Palm zet aanval op iPhone in met Palm Pre

Palm heeft op CES de Palm Pre aangekondigd. Krijgen ze daarmee weer vaste voet aan de grond in de smartphonemarkt?
Olivier Oost - · Laatst bijgewerkt:

Palm PrePalm was lange tijd een grote speler in de pda- en smartphonemarkt. De afgelopen tijd leek dit echter een beetje in te zakken, maar nu heeft de fabrikant weer iets nieuws. Palm wil de smartphonemarkt weer heroveren en doet dit meteen maar met iets wat op een iPhone-kloon met fysiek toetsenbord lijkt: de Palm Pre. Technologiewebsite Engadget heeft het kleinood al korte tijd mogen testen en is verrassend positief.


De rubberachtige toetsen zouden makkelijk te vinden en bedienen zijn, zelfs met grote handen. De website heeft echter wel iets aan te merken op het touchscreen: dit zou te langzaam werken en een beetje ‘laggy’ overkomen. Of dit door het scherm zelf komt of door het besturingssysteem van het apparaat is niet duidelijk. Engadget heeft de Pre nog niet lang in handen gehad en heeft dus ook nog niet alles kunnen testen.

Bij Palm zijn altijd veel voormalig Apple-medewerkers betrokken geweest en beide bedrijven pakken veel zaken dan ook op een vergelijkbare manier aan. Zo maken Palm en Apple zelf de software voor hun platformen, wat de interactie tussen soft- en hardware vaak ten goede komt. Of de Pre echter een ware iPhone-killer zal blijken te zijn, blijft de vraag. Qua uiterlijk, voor veel mensen die twijfelen over aanschaf van een iPhone een belangrijke factor, lijkt hij bijvoorbeeld niet te kunnen tippen aan de iPhone.

Bekijk hier een erg simpele hands-on van de Palm Pre.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2009, 8:06
Categorie iDevices
Onderwerpen alternatieven, kloon, palm
32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.