Patent: sonarsysteem kan infrarood-nabijheidssensor iPhone vervangen

Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe geluidsgolven gebruikt kunnen worden door bijvoorbeeld een iPhone om de nabijheid van een onderwerp te meten.

Nabijheidssensor iphoneEen nieuw patent van Apple beschrijft hoe bijvoorbeeld een iPhone geluid kan gebruiken om te bepalen op welke afstand een voorwerp zich bevindt. Het systeem zou ter vervanging kunnen dienen van de nabijheidssensor die op het moment in de iPhone zit. Die maakt gebruik van infrarood. Het sonarsysteem zou twee microfoons kunnen gebruiken, waardoor de iPhone nauwkeuriger kan bepalen of je hem bijvoorbeeld vasthoudt om te bellen.

Het nieuwe systeem kan de weerkaatsing van geluid gebruiken om te bepalen hoe ver een voorwerp precies is. Door de veranderingen in geluidsgolven te meten terwijl je beweegt, heeft de iPhone door wanneer je hem dichterbij of verder van je af houdt.

Het alternatieve detectiesysteem zou Apple goed van pas kunnen komen voor de iPhone. Door een microfoon te gebruiken die kleiner is dan de nabijheidssensor die op het moment in iPhones zit, zou Apple ruimte in de iPhone kunnen besparen. Een paar dagen terug bleek nog dat Apple de lichtsensor niet in de nieuwe iPod touch gebruikt, omdat deze hiervoor te dun is. Met de iPhone 5 heeft Apple ook stappen gezet om de iPhone dunner en lichter te maken dan voorheen.

Of Apple iets met het patent zal doen is nog de vraag: de aanvraag werd al gedaan in 2011, waarna Apple twee nieuwe iPhones op de markt bracht zonder van de nabijheidssensor af te stappen. Het is nog de vraag of de geluidssensor net zo accuraat kan zijn als de methode die op het moment wordt gebruikt.

Patent sonar

Via: Appleinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2012, 15:46
Categorie iDevices
Onderwerpen patenten, sensor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.