Reacties voor: Een dag later: de iPad-lancering

Een dag na de lancering is het tijd om eens terug et kijken wat er bijvoorbeeld in New York en San Francisco gebeurde.
Lees het complete artikel → Een dag later: de iPad-lancering
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. Loop nu wel te kwijlen over mensen met een iPad 😀

  2. One year after the release of the iPad. 3 april 2011. Je wordt wakker, kleed je aan zet koffie en gaat aan de tafel zitten. Je zet je iPad aan en leest daarop eerst de krant. Daarna schenk je een kop koffie in. Je kijkt op je iPad wat er vandaag moet gebeuren, en verzend een email naar je collega dat je van daag een presentatie moet geven. Je drinkt je koffie op terwijl je op de iPad je presentatie nog even doorneemt. Daarna stap je in de auto, legt de iPad veilig weg, en plaatst de iPhone in de houder. Je geeft op de iPhone je route in en begint de reis Naar je afspraak. Onderweg wordt je nog gebeld op je iPhone, en dan kom je aan bij je klant voor de presentatie. Je zet je iPhone in de vliegtuigmode, en betreed de presentatie ruimte. Je zet de iPad aan en logt in op de iConnector van de 50″ iScreen. Dan begin je de presentatie. Na de presentatie vertrek je naar een volgende klant die een aantal iLed displays in zijn woonplaats heeft staan. Bij die klant laat je de nieuwe content voor de iLed’s zien, en na goedkeuring verzend je de content naar de iLed’s door daarop in te loggen. Daarna ga je naar huis, neemt de emails door op de iPad en logt dan in op de iTV om je favoriete TV programma te zien. Je beld nog even met de zaak over je resulaten, en gaat dan een spelletje doen op de iPad. Daarna kijk je op de iTV nog naar het nieuws, en leg je de iPhone en iPad aan de lader. Om vervolgens naar bed te gaan.

  3. ik wil ook 🙂

  4. Die 5de foto lijkt wel heel erg op de apple store op Prince street in New York zeg

  5. @Pim Brussee:

    Mooi geschreven!! Leuk man! 🙂

  6. @Pim Brussee: One year after the release of the iPad. 3 april 2011. Je wordt wakker midden op straat, samen met vele andere Apple fans, in een ongekend lange rij voor de nieuwe iPad.

  7. misschien een domme: maar Kevin Rose? Moet ik die kennen?

  8. Origineel geplaatst door Donstil
    misschien een domme: maar Kevin Rose? Moet ik die kennen?

    http://tinyurl.com/y8gth5r

  9. Weet iemand toevallig of het mogelijk is om je internet dongel te gebruiken om te internetten op de iPad?

  10. Was erbij gisteren op Fifth Avenue… Heel cool om mee te maken en dit bericht is nu dan ook vanaf mijn iPad! Heel cool!

    De store op Fifth heeft er overigens meer dan genoeg, ook nu nog hebben ze er meer dan genoeg en gaan ze over de toonbank als zoete broodjes.

  11. @amine, ik snap jou sarcasme, maar binnenkort is de iPad ook in Duidsland te koop, dus hoef je niet te wachten tot ie in Nederland is. Waarom wij in ons land altijd achteraan moeten sluiten is mij een raadsel. Kennelijk worden in ons land te weinig Apple producten verkocht. Of we zijn minder hype gevoelig. Op veel TV zenders is de lancering van de iPad al in beeld geweest, maar niet in Nederland. NU.nl maakt er wel melding van, maar de grootste krant van Nederland niet, dat zegt al genoeg. Commercie is nog steeds een vies woord in ons land waarschijnlijk.

  12. Origineel geplaatst door Jeroen
    De store op Fifth heeft er overigens meer dan genoeg, ook nu nog hebben ze er meer dan genoeg en gaan ze over de toonbank als zoete broodjes.

    Ik hoop dat ze er morgen ook nog genoeg hebben en dat het er niet megadruk is. Mijn oom gaat morgen voor mij kijken. Weet trouwens niet zeker of ie naar 5th gaat, zijn geloof ik meer apple stores in NY he ?

  13. @Dick:
    Dick, je hebt de keuze: wifi (altijd aan boord) of bij het 3g model via een 3g netwerk (vergelijkbaar met je dongle). Een USB aansluiting (voor bijv je dongle) kent de iPad niet.

  14. @Pim Brussee:
    Pim, gisterenavond zag ik op zowel het Rtl nieuws om 19:30u als het NOS journaal van 20u een item over de iPad verkoop.
    Er is dus wel degelijk aandacht voor al zal het voor echte fans natuurlijk niet genoeg zijn…..

  15. @Niek: Okay, heb je eentje met 3g aangeschaft, en dan? Aan en ontvangen waar geen WiFi is? Kosteloos? Nee toch? Maw: hoe haak je in dat netwerk? Toch via een provider die misschien ong. €10 per maand rekent voor onbeperkt internet?

  16. @Michael vO:
    Michael, ja inderdaad via een provider waarbij je een Abbo of pre-paid overeenkomst sluit. De sim moet dan in je iPad. Deze providers zijn er in NL nog niet…

  17. @niek, dat heb ik gemist, op de late uitzendingen werd er niets meer over gemeld.
    Blijf het vreemd vinden dat de Nederlandse Apple site reclame maakt voor de iPad, maar dat