Reacties voor: Europese Commissie moet duidelijkheid scheppen over apparaten met niet-verwisselbare batterij

Het ministerie van VROM heeft de Europese Commissie gevraagd meer duidelijkheid te scheppen over apparatuur met niet-verwisselbare batterij, zoals de iPhone
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. ze kunnen hem toch niet zomaar verbieden hoop ik slaat echt nergens op

  2. 😛 hebben wij geluk mee
    zo slecht is onze regering toch niet 😛

  3. als de batterij moeilijk te verwijderen is zal de kans dat deze in het millieu komt toch kleiner zijn.denk ik tenminste.
    Als deze vervangen word door een vakman kan deze ook zorgen voor een veilige afvoer.

  4. ik hoop dat ze dan iphones gaan verkopen met een verwisselbare batterij en die er niet anders uit ziet

  5. Wie gooit nou zomaar een iPhone in een prullenbak? Gaat bijna niet voorkomen lijkt mij :S

  6. niet*

  7. Nee, ik denk dat ze dan Apple zouden dwingen om bij je iPhone de batterij te laten vervangen voor de prijs van een normale batterij…

  8. Ik vind op straat aanzienlijk meer batterijen dan iphones..

    Eigenlijk wel jammer 🙁

  9. Alsof ze die apparaten zouden verbieden, zoon beetje elk modern pocket apparaat, oa mp3 mp4, gps ect heeft een niet verwijderbare dvd ( Zo raak je trouwens tenminste geen klepjes kwijt en zo )

  10. Misschien moeten die departementen onderling zelf eens wat verse batterijen gaan inbrengen..

  11. Oftewel: te kort door de bocht, zoals vaker bij ambtenarij.

    “verwijderbaar” zou m.i. moeten zijn “in een deel te verwijderen” oftwel: bij recyclen ding kapotmaken en de batterij apart verwerken.

    intergreren van batterijen is vaak wel goed: denk aan grootte, en bijv de elektrische tandenborstel, die er een stuk lomper op wordt bij verwisselbare batterijen.

    betalen we hier trouwens geen verwijderingsbijdrage voor, of is die ook alweer als mislukking afgeschaft?

  12. De macbook pro 17 inch unibody is in belgieverkrijgbaar op de applestore online of mss al in de winkels dus wat is het probleem?

  13. Ja verbieden dat spul, gewoon nokia-shit gebruiken, want die accu’s kun je gewoon lekker in de gft bak flikkeren. Komt er eindelijk een bedrijf met een authentieke visie op milieu, ga je dit roepen. Roomser dan de paus, maar pennwise and..VROM rijmt op dom…

  14. En aangezien het een europese regel is in heel europa verbieden die iPhone!

    

  15. de regel in de EU is dat hij vervangbaar moet zijn, niet dat hij door de gebruiker vervangbaar moet zijn. Apple kan zelf de batterijen (makkelijk) verwijderen, dus ik zie het probleem niet zo.

  16. @jurjen: lees nou het bericht. De EU-richtlijn is helemaal niet zo duidelijk als jij beweert. Juridisch zijn er verschillende interpretaties mogelijk, waardoor de regel ook zo uitgelegd kan worden dat de batterij door de eindgebruiker vervangen moet kunnen worden. Daar gaan ze nu dus opheldering over vragen en hopelijk komt de EU dan met jouw interpretatie (klinkt wel logisch).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.