Reacties voor: Eerste hands-on met iPhone OS 4.0

Engadget heeft na het uitkomen van iPhone OS 4.0 direct de nieuwe firmware geïnstalleerd op een iPhone 3GS en een eerste indruk op video vastgelegd.
Lees het complete artikel → Eerste hands-on met iPhone OS 4.0
Mike van Hoenselaar -

Reacties: 70 reacties

  1. Toch werkt het allemaal weer fantastisch he!!
    Apple duurt lang met een grote update maar dan is het ook wat! PS ik had dit filmpje al ergens zien staan

  2. misschien stomme vraag, maar hoe sluit je dan 1 of meerdere openstaande applicaties in multitask overzichtje?

  3. Wil ook OS4 🙁

  4. Origineel geplaatst door eazye
    misschien stomme vraag, maar hoe sluit je dan 1 of meerdere openstaande applicaties in multitask overzichtje?

    zoals je een icon zou verwijderen. even langer indrukken, en je krijgt een close tekentje, klik dat en app sluit.

  5. Origineel geplaatst door eazye
    misschien stomme vraag, maar hoe sluit je dan 1 of meerdere openstaande applicaties in multitask overzichtje?

    Ik zou zeggen kijk het filmpje daar wordt het weergegeven

  6. Jammer dat multitasking niet word ondersteunt voor de 3G 🙁

  7. @eazye: kijk maar op 2:40 daar laat hij zien hoe het moet.

  8. Zou het mogelijk zijn om van 4.0 weer terug te kunnen naar 3.1.2? of alleen 3.1.3.

    Anders probeer ik het even 😀

  9. De zomer is nog zo ver weg…:-(

  10. Dat zag je ook in het filmpje. Volgens mij ingedrukt houden en dan verschijnt links een badge met een min-tekentje erin. Daarop drukken en de applicatie is volledig afgesloten.

  11. @eazye: In het filmpje zie je op 2:45 het antwoord.

    Ziet er inderdaad allemaal netjes uit. Benieuwd naar de nieuwe hardware…

  12. Is de OS 4.0 alleen geschikt voor de 3Gs ?

  13. Jammer dat multitasking niet werkt op de 3G. Gelukkig loopt mijn contract in juli af en kan ik dan een nieuwe iPhone halen.
    Wat ik me afvraag of je nu eindelijk mensen kan toevoegen in een iCal event op je iPhone?

    En wrrm kan ik op een iPhone website de filmpjes op mijn iPhone niet zien. Beetje jammer.

  14. Al met al een goede update dus! Nu nog een goede 4e gen iPhone erbij! Denk dat de meeste abbos van 3g gebruikers nu wel aflopen….

  15. Origineel geplaatst door Donny
    Is de OS 4.0 alleen geschikt voor de 3Gs ?

    Nee, maar sommige functies wel, de 3GS en de derde generatie iPod touch zijn het “beste” voor dit OS.

  16. Ik vind dit als 3G gebruiker niet zo spannend, multitasking gebruik ik al een tijdje(jb) werkt prima. jammer dat apple het niet voor 3G uitbrengt.

  17. Origineel geplaatst door Richard
    Zou het mogelijk zijn om van 4.0 weer terug te kunnen naar 3.1.2? of alleen 3.1.3.Anders probeer ik het even

    dat zou ik ook wel willen weten… heb 3.1.3, dus om een jailbreak op 3.1.2 is het me niet te doen, maar kan me niet veroorloven om na het verloop van de 4.0 beta een paar dagen zonder telefoon te zitten totdat er een nieuwe 4.0 beta is…

  18. Hmm nu moet ik toch echt eens m’n iPhone opsturen, de home-knop doet het niet goed en dat is erg onhandig met twee keer duwen (multitasken).

