Reacties voor: Eerste iPad mini-reviews positief, gebrek Retina grootste nadeel

Het embargo op reviews over de iPad mini is verlopen, waardoor je nu online kunt lezen wat andere journalisten van de iPad mini vinden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. /offtopic: Waarom een embargo op reviews? Om de rush van implus aankopen na een launch niet te verstoren met negatieve of kritische reviews?

  2. Conclusie: even wachten maar, op de update naar het retinascherm ;-).

    1.Trouwens wel jammer ik er nog geen idee van krijg of kranten er net zo makkelijk leesbaar op zijn als op de grotere iPads.
    2. Hoe kan het dat een grote landelijke krant de mini al heeft en een reviewvideo heeft kunnen publiceren terwijl De iPadclub van de Benelux nog niks uit eigen ervaring kan vertellen?
    3. Hoe staat het met de integratie van de iPhone en iPadclub? Ondertussen zie ik zelfs ook review van iPods hier.

  3. En toch heb ik het idee dat er binnen een half jaar een retina versie uitkomt…. Het scherm weerhoudt mij ervan dit apparaat aan te schaffen.

  4. Bij het verschijnen van de ipad 3 zei iedereen dat het scherm van de 2 voldeed en goed was. Dat van de mini heeft hezelfde aantal pixels maar op een kleiner opvervlak, wat dus een scherper beeld geeft dan de 2 en nu wil iedereen een retina want het is niet goed ???

    Men weet soms niet wat men wil…

  5. Ik ben benieuwd hoe scherp daadwerkelijk het scherm is.
    zou je echt de pixels kunnen zien net zoals de ipad 2?

  6. @dendezen: Ik weet wel wat ik wil: niet een flinke stap terug qua pixeldichtheid, als “men” daar geen probleem mee heeft dan is dat prima natuurlijk.

  7. Kan inkomen dat als je van de drie naar Mini gaat je inboet aan kwaliteit. maar voor de mensen wie het een eerste kennismaking is met Ipad moet dit ruim voldoende zijn. (eigen mening…)
    heb zelf een Gen 3 Ipad – Ipad 2 en 3Gs

  8. Origineel geplaatst door Marciano
    Ik ben benieuwd hoe scherp daadwerkelijk het scherm is. zou je echt de pixels kunnen zien net zoals de ipad 2?

    Dat antwoord is simpel. Het zal er EXACT zo scherp uitzien als het scherm van de iPhone 3G(S). Dus de pixeldichtheid is ietsje beter ten opzichte van iPad 2.

  9. Doordat het scherm idd kleiner is zal je dat ook wel merken, zelfde is soms met tv’s he, je moet maar eens kijken, een kleinere tv heeft mooier beeld weer dan een hele grote (niet altijd tijd he, hangt beetje van specs enzo af).

  10. Ik zag een enorme verschil toen ik iPhone 3 naast iPhone4 had gelegd. Dezelfde ervaring had ik met iPad2 naast iPad3 (The New iPad). Zolang mini geen retina heeft, hoef ik het niet. Als die met retina uitkomt, zal het waarschijnlijk verleidelijk worden om die toch aan te schaffen, al heb ik iPhone4S (gebruik zeer weinig browser) en iPad3 (gebruik heeel veel, maar vooral thuis). Ik wil best device om mee te nemen, maar met grotere scherm dan iPhone. Ik zie dus mini helemaal zitten, maar dan wel met retina.

  11. Wanneer er in deze versie een retina scherm is gebouwd, zal de prijs een stukje hoger liggen. Dan had iedereen weer lopen zeiken om de prijs die zo hoog is. Het is nooit goed…

  12. @Gonny van der Zwaag: 1) Het embargo zit er ook op zodat verschillende media even een aantal dagen met het apparaat heeft kunnen werken. En anders krijg je ook nog sites die als eerste de review willen hebben en dan daardoor de review gaan rushen.

    2) Helemaal niet kinderachtig en doorzichtig. Ze kiezen een aantal media uit en zoals “Vanzelf” al aangeeft. Het is een grote landelijke krant. Zo bereiken ze natuurlijk een veel groter deel van het publiek, dan (sorry dat ik het zeg) een site als ipadclub.

    Ik denk ook dat je zeker wel even moet wachten op retina bij de mini. Volgend jaar gaan ze hem gewoon sneller maken. En over 2 jaar kunnen ze de A6x cpu gebruiken die nu in de ipad 4 zit. Het beste zou dan zijn een IZGO scherm met de zelfde resolutie als de iPad 3/4 nu. Ontwikkelaars hoeven dan nog steeds geen apps aan te passen. En het heeft dan dezelfde pixeldichtheid als de iPhone 4/4S/5.

