Synchronisatie MobileMe heeft vertraging tot 15 minuten

MobileMe blijkt niet in twee richtingen push-mail, push-contacten en push-afspraken te bieden. Gegevens die je op de iPhone invoert worden pas een kwartier tot een uur later op de desktop en online bijgewerkt.

Mobile Me ExchangeApple prijs de online dienst MobileMe aan als het Exchange-alternatief voor de gewone man. Wie dacht daarmee een complete push-oplossing in huis te hebben gehaald, komt bedrogen uit: net als bij de eerste generatie iPhone vindt bij het synchroniseren van e-mail niet vaker dan elke 15 minuten een update plaats. Bij Mac OS X 10.4 kan de vertraging zelfs oplopen tot een uur.

Tijdens de keynote op WWDC hebben we kunnen zien dat bij gebruik van Exchange afspraken die je in de agenda toevoegt binnen een paar seconden ook op de desktop zichtbaar worden. Nieuwe e-mail verstuurd? In een flits is ook de map met verzonden items op de desktop bijgewerkt. Het leek erop dat Mobile Me een soortgelijke dienst zou bieden, waarbij je niet alleen overal en altijd toegang hebt tot je mail, contacten, agenda en foto’s, maar waarbij je ook realtime alle informatie bijgewerkt zult zien: zowel op de desktop als op online.

Dat blijkt niet het geval: er is een vertraging van 15 minuten. Contactpersonen, e-mail en afspraken die je op de iPhone hebt aangemaakt worden elke 15 minuten gesynchroniseerd met de desktop en met de MobileMe-website. Dit is het geval bij Windows en Mac OS X Leopard (10.5). Bij Mac OS X Tiger (10.4) kan de vertraging zelfs oplopen tot een uur. De andere kant op gaat sneller: als je een wijziging op de MobileMe-website hebt ingevoerd wordt deze wel meteen naar je iPhone gepusht.

Meer info: Apple Support

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2008, 10:00
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.