Reacties voor: Eerste iPhone-koper Jonny blijkt reclamestunt

De eerste iPhone-koper ter wereld, Jonny uit Nieuw-Zeeland, blijkt onderdeel te zijn geweest van een reclamecampagne van Yellow Pages. Jonny kreeg $50 per uur en $1.000 zakgeld om zoveel mogelijk publiciteit te genereren.
Lees het complete artikel → Eerste iPhone-koper Jonny blijkt reclamestunt

Reacties: 12 reacties

  1. Sneu, heel sneu…

  2. Wat een snol…

  3. Zie het probleem niet zo. Waarom zou dit een relletje moeten opleveren?

  4. Reken maar eens uit wat die gast verdiend heeft met die actie. Ik had er geen twee keer over na hoeven te denken 🙂

  5. Dom van zo een rekening op te stellen….
    Als de Delhaize een kassa meer zou hebben, zouden mensen gemiddeld 5 minuten minder aanschuiven, en dit een gans jaar door!! Reken maar eens uit hoeveel geld je wint……
    Belachelijk dus.

  6. even wat anders..

    ik heb nu al =P mijn order bevestiging binnen van afgelopen donderdag =S

    te gek voor woorden….

  7. Achjah, computer world moet niet zo zeiken. In de tijd dat je op vakantie bent had je ook geld kunnen verdienen, dan ga je toch ook niet vakanties afschaffen?
    En tjah, wat maakt het in vredesnaam uit of een bedrijf meelift op een hype. Alsof de wachtrij ook maar een paar minuten korter was geweest als Jonny er niet in had gestaan :S.

  8. 1) Super slimme reclame actie! Creatief en goed doorgeveord.

    2) Wat een domme berekening. Echt zo’n onnozele opmerking. Zie opmerking van Nms.

  9. je hebt berekeningen die in de categorie nutteloos vallen, deze staat met stipt bovenaan, wat zou het trouwens kosten, deze berekening, ook nutteloos van je tijd en geld..

  10. Allemaal roepen dat het nutteloos is: Beetje kansloos. Dit is gewoon een redelijke berekening, hoewel we in Nederland eerder met een uurloon van 20 euro moeten werken (door de werknemerslasten). Inderdaad maakt Apple een slechte beurt, en dit is de beste manier om dit in geld uit te drukken.

  11. Ja de berekening is tuurlijk redelijk. Maar dan is de tijd dat we met zijn allen naar het Nederlands elftal zitten te kijken toch ook weggegooid geld? En ik weet ook wel dat Nederlands elftal ‘s avonds voetbalde en de verkoop overdag plaatshield maar gaat om de vergelijking. Het is gewoon zo dat mensen ook voor sommige dingen tijd uit willen trekken en dat stimuleert ze weer om harder te werken en meer geluk te hebben in het leven.

  12. Er wordt hier economische vergelijkingen gemaakt die niet echt hout snijden. Kijken naar voetbal en op vakantie gaan levert ontspanning op (hoewel NL – RUS daar misschien een uitzondering op is), en die ontspanning stelt ons in staat om beter te presteren tijdens de uren dat we ons moeten inspannen. Vakantie is zeker een goed voorbeeld van ontspanning, dit levert uiteraard ook nut op. De meeste werknemers hebben volgens mij ook de keuze om niet op vakantie te gaan en hun uren uitbetaald te krijgen, zo kunnen ze zelf bepalen wat zij vinden dat het meeste nut oplevert.

    Als je kijkt naar het nut van in de rij staan voor een productintroductie, dan is dat vast niet erg hoog. De eerste bezitters putten er misschien plezier (en nut) uit dat zij een unieke positie bekleden, diegenen die niet in de rij wilden staan hebben immers niet het begeerde telefoontje. Aan de andere kant, kun je misschien, als je in de rij staan heel stom vindt, iemand inhuren die voor jou in de rij gaat staan, terwijl je zelf je nut maximaliseert, bijvoorbeeld door te gaan chillen, of werken, whatever je het meeste nut vindt opleveren. En diegene die voor jou in de rij staat heeft de afweging gemaakt om tijd vrij te maken om betaald te worden om in de rij te staan. Dat zou zinvol zijn. Of ze kunnen het product op een andere manier aanleveren, maar dan wordt de hype minder gevoed.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.