  13. Nou ik vond het effect van de Retina display op de Ipad3 zwaar tegenvallen. Ik had op dat moment een iPad2 als referentie. Maar geen enkele reden om voor het “betere” scherm te upgraden. Ik denk dat dit ligt/lag aan het feit dat je wel goede graphics (website, fotos e.d.) moet hebben om het verschil te ervaren. In de praktijk kom je deze haast nergens nog tegen. Wellicht wordt dat nog beter.
    Ik heb nu een MacBook Pro retina en ik moet zeggen dat ik daar wel het verschil duidelijk merk, tenminste bij de aangepaste applicaties zoals Safari….
    Ik heb nu een Ipad mini besteld en ik verwacht (hoop) dat deze qua schermkwaliteit ongeveer hetzelfde is als mijn iPad2. Geen klagen hier daarover hoor !

  14. Ik heb een iPad 2, en ben er zeer tevreden over. Laatst side-by-side met een iPad 3, en inderdaad, je ziet het. Maar nu is die weer de deur uit, en ik mis niks. Als je kan wachten op een hogere resolutie, doe dat, maar ik vind het overdreven om te zeggen dat het een “nadeel” van de mini is.

  15. @Gonny van der Zwaag: Ik durf te wedden dat de volgende ipad mini een retina schem heeft, het zal me zelfs niks verwonderen da apple al een proef-model van een ipad mini-retina klaar heeft liggen, maar deze *nog* niet wil uitbrengn omdat niemand de ipad2 meer zou kopen.
    Verder verwacht ik dat de ipad2 er nu heel snel uit zal gaan (dit is ook de reden van de aanbieding bij de MediaMarkt en BCC) het dumpen van de ipad2.
    Straks hebben we alleen nog de keuze uit de ipad4 en de ipad mini.
    In maart zal er GEEN event voor de ipad5 zijn, Apple is al een tijdje bezig om alle events naar lkaar toe te trekken (iphone 4 naar 4s heeft 1.5 jaar geduurd en was nu in augustus).
    De ipad4 werd pas in maart verwacht, en is nu in september aangekondigd, vlak na de iphone5.
    Volgend jaar zal er dus één event zijn, ergens ond aug/sept

  16. Nou ik ga hem kopen hoor. Vanwege het gewicht want ik gebruik hem heel veel om boeken te lezen. Heb nu de iPad 1 en vind het scherm prima. Heb hem wel eens naast de nieuwe iPad 3 gelegd en die is wel scherper maar niet zodanig dat de iPad 1 nu opeens een slecht ding wordt. Ik verkoop mijn iPad 1 dan voor een leuk prijsje via Marktplaats.

  17. Apple heeft 1 nadeel, dat is de klanten die zeuren. Ze hebben met de mini een moeilijke keuze moeten maken.
    Als ze de mini een retina scherm hadden gegeven dan zei iedereen dat die echt te duur is. Nu gaat iedereen zeuren dat er geen retina in zit.

    Eigenlijk, en ik weet dat het niet op z’n Apple’s is, moeten ze 2 varianten van de mini uitbrengen. 1 zoals die nu is en een duurdere met retina. Je geeft klanten zo de mogelijkheid om te kiezen tussen retina en “goedkoop”. Ik denk dat veel mensen er meer voor willen betalen als er retina in zit. Dat geldt in ieder geval voor mij.

    Origineel geplaatst door Mark
    Straks hebben we alleen nog de keuze uit de ipad4 en de ipad mini. In maart zal er GEEN event voor de ipad5 zijn, Apple is al een tijdje bezig om alle events naar lkaar toe te trekken (iphone 4 naar 4s heeft 1.5 jaar geduurd en was nu in augustus). De ipad4 werd pas in maart verwacht, en is nu in september aangekondigd, vlak na de iphone5. Volgend jaar zal er dus één event zijn, ergens ond aug/sept

    Jij begrijpt het. Dat is het zelfde wat ik ook al dacht. Best slim, zo net voor de feestdagen alles vernieuwen!

  18. hmm tja zit ook erg te twijfelen om nog de ipad 3 te bestellen uit de actie of toch de mini. Ik vroeg me idd ook af m.b.t. het scherm of ik dat dan zou merken. Ik doe nu bijna alles met mijn iphone 4s en vind het wel fijn om er een kleinere pad naast te hebben. Die grote gaat vooral paperweight spelen op mijn salontafel, dus gebruik ik minder. Maar ik hield gisteren nog een 3gs in de hand en kon niet meer aan het scherm wennen. Dus ik wacht nog even af tot ik m in de winkel kan bewonderen!

