Europese iDevice-kopers hebben liever zwart dan wit

Kopers van een iDevice hebben een sterke voorkeur voor zwart. Maar liefst 70% neemt liever een iPhone, iPad, iPod of iPod touch in zwart dan in wit.

zwart-of-witWit is een kleur die bij Apple hoort. De eerste iPods waren wit, de bijbehorende oordopjes zijn nog steeds wit en als je een nieuwe Lightning-kabel koopt, is ‘ie ook wit. Maar langzamerhand zijn er ook steeds meer Apple-producten in het zwart gekomen, zoals de Apple TV. Zwart is inmiddels de meest populaire kleur, zo blijkt uit een onderzoek van Idealo. Bijna 70% van de Europese Apple-kopers heeft liever een zwart dan een wit product. Het onderzoek werd uitgevoerd in de eerste drie kwartalen van 2012. Ze vroegen welke kleur mensen het liefst kopen bij de iPhone, iPod classic, iPod touch en iPad. Maar liefst 70% kiest voor zwart.

De uitslag verschilt trouwens per apparaat:

  • iPhone: 73,6% zwart
  • iPad: 65,9% zwart
  • iPod touch: 53,9% zwart
  • iPod classic: 59,6% zwart

De kleur wit past misschien beter bij het ‘cleane’ imago van Apple, maar toch kiezen vooral mannen bijna zonder nadenken voor het ‘veilige’ zwart. Producten waarbij de kleur wit het toch nog relatief goed deed zijn de iPod touch en de iPod classic. Er bleken ook nog wat verschillen tussen Europese landen. In Groot-Brittannië kiest 84% voor een zwarte iPhone, terwijl 52% van de Italianen en 64% van de Fransen liever een witte iPhone heeft. Apple zelf geeft geen informatie over de verhouding tussen zwarte en witte iOS-apparaten. Wel is het zo dat op de dag dat nieuwe producten worden geïntroduceerd de witte exemplaren het laatst overblijven.

Meer info: Idealo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2012, 7:45
Categorie Achtergrond
Onderwerp onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.