje: mijn zus kwam gisteren met een vlucht uit NY aan in Dusseldorf en zag daar bij de douane veel passagiers met een iPad in hun handbagage aangifte doen. De iPads ‘vliegen’ dus letterlijk uit de USA binnen. Zij had hem overigens in haar koffer gedaan en toen ze die van de band had gehaald, was ze volgens haar al voorbij de douane, dus kon ze hem niet aangeven.

    ik ben afgelopenzaterdag teruggekomen uit de VS en heb 3 iPads meegenomen. Wel een risico bij de douane, maar ben niet gecontroleerd.
    Bij de Applestore in Chicago hadden ze op zaterdagmiddag nog een paar 16gb en 64gb exemplaren. Die ochtend waren 100 exemplaren met 3G binnen 15 minuten uitverkocht. Op zondag hadden ze alleen nog de 16gb variant. De winkel moest maar afwachten wanneer de voorraad werd aangevuld. De vraag blijft het aanbod overstijgen. Reserveren deden ze niet aan.

    Na een paar dagen werken met de iPad kan ik alleen maar zeggen dat Apple het weer voor elkaar heeft. Ze hebben een prachtig apparaat gemaakt.

  26. Origineel geplaatst door Marc
    @Thijs: ja, naar familie in Duitsland laten sturen. Je kan het overgens wel gewoon betalen met een Nederlandse credit card

    Klopt helemaal ! Bevestiging binnen en levering 28 mei !!

  27. Ik ben deze week in New York geweest. In alle stores waren ze uitverkocht…en een gekkenhuis. Je kunt dan daar een reservering maken en sturen ze een email als die binnen is. Het is dan handig om bij de verschillende stores met verschillende emailadressen een reservering te doen. Dan hoef je ze niet telkens af te lopen. Als je in NL vast verschillende emailadressen aanmaakt en de berichten op deze adressen naar één van de emailadressen automatisch laat doorsturen dan hoef je in de VS ook maar één emailadres te checken via WiFi of in je hotel. Je kunt gratis WiFi gebruiken in de Apple-store trouwens.

    Het personeel daar weet niks. Ze weten alleen dat hij uitverkocht is maar wanneer ze weer binnenkomen is hun totaal onbekend. Belachelijk natuurlijk. Dus vraag maar hoe je een reservering kunt maken of een notify me en maak dan in één winkel die reserveringen bij alle stores met je verschillende emailadressen. Het lijkt ingewikkeld maar het wijst zich als je eenmaal bezig bent vanzelf. Je moet overigens dus ook die emailadressen gebruiken vm een Apple-account aan te maken, ook dat kan alvast in NL.

    Bedenk ook dat het prijsverschil minimaal aan het worden is want de euro wordt tov de dollar steeds minder waard (dankzij de Grieken). Een iPad kost geen $ 499,– maar $ 543,– want er komt nog tax bij. Als je dit omzet naar de euro (via je creditcardmaatschappij-koers, was afgelopen week € 1,24) dan kost die iPad je
    in de VS € 437,–. dan moet je nog aangifte doen bij de douane als je boven de vrijstellingsgrens van € 430–komt ($ 499 excl. die $ 43,– belasting is al € 402,–) Dan kom je al snel want je koopt vaak nog meer.
    Als de iPad in NL straks tussen de € 479 – € 499,- gaat kosten is het toch veel moeite voor weinig, want je moet ook nog eens een adapter voor de stekker kopen want in de VS zit er geen stekker bij voor NL stopcontacten maar alleen voor gebruik in de VS. En alleen opladen via je USB van je PC kost heel veel tijd.

    Ik was er allemaal ook heel enthousiast van etc maar ik adviseer nu iedereen; heb gewoon wat geduld, over twee maanden zijn ze ook in NL en dat scheelt je een hele hoop gedoe, teleurstelling en meeslepen.

    Vip

  28. @Vip:

    Dan nog even iets over de stekker: de Amerikaanse versie heeft een blokje met 2 pinnen; dit blokje kun je eraf schuiven waardoor er een aansluiting overblijft die hetzelfde is als de aansluiting van het snoer van vele draagbare radio’s cq gettoblasters. Iedereen heeft wel ergens zo’n snoertje liggen en het werkt prima!

    Jacco

  29. Vanmiddag om 14.00 uur gebeld naar M-store Ratingen, ze hadden nog 1 64G WIFI, om drie uur vertrokken uit Zwolle en om kwart over zeven weer thuis met mijn nieuwe aanwinst :). Men gaf aan dat er dagelijks nieuwe exemplaren binnenkomen, ik zou eerst wel even bellen maar het is echt de moeite van het proberen waard. Het is ook niet zo’n megastad, dus auto redelijk snel kwijt en je zit ook zo weer op de autobahn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.