iCulture iKids logo

iKids week 47: KlangDings, Dr. Panda Brandweer en Labo Leaves

In de iKids van deze week gaan we branden blussen met Dr. Panda, is er een huis vol muziek in Klangdings en creëren we dieren uit bladeren met Labo Leaves.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Koud en nat weer betekent binnenblijven, en binnenblijven betekent vaak verveling. Gelukkig bespreken we in deze iKids drie nieuwe apps, waarmee dat absoluut niet hoeft. Zo kunnen kinderen in een herfstig thema aan de slag met Labo Leaves, waar allerlei creaties van blaadjes worden gemaakt, of in de nieuwste Dr. Panda met het beertje op stap om vuur te bestrijden. Tot slot is er ook aandacht voor het muzikale KlangDings, een app die de allerkleinsten een huis vol muziek en verborgen verassingen laat ontdekken.

Dr. Panda Brandweer

De ontwikkelaar van Dr. Panda laat met hun nieuwste app weer eens zien dat ze precies weten wat er in het hoofd van een kleuter omgaat. Want wie wil er later nou geen brandweerman of vrouw worden? In deze nieuwste toevoeging aan de populaire reeks applicaties kunnen kinderen tot 5 jaar dieren in nood redden door kleine en grote branden te blussen. In een strakke 3D-omgeving hijs je Dr. Panda in zijn brandweerpak, kan je een brandweerauto besturen en zelf bepalen of je de sirene aanzet. De Nederlandstalige applicatie bevat 30 verschillende kamers die je moet controleren op eventuele brandhaarden, om deze vervolgens te blussen. Met het juiste gereedschap – bijvoorbeeld een bijl of een schep – kan je de weg vrijmaken om alle dieren in veiligheid te brengen. Dr. Panda Brandweer maakt geen gebruik van in-app aankopen en is een aanrader voor fans van de vrolijke pandabeer.

KlangDings

KlangDings is een nieuwe muzikale app, die volgens de makers al door eenjarigen kan worden gespeeld. In de applicatie, die getekende illustraties heeft, kan je drie verschillende kamers in het KlangDings huis ontdekken. Door over het scherm te vegen kun je de muziekkamer, badkamer of zolder bezoeken, waar de dieren die jij aanwijst muziek gaan maken. Dat begint zo: je ziet een kat die viool op zijn snorharen speelt, daarna een octopus op een accordeon en vervolgens een walrus die een geinig geluid maakt tijdens het tandenpoetsen. Wanneer steeds meer dieren meedoen kom je er langzaam achter dat ze samen een lied voor je zingen. Uiteindelijk zijn er heel wat dieren en animaties te ontdekken, waardoor deze app niet snel saai wordt. En, ook niet onbelangrijk: KlangDings maakt nergens gebruik van taal en heeft geen in-app aankopen of advertenties.

Labo Leaves

Ontwikkelaar Labo Lado komt na het gelijksoortige Pebble Art nu met Labo Leaves. In dat eerste spel maakte je dieren en mensen met behulp van stenen; nu doe je hetzelfde met de blaadjes van de bomen. In totaal zijn er 18 verschillende figuren te ontdekken, die tot leven komen zodra ze compleet zijn. Maak bijvoorbeeld een groep apen, die vervolgens bovenop elkaar klimmen of creëer een dame in de regen die haar hond, ook gemaakt van blaadjes, gaat uitlaten. Het geheel is wederom een artistiek hoogstandje, dat kinderen van 3 tot 7 jaar oud zeker zullen waarderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:53
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.