Reacties voor: Europese iDevice-kopers hebben liever zwart dan wit

Kopers van een iDevice hebben een sterke voorkeur voor zwart. Maar liefst 70% neemt liever een iPhone, iPad, iPod of iPod touch in zwart dan in wit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. het valt mij wel op dat Aziaten (vooral Chinezen) graag witte gadgets kopen

  2. Dit is toch redelijk algemeen bekend. Over het algemeen gaan mannen toch vaker voor zwart en vrouwen voor wit. Aangezien gadget freaks meestal mannen zijn zal de vraag zeker tijdens de lancering vooral zwart zijn.

  3. Wie is ‘ze’ waarnaar in het artikel verwezen wordt? Door wie werd dit onderzoek afgenomen?

  4. Ow, dan val ik buiten de boot met mijn iPhone 5. Alle vorige iphone’s waren wel zwart echter wilde ik deze keer een witte.

  5. Ik heb altijd zwarte iphones gehad. De 4s voor de verandering wit. Nu de iPhone 5 in bestelling: zwart :). Ook altijd 16gig gehad maar ga nu voor 64 gig! Hoe zou dat zitten? 16 gigs meest verkocht?

  6. Had vorige week in de winkel een zwarte iPhone 5 in mijn hand, lag klaar voor me. Maar toen ik hem zag: God wat saai. Vreselijk.

    Dus na mijn witte iPhone 4S toch weer een witte iPhone 5 in bestelling staan. Het wachten wordt beloond.

  7. @Frederik: dat lijkt me wel, de meeste mensen die ik ken die een iPhone 5 (met abbo) besteld/gereserveerd hebben, nemen een 16GB. Dan ken ik nog een klein aantal mensen dat een i5 los koopt, die willen nog wel eens een 32GB nemen. Maar 64GB wordt volgens mij (redelijk) minder verkocht, dus hoop voor je dat je hem “snel” hebt 😛

  8. Hoor ik gelukkig niet tot de grootste kudde met mijn keus voor wit sinds de 4s. Nu ga ik voor een losse 5, 64GB dus die zou vlot binnen ‘moeten’ zijn.
    Als je begint te schrijven over welk % liever een zwarte heeft voer dat dan ook door en switch niet in het artikel. [/mierenneuker]

    “In Groot-Brittannië kiest 84% voor een zwarte iPhone, terwijl 52% van de Italianen en 64% van de Fransen liever een witte iPhone heeft.”

  9. //bijdehand-modus: zwart is geen kleur 😛

  10. Ik heb ook al mijn vorige iphones in het zwart gekocht. Maar na het zien van de iphone 5 in zowelwit als zwart is de keuze erg simpel. De witte vind ik echt veruit de mooiste. De zwarte is saai, daarbij is bijna alles zwart. Ik geniet nog elke dag van mijn mooie witte iphone 5 met een hele mooie glimmende zilveren rand. (Gelukkig geen last gehad van krasjes) Aan iedere toekomstige i5 koper wens ik veel kies plezier. Het is toch vooral een persoonlijke kwestie!

  11. Origineel geplaatst door sander
    Ik heb ook al mijn vorige iphones in het zwart gekocht. Maar na het zien van de iphone 5 in zowelwit als zwart is de keuze erg simpel. De witte vind ik echt veruit de mooiste. De zwarte is saai, daarbij is bijna alles zwart. Ik geniet nog elke dag van mijn mooie witte iphone 5 met een hele mooie glimmende zilveren rand. (Gelukkig geen last gehad van krasjes) Aan iedere toekomstige i5 koper wens ik veel kies plezier. Het is toch vooral een persoonlijke kwestie!

    Huh k dacht dat de rand bij de witte iPhone 5 ook gewoon wit is??

  12. Jep, mooie onderzoek.
    De witte iphone vind ik meer een vrouwending.!

  13. Een erg zwart wit verhaal.

  14. Ik vind wit en zwart aan de voorkant even mooi.
    maar de achterkant 🙁
    Witte achterkant is spuug lelijk.
    En zwart niet veel beter.
    Toch maar een zwarte besteld…..

  15. Ik verwacht een kentering bij de iPhone 5. Goh wat is die zwarte lelijk!

  16. @Mar: Nee de rand is niet wit maar heel mooi mat en glanzend aluminium gecombineerd.

  17. Ones you go black… ; )

  18. ik vind de witte gewoon echt niet mooi :S

  19. Weet niet of de aantallen van de iPhone representatief zijn gezien t feit dat de witte iPhone 4 pas heel laat kwam.

  20. Valt me trouwens op dat de witte ook lelijk kan beschadigen aan de randen. Blijf het wel een mooiere phone vinden.

  21. Ik heb geloof ik niet een mening over welke kleur ik nu mooier vind maar ik heb het idee dat zwart minder besmettelijk is (mijn iphone is echt heel ranzig na een paar jaar gebruik maar ik zie daar weinig van).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.