  19. Feestdagen speelt natuurlijk mee, maar als ik het moet inschatten dan is de hoofdreden van de iPad4 om snel de 30-pins connector uit te faseren. Die A6X CPU is een leukigheid om er toch een nieuw tintje aan te geven, voor de rest is het gewoon een iPad3. Op zich is dit wel begrijpelijk, je zit daar vrolijk met je iPhone5 en iPad3 en vervolgens wel met verschillende kabels voor de beide apparaten. Vanuit het oogpunt van eenvoud dat Apple altijd nastreeft strookt dat niet.

    Om toch maar ontopic te blijven, iPad mini zal het voor mij nooit worden. Ik zie het nut van het apparaat niet in. Althans, niets wat ik ook niet met de iPhone kan doen, afgezien van het kleiner scherm.

  20. @Mark: @Ro: Daar ben ik het dus niet mee eens (en je data kloppen van geen kant).

    De beste optie zou een ipad mini dan zijn met dezelfde resolutie als de ipad 3/4. Maar om dat te ondersteunen moet er minstens de A5x CPU inzitten. (zie iPad3). Daarbij is de pixeldichtheid dan nog hoger dan de grote iPad’s. Wat betekent dat er nog minder licht doorgelaten word en een betere backlight moet hebben. Dit zorgt dan weer voor meer dikte en slechtere accu prestaties. En bij elkaar natuurlijk word de prijs dan duurder. (Dan hadden ze een iPad 3 in een veel kleinere behuizing, want technisch gezien duurder is, en als ze daar dan ook 500 voor vroegen, had iedereen lopen zeuren)

    Het is wachten tot de IZGO panelen van Sharp verder zijn ontwikkeld en deze in grotere getalen kunnen worden geproduceerd. (Deze hebben bij een hoge resolutie meer licht doorlating).

    De aanbieding van de Media Markt is al twee keer eerder lang gekomen in dit gehele jaar. Dus dat staat los van deze nieuwe aankondigingen.

    Ze hebben dit jaar een iPad event gehad. Een iBooks event. De MacBook Pro Retina 15″, Het iPhone/iPod event en nu deze. Lijkt er helemaal niet op dat ze alles bij elkaar willen voegen.

    De pro 13″ had eigenlijk tegelijk bij de 15″ moeten worden aangekondigd, maar daar waren nog wat problemen.

    Ik denk wel dat ze bewust de iPad mini nu hebben aangekondigd voor de feestdagen, ook omdat de prijs daar goed voor is ipv in jan/feb (geen maart zoals jij zegt). En om natuurlijk marktverlies tegen te gaan (In Amerika met de nooks, tabs en kindles) De iPad 4 moesten ze hierdoor nu ook wel aankondigen. De iPad 3 is namelijk al een erg goed product. De iPad 4 had niet veel beter geworden en om daar een keynote aan te besteden. Bovendien is hier waarschijnlijk om dit jaar dicht bij elkaar te blijven voor gekozen omdat dan alle mobiele apparaten zijn aangepast aan lightning en er bij nieuwe producten geen verschil meer is. Zowel de iPod, iPhone, iPad en de mini hebben nu allemaal deze kabel en is er geen verwarring voor de externe connectors.

    Het iPhone event was altijd in de zomer (begin), vorig jaar (of het nou wel of niet met Steve Jobs had te maken) was er wat vertraging en was het pas in oktober. Dit jaar was het ook weer zomer (alleen eind, sept) En ik denk dat het iPad event met de iPad 5 en iPad mini 2 gewoon weer jan/feb is (2014).

    Origineel geplaatst door Mark
    De ipad4 werd pas in maart verwacht, en is nu in september aangekondigd, vlak na de iphone5.

    Hij werd dus in feb verwacht en komt nu dus in november! Jij pakt er gewoon 3 maanden bij.

  21. Doe mij maar een iPad mini retina. Met oled scherm wel te verstaan. Superdun (geen backlight nodig) en laag stroomverbruik. Over een jaartje?!

  22. Ik heb hem, supermooi ding idd. Het formaat is veel beter dat de gewone iPad vind ik. Hij is lekker licht en ook erg dun.

    twee minpunten alleen.
    – Het glas voelt erg dun. Met tikken klinkt het wat hol.
    – Scherm is toch niet zo scherp, hoop volgend jaar al op retina.

  23. @dendezen: Men wil gewoon een retina omdat het kan..

  24. @Brutus: Ze kiezen bepaalde media uit voor die reviews. Het idee is dat iedereen zo enthousiast wordt door die reviews, dat ze vrijdag allemaal naar de winkel rennen.

    @Vanzelf: Punt 2. Ja, vinden we ook jammer. Omdat Apple de grote kranten moet paaien (die geven immers ook aandacht aan Samsung en Nexus), ze weten dat iPadclub er toch wel over schrijft. Het klinkt kinderachtig en kortzichtig, maar zo is hoe het werkt.

    Ik denk trouwens dat je lang kunt wachten op een iPad mini met retinascherm.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.