Mail-app iOS 6 wisselt soms niet van handtekeningen

Gebruik je een mailadres zonder ingestelde handtekening, dan krijg je ook geen handtekening te zien als je wisselt naar een ander adres.

iOS 6 handtekeningenJe kunt in iOS 6 per e-mailadres aangeven wat voor handtekening je onder je verstuurde berichten wil tonen. De functie heeft echter last van een kleine bug, zo ontdekte App Advice: mail je vanaf een adres waar geen handtekening voor staat ingesteld, dan komt er ook geen handtekening in de mail te staan als je wisselt naar een adres die dat wel heeft. Zelf hebben we het bestaan van de bug ook weten te bevestigen.

Het probleem lijkt ook voor te komen als je een mail schrijft vanaf een mailadres met een handtekening, wisselt naar een handtekeningloos adres en dan weer een mailadres selecteert mét handtekening. Als er op een bepaald moment een mailadres met blanco handtekening wordt gebruikt, lijkt iOS 6 de optie helemaal uit te schakelen.

Hoewel het een bug lijkt te zijn, moeten we nog zien hoeveel mensen hier in de praktijk echt last van zullen hebben. Om tegen de problemen aan te lopen moet je meerdere mailadressen gebruiken en één hiervan specifiek zonder handtekening gebruiken. Bij het gebruik van meerdere e-mails gebruikt iOS 6 standaard één uniforme handtekening. Je kunt een aparte handtekening per adres instellen door naar de instellingen van je iPhone te gaan, te tappen op ‘Mail’ en te gaan naar de optie ‘Handtekening’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2012, 9:33
Categorie iOS
Onderwerpen e-mail, ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.