  19. Multi-tasking ziet er goed uit, maar het is wel jammer dat op deze manier iedere app die je sluit met de homeknop op de achtergrond blijft draaien of in ieder geval in het multi-tasking dock terecht komt. Een app volledig afsluiten is hiermee een stukje moeilijker geworden, namelijk:

    1. De multi-tasking dock openen door dubbeltap op home
    2. De te sluiten app lang aantikken
    3. Minnetje aanklikken
    4. Multi-tasking dock sluiten

    Daarbij komt nog eens: Als je géén apps open hebt staan in je multi-tasking dock, dan kun je de huidige app die je op dat moment open hebt niet werkelijk afsluiten, want hij komt pas in de multi-tasking dock na het drukken op de homeknop. Daar zul je hem dan definitief kunnen afsluiten middels bovenstaande stappen.

    Beetje omslachtig. Kan me voorstellen dat mensen die vrijwel niet multi-tasken daar niet vrolijk van worden.

  20. Ik heb een iPhone 3G met iPhone OS 4.0. Helaas geen multitasking voor mij dus. Het werkt echt niet 🙁

    Weet iemand waarom ik de wallpaper voor het homescreen niet kan instellen?

  21. @Richard
    je hebt nog geluk mijn oude iPod 1g word niet eens genoemd…
    Ik hoop dat er toch een mogenlijkheid komt voor mijn iPod, anders zal ik een nieuwe moeten kopen, mischien een iPhone 4g?

  22. @joblamie:
    Is er trouwens niet een optie om multitasken uit te zetten ofzo?
    En heb jij OS4 er al op staan en werkt het nu echt zo met alle apps?

  23. Origineel geplaatst door Roy
    Ik heb een iPhone 3G met iPhone OS 4.0. Helaas geen multitasking voor mij dus. Het werkt echt niet Weet iemand waarom ik de wallpaper voor het homescreen niet kan instellen?

    Inderdaad ook dezelfde vraag over de wallpaper. Ik heb een iPhone 3G met OS4 maar kan hem niet aanpassen!

  24. @mjvanes: Instellingen – Achtergrond. Selecteer een afbeelding, en je kan kiezen uit 3 opties: beginscherm, toegangscherm of beide

  25. Hmm, ik weet niet. Het multitasken ziet er nou niet geweldig uit. Ik vind dat momenteel makkelijker op mijn gejailbreakte iPhone. Gewoon met backgrounder, waardoor ik zelf bepaal welke app ik op de achtergrond wil laten draaien. Ik wil ze niet allemaal op de achtergrond laten draaien. Dat is nou juist wat andere telefoons zo kut maakt. Daarnaast vind ik het jammer dat je een app die op de achtergrond draait via zo’n omslachtige manier af moet sluiten. Waarom niet gewoon uit de dock slepen? (zoals bij dock, mQuickDo enz.)

  26. Origineel geplaatst door joblamie
    Multi-tasking ziet er goed uit, maar het is wel jammer dat op deze manier iedere app die je sluit met de homeknop op de achtergrond blijft draaien of in ieder geval in het multi-tasking dock terecht komt. Een app volledig afsluiten is hiermee een stukje moeilijker geworden […] Beetje omslachtig. Kan me voorstellen dat mensen die vrijwel niet multi-tasken daar niet vrolijk van worden.

    Ja, hier liep ik ook al tegenaan tijdens mijn denkproces. Echter, gister kwam tijdens de Q&A ergens voorbij dat je je helemaal niet druk hoeft te maken over openstaande apps. Ik had het idee dat er gesuggereerd werd dat er misschien automatisch ook het e.e.a opgeruimd wordt. Of de openstaande apps nemen zo weinig resources in beslag dat je er geen omkijken naar hebt. Goed, we wachten af…

  27. @Daejji:
    Ik heb OS4 erop staan ja. Het werkt zoals beschreven, hoewel het vooralsnog alleen bij de standaard iPhone apps zoals mail, safari, maps en youtube (met name die laatste is handig) echt werkt. Doe je multi-tasking bij third party apps, dan worden ze gewoon opnieuw opgestart omdat ze de API voor multi-tasking natuurlijk nog niet in hun apps hebben verwerkt.

    Ik ben geen toggle optie tegen gekomen om multi-tasking uit te schakelen. Voor veel mensen is dit denk ik wel gewenst. Niet iedereen zal overweg kunnen/willen met multi-tasking zoals het nu geïmplementeerd is.

