Endurance icoon groot

Met Endurance gaat je MacBook-batterij tot twintig procent langer mee

Met Endurance zet je je MacBook automatisch in een Low Power Mode, zodat de batterij tot 20% langer mee gaat. Regel zelf welke onderdelen inbegrepen zijn en wanneer de Low Power Mode van start gaat.

Met Endurance gaat je MacBook-batterij langer mee.Loop je vaak tegen een lege batterij op je MacBook aan, dan is Endurance een app om in de gaten te houden. Endurance zorgt ervoor dat de batterij van je MacBook zo’n 20% langer mee gaat door je MacBook automatisch in een Low Power Mode te zetten. Je kiest zelf welke onderdelen in Low Power Mode geplaatst worden.

Low Power Mode: scherm dimmen en processor vertragen

Je stelt Endurance zo in dat deze de Low Power Mode automatisch activeert zodra je batterijniveau onder een bepaald percentage komt, maar het is ook mogelijk om dit handmatig te starten. Endurance is te vinden in de menubalk bovenaan je MacBook, waar je ook de instellingen aan kunt passen. Endurance kan automatisch je scherm dimmen, achtergrondapps verbergen, de Flash-plugin in de gaten houden of je processor vertragen. Ook apps die een aanslag doen op je batterijduur worden door Endurance in de gaten gehouden.

Met Endurance gaat je MacBook-batterij langer mee.

Het activeren van de Low Power Mode is dus niet helemaal zonder consequenties, want je MacBook kan daardoor trager zijn dan normaal. Toch kan het fijne uitkomst zijn, omdat Endurance in de achtergrond het werk doet en je er geen omkijken naar hebt. De app is een week lang gratis te gebruiken en kun je downloaden via de website van de maker. Wil je de app langer blijven gebruiken, dan kost deze $12,99.

De iPhone heeft sinds iOS 9 een soortgelijke energiebesparingsmodus. Deze moet je echter wel handmatig aanzetten. Ben je op zoek naar meer tips voor de batterijduur van je Mac, dan vind je hieronder een handig overzicht met vijftien tips.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2015, 15:30
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen batterijduur, macbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.