Boxee wil televisiecontent aanbieden op iPhone

Boxee heeft op zijn blog plannen aangekondigd om betaalde content te gaan aanbieden op iPhone en iPad. Dit wordt mogelijk door een deal die het bedrijf heeft gesloten met betaalplatform Vindicia.

BoxeeBoxee heeft plannen om televisiecontent beschikbaar te gaan maken via onder meer de iPhone en de iPad. Het mediacenter draait op Windows, Linux en Mac OSX en komt met eigen hardware: de Boxee box. Via het blog van het Boxee team maakt het een nieuwe stap in de ontwikkeling van het systeem bekend.

Waar er nu enkel nog gratis content van televisiezenders en websites beschikbaar is, gaat Boxee aan het einde van de zomer betaalde content aanbieden. Boxee heeft een deal gesloten met Vindicia als aanbieder van een betaalplatform. Door de deal met Vindicia is het ook mogelijk betaalde content aan te bieden op de website van Boxee en op mobiele apparaten.

Andrew Kippen van Boxee schrijft hierover:

Boxee’s eventual expansion to these platforms will pave the way for universally accessible content no matter where a user is (we love this idea!).

Nadeel is wel dat Boxee zich in eerste instantie richt op de Amerikaanse markt. Een deel van gratis content in Boxee is vanwege rechten nu al niet in Nederland te bekijken. De kans is dan ook groot dat het downloaden van betaalde content er voorlopig niet in zit voor ons.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2010, 12:16
Categorie Apps
Onderwerpen ipad, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.