  28. Origineel geplaatst door Sinusfiction
    Origineel geplaatst door joblamieMulti-tasking ziet er goed uit, maar het is wel jammer dat op deze manier iedere app die je sluit met de homeknop op de achtergrond blijft draaien of in ieder geval in het multi-tasking dock terecht komt. Een app volledig afsluiten is hiermee een stukje moeilijker geworden […] Beetje omslachtig. Kan me voorstellen dat mensen die vrijwel niet multi-tasken daar niet vrolijk van worden.Ja, hier liep ik ook al tegenaan tijdens mijn denkproces. Echter, gister kwam tijdens de Q&A ergens voorbij dat je je helemaal niet druk hoeft te maken over openstaande apps. Ik had het idee dat er gesuggereerd werd dat er misschien automatisch ook het e.e.a opgeruimd wordt. Of de openstaande apps nemen zo weinig resources in beslag dat je er geen omkijken naar hebt. Goed, we wachten af…

    In feite is het overzichtje van apps in het “multi-task” dock gelijktijdig een overzicht van de apps die je het laatste geopend hebt. Notes bijvoorbeeld zal echt niks op de achtergrond blijven doen, net als de camera app. Toch komend die er ook te staan.

    Dat bedoelt Apple moet dat je er niet over na hoeft te denken: dingen die wat moeten doen op de achtergrond blijven wat doen, dingen die dat niet hoeven doen dat ook niet en daar hoef je (dus) geen aandacht aan te besteden.

    Het werkt vrij goed trouwens, vooral met Apples eigen apps waar het nu al helemaal ingebouwd zit.

  29. @Netniet:

    Ja ik dacht ook dat het zo simpel was maar ik krijg die opties toch echt niet!

  30. Origineel geplaatst door Netniet
    ergrond. Selecteer een afbeelding, en je kan kiezen uit 3 opties: beginscherm

    Bij mij lukt dat niet. Ik zie nergens die drie opties. Ik kan enkel de afbeelding van het lockscreen selecteren.

    Ik heb wel een iPod Touch, mischien is die versie anders.

  31. Origineel geplaatst door mjvanes
    @Netniet: Ja ik dacht ook dat het zo simpel was maar ik krijg die opties toch echt niet!

    Waarschijnlijk wordt die functie dan ook niet ondersteund op de 3g.

  32. Ziet er goed uit…. Ik vond multitasking toch niet iets voor de telefoons, maar ik denk dat op de manier waarop apple het heeft gedaan een goede manier is. Ziet er goed uit.
    Denk dat jailbreaken nu eindelijk is een keer overbodig word.
    Ik weet niet wat ik moet vinden van spellen centrum van apple… Als daarover nog een video of artikel gemaakt kan worden over wat het is en wat het doet, dan kan ik, en ik niet alleen, dat misschien wat beter beoordelen.

    Over het algemeen denk ik dat apple, qua software, een update gaat doorvoeren. Het laat dan veel meer dingen toe dan voorheen, bijvoorbeeld dus multitasking en draadloos een toetsenbord aansluiten

    Dat iAd van Apple vind ik goed en doordacht. Zoals ik het nu begrijp gaat Apple een eigen advertentie bedrijf op starten waarmee consumenten reclame voor hun krijgen die je, over het algemeen, kunt vertrouwen. Met andere woorden: als je op de advertentie klikt dan ga niet meer naar een onbekende website dat virussen, niet leuke volg software of andere niet leuke dingen van het internet en zijn marketeers. Nee, nu blijf je in de app en dit is goed. Want nu is de consument in controle. Meer controle op dit betekend meer vertrouwen in de advertentie markt, wat weer betekend dat er grote kansen liggen voor bedrijven. Ik wil wel zeggen dat iedereen toch wel moet blijven kijken of het goed is wat ze doen of niet. Want.. vertrouw nooit marketeers(en dat komt van een marketing student).

    Nu nog wachten op hardware specificaties.

  33. Wat ik dus wel echt vervelend vind is het afsluiten van apps. Dit gaat nu niet makkelijk ik weet heel zeker dat binnen de kortste keren die dock vol zit en dan ik na iedere sessie iphone gebruik al die apps weer moet gaan afsluiten. En dit is de omgekeerde wereld want ik begrijp dat multitasking handig kan zijn maar misschien maar niet bij alles…

    Waarom maken ze het niet zo:
    – Homebutton = app afsluiten en naar springboard.
    – Dubbelklik home = naar dock en app laten draaien + een springboard knop om terug te gaan terwijl de app blijft draaien.

  34. Zou graag het filmpje checken op mn iphone maar dat mag niet van de apple-mijnheren want het is flash…

  35. Origineel geplaatst door JMO
    Want.. vertrouw nooit marketeers

    1 woord? Apple…

  36. @Pete:
    Ik denk dat het in de praktijk makkelijker werkt dan je denkt.

    De oplossing die jij aandraagt is niet zo fraai. Als het dubbelklikken niet in 1x lukt is het programma definitief afgesloten. Dat lijkt me toch niet de bedoeling.

  37. Hmm net 0s4 geinstalleerd op mn 3G.
    Dat mapjes maken is wel relaxed. Maar ja, verder weinig andere dingen er op voor de 3G, geen multitasking geen wallpaper op je springboard…
    Misschien weer terug naar 3.1.3 als er veel problemen zijn met huidige apps, het loopt vooralsnog lekker snel.

  38. Ik had eerst ook het idee dat sluiten van apps vervelend is (dat is het ook), maar achteraf gezien zou dit geen probleem moeten zijn. Zoals Apple aangeeft, draait er lang niet voor alle apps een proces op de achtergrond, alleen als ze de speciale API’s hiervoor gebruiken. Als ik het goed begrijp wordt er voor de andere apps een soort hibernate gebruikt, waardoor je tijdens het openen weer in dezelfde state komt als daarvoor.

    Aangezien die applicaties niks echt in de achtergrond draaien, is het dus ook niet nodig om ze ooit helemaal af te sluiten en kan je ze net zo goed laten staan. Dat is ook precies wat Apple zei, je hoeft er als het goed is niet bij na te denken.

    En aangezien de eerste iconen in de app switcher ook de apps zijn die je het laatste hebt gebruikt, kan je daar makkelijk tussen switchen, de andere apps die ook in dat rijtje staan verschuiven dan helemaal naar het einde en daar heb je vervolgens geen last meer van.

  39. Origineel geplaatst door BloodDragon
    Ik had eerst ook het idee dat sluiten van apps vervelend is (dat is het ook), maar achteraf gezien zou dit geen probleem moeten zijn. Zoals Apple aangeeft, draait er lang niet voor alle apps een proces op de achtergrond, alleen als ze de speciale API’s hiervoor gebruiken. Als ik het goed begrijp wordt er voor de andere apps een soort hibernate gebruikt, waardoor je tijdens het openen weer in dezelfde state komt als daarvoor.Aangezien die applicaties niks echt in de achtergrond draaien, is het dus ook niet nodig om ze ooit helemaal af te sluiten en kan je ze net zo goed laten staan. Dat is ook precies wat Apple zei, je hoeft er als het goed is niet bij na te denken.En aangezien de eerste iconen in de app switcher ook de apps zijn die je het laatste hebt gebruikt, kan je daar makkelijk tussen switchen, de andere apps die ook in dat rijtje staan verschuiven dan helemaal naar het einde en daar heb je vervolgens geen last meer van.

    Ik denk dat jij het volledig bij het rechte eind hebt. We moeten de gedachtengang van Apple over multi-tasking even zien te begrijpen en er niet teveel bij nadenken dan maar.

    Buiten dat; ik weet niet hoe het met de rest zit, maar mijn batterij gaat vandaag een stuk sneller leeg dan normaal. Hij zal de dag niet gaan redden zonder opladen. Of dat komt door het multi-tasking of door het vele spelen met OS4 kan ik niet zo goed bepalen.

  40. Hebben andere mensen met 4.0 op een 3G ook problemen om in de appstore te komen

  41. Denk dat jailbreaken nu eindelijk is een keer overbodig word.

    Is AttachmentSaver, iFile, OpenSSH, SBSettings, Safari Download Manager en WinterBoard inbegrepen in OS 4?

    Voor 95% van de mensen die nu jailbreaken nog genoeg redenen om straks ook weer te jailbreaken.

  42. Origineel geplaatst door SD
    Hebben andere mensen met 4.0 op een 3G ook problemen om in de appstore te komen

    Ja, ik krijg een zwart vlak onderin.

  43. Jammer, ik kan dat filmpje niet openen 🙁

    Vraag me af hoe dat zit met de zoomfunctie. Zou dat softwarematig zijn? Belooft niet veel kwaliteit, vrees ik.

  44. Origineel geplaatst door Muppel
    Jammer, ik kan dat filmpje niet openen Vraag me af hoe dat zit met de zoomfunctie. Zou dat softwarematig zijn? Belooft niet veel kwaliteit, vrees ik.

    Ja dat is uiteraard softwarematig. Oogt wel handig, maar in de praktijk heb je er niet veel aan. Werkt helaas niet via pinch to zoom.

  45. @JB:
    Vraag mij ook af of bepaalde dingen er nu inzitten.
    Mij gaat het vooral om SBSettings, zit er nu zoiets in OS4? Dus dat je heel snel Wifi, 3g, bluetooth aan en uit kunt zetten? Of werkt dat nog op de “oude” manier?

  46. @Muppel:

    Het is digitale zoom zoals dat heet. Omdat er aan je hardware niets veranderd kan dat ook niet anders m.i.

  47. Ziet er leuk uit dat OS 4.0.. Zeker multi-taksing, zo gelikt heb ik het nog niet eerder gezien.. Beter dan op de Google telefoons en Windows Mobile telefoons..

  48. Is Os4.0 alleen voor ontwikkelaars beschikbasr?

  49. @Lucien1966:
    Ja, alleen beta’s en voor ontwikkelaars.
    Voor de “normale” consument komt het in de zomer beschikbaar.

  50. Origineel geplaatst door iNerd
    Zou graag het filmpje checken op mn iphone maar dat mag niet van de apple-mijnheren want het is flash…

    Who needs Flash? Tsss….

  51. 100 nieuwe functies… Misschien is er dan toch nog een sprankeltje hoop dat Bluetooth misschien nu wel werkt tussen verschillende gsm’s. Iets dat met een gsm van 10 jaar geleden
    zelfs gaat. Alleen met een JB kan dit momenteel.

  52. Origineel geplaatst door Sink
    @eazye: In het filmpje zie je op 2:45 het antwoord.Ziet er inderdaad allemaal netjes uit. Benieuwd naar de nieuwe hardware…

    Dank u! Had ik net toevalling die 30s doorgeskipt denk ik…;-)

  53. @Netniet:
    ja jij hebt zeker een iphone 3gs of niet. Dit is volgens mij weer een feature die wij als early iphone owners niet krijgen. Daarnaast kunnen we dus niet multi tasken en kunnen we ook geen wireless keyboard koppelen. Het enige wat je dus krijgt op de 3g zijn dus de mappen. Je wordt dus gestraft voor het feit dat je er vroeg bij was met je 3g. Van het multitasken, kan ik nog begrijpen. Maar een user achtergrond, baterijpercentage, en een keyboard koppelen. Dat kan de 3g echt wel aan, je wordt gewoon gedwongen een nieuwe aan te schaffen. Dit flikken ze elke keer, elk jaar nieuwe features die niet werken op jou oude, Maar je zit wel aan een tweejarig contract vast.

  54. @Roy:

    krijgen jullie het wel voor elkaar om er een wirreless toetsenbord aan te hangen, en een achtergrond in te stellen. Of worden we gewoon echt buitengesloten.

  55. @Henk:je kunt toch een reserve kopie van jeiphone maken?

  56. Ik heb de nieuwste ipod van 8 gb werkt hij daar ook op. Ik hoor nogal vaak dat er geen ipod touch 3 generatie bestaat van 8 gb. Kan iemand mij helpen?

  57. Er bestaat i.d.d. geen iPod touch van de derde generatie.
    Die 8 Gb is gewoon een 2e generatie.
    Pas vanaf de 32 Gb (16 is er niet meer) is het een derde generatie.

  58. ik dacht dat mijn account ook geactivierd was devolpers gedoe.
    Ik heb netjes hersteld naar beta OS 4.0 alles liep goed. maar itunes wilde het niet activieren.
    Gelijk terug naar 3.1.2 met jailbreak

    ik ga wachten tot dat OS 4.0 Officieel beschikbaar wordt voor iedereen.

  59. ik heb os4.0 succesvol kunnen installeren op mijn 3G…geen multitask en achtergrond instellen…maar wel andere handige features.
    * 1 mailbox voor alle accounts
    * niet alleen autocorrect maar ook de keuze uit meerdere woorden
    * mapjesmaken voor bijvoorbeeld games en social apps
    * zoeken in spotlight kan ook voor je zoeken in wikipedia (toets maar een iphone os 4 in in spotlight)
    * als je antwoord krijgt op een eerder gereplyde mail staan de vorige mailtje(s) er ook bij, je weet dus wat er verstuurd is en wat bij elkaar hoort.
    * in safarigeschiedenis zijn de omschrijvingen van de bezochte websites uitgebreider.

    das wat ik zo ongeveer tot nu toe heb ondekt…iemand nog meer?

  60. Kan iemand met de 4.0 beta mij vertellen hoeveel apps er in een map kunnen. Zijn dit er net zoveel als je op een screen kwijt kon (16) of kan je er meer inzetten.

    En is het mogelijk om folders in folders te stoppen ?

    Alvast bedankt.

  61. 12 stuks in een map
    map in map is niet mogelijk

    @LC:

  62. @richard schreuder: Bedankt voor de info. dat is jammer, ik had gehoopt meer apps in een map kwijt te kunnen.

  63. @LC: ik vind 12 wel genoeg hoor…past precies en je hoeft niet te scrollen, alle 12 apps in een overzicht.

  64. @richard schreuder: Ben verslaafd aan apps ben ik bang 😛
    Maar ik leer er wel mee leven 😀 ben hier al heel blij mee.

  65. Origineel geplaatst door LC
    @richard schreuder: Bedankt voor de info. dat is jammer, ik had gehoopt meer apps in een map kwijt te kunnen.

    Daar zit wel wat in. Stel je wilt 14 apps in een map gooien onder het label ‘Social networks’ dan houd je er twee over. Waar stop je die nou weer bij? Social networks 2 staat ook niet echt mooi, maar zet je het ergens anders onder vind je het misschien niet meer terug. Ik had toch liever scrolling gezien in de mapjes, je verwacht het ook. Het eerste dat ik deed in zo’n mapje was proberen te scrollen. Maar er valt niet te bewegen in zo’n mapje, heel erg niet-apple. Dat is wel jammer, maar zeker geen ramp.

  66. Is het niet zo dat wanneer je de homeknop ingedrukt houdt je een app kan afsluiten (ook kan forceren om af te sluiten)

  67. Origineel geplaatst door shorty007
    Wil ook OS4

    Ik waarschuw je, de beta is af en toe echt BAGGER. Heb zonet voor de 8e keer deze week m’n iPod touch gerestored naar 4.0.
    Mijn ervaringen met deze eerste beta van OS4:
    – Na installeren app in App Store crasht iPod touch.
    – Muziek en Video applicatie houden er soms spontaan mee op.
    – iPod touch wordt na een tijd gebruik echt heel erg langzaam.
    – Graphics driver lijkt nog niet helemaal af, er zijn nog veel zogenoemde “artifacts”te zien.
    – iPod touch valt niet te herstarten, je krijgt dan onherroepelijk een Connect to iTunes scherm.

    Geloof me, het is beter om te wachten tot OS4 officieel uitkomt, want die beta is ook niet alles.

  68. wanneer komt de de iphone os 4.0 ??

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.