Freakvibe: iPhone-speaker werkt zonder dock, Bluetooth of Wi-Fi

De Freakvibe is een iPhone-speaker die werkt zonder dockconnector, Wi-Fi of Bluetooth. De dock vangt signalen op die worden vrijgegegeven door je iPhone bij het afspelen van muziek.

FreakvibeDe Freakvibe is een speakerdock voor onder andere de iPhone die geen speciale dockconnector of Bluetooth-verbinding vereist. Je legt de iPhone op de speaker, waarna hij het geluid automatisch opvangt en versterkt. Volgens de makers vangt de Freakvibe nabije elektromagnetische signalen op, waardoor de speaker het geluid afgespeeld door je iPhone kan reproduceren. Dit zou er voor moeten zorgen dat er geen ruis wordt opgevangen.

De Freakvibe lijkt erg op de Boost Speaker van iFrogz, een andere speaker die geluid versterkt van de iPhone die hier bovenop ligt. Bij zowel de Freakvibe als de Boost Speaker zou er geen sprake zijn van een microfoon die de geluiden opvangt. iFrogz vertelt echter niet waar zij wel precies gebruik van maken.

Ben je er vroeg bij, dan kun je de Freakvibe bestellen door op Kickstarter 99 dollar te doneren. Anders moet je minstens 109 dollar aan het project geven voor de speaker. Dat is flink wat duurder dan de Boost Speaker, die wordt aangeboden voor 40 dollar. De Freakvibe zou echter ook in staat zijn om de naam van het nummer en de artiest op een scherm te tonen. Vermoedelijk moet je hier wel de bijbehorende app voor nodig, die de metadata van een nummer in de signalen van een nummer zou verwerken. Je Kickstarter-donatie wordt pas in rekening gebracht als het project succesvol is afgerond. Hiervoor moet 90.000 dollar worden ingezameld.

De makers van de Freakvibe zeggen ook te werken aan een verwijderbare connector om je iPhone op te laden. Hierbij kan je kiezen voor een 30-pins-, Lightning of micro-usb-connector.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2012, 8:39
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.