‘OS X 10.11.1 gaat probleem met Office 2016 oplossen, binnenkort beschikbaar’

Mensen die problemen ondervinden met Office 2016 moeten wachten op OS X 10.11.1, de eerstvolgende update van El Capitan. Die lost de bugs op.

Office for Mac

Gebruikers van Office 2016 die tegen problemen aanlopen met El Capitan, moeten wachten tot de publieke versie van OS X 10.11.1 verschijnt. Eerder deze week bracht Microsoft updates uit voor de afzonderlijke Office 2016-apps, maar die brachten niet de oplossing. OS X 10.11.1 gaat je problemen oplossen, zo heeft MacRumors vernomen. Die update van El Capitan is nu al in gebruik bij betatesters en zal binnenkort ook voor iedereen te downloaden zijn.

Je moet dus nog even geduld hebben, als Office 2016 onbruikbaar voor jou is geworden. Gebruikers melden dat de software regelmatig crasht of dat apps helemaal niet willen openen. Microsoft informeerde gebruikers zo’n twee weken geleden dat ze op de hoogte zijn van het probleem en werken aan een oplossing. De update van de Office-apps deed even de hoop gloren dat daarmee ook de problemen waren opgelost. Maar helaas: alleen een update van El Capitan zelf kan het verhelpen. Eigenlijk gaf Microsoft al hints in die richting, door te zeggen dat ze nauw met Apple samenwerken om het probleem te verhelpen. Verder zeiden ze ervoor te zorgen dat het “met de volgende update van OS X 10.11 El Capitan is opgelost”. Er waren ook problemen met Office 2011, maar Microsoft slaagde erin om die via een normale update van Office op te lossen.

OS X 10.11.1 El Capitan bevat ook verbeteringen voor Mail, zoals ontbrekende server-informatie en een bug waardoor berichten en mailboxes niet werden weergegeven in de app. Daarnaast zijn er tientallen emoji uit Unicode 7 en 8 toegevoegd, waaronder de taco, burrito, het blokje kaas, de middelvinger, popcorn en een eenhoorn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2015, 22:55
Categorie Achtergrond
Onderwerpen microsoft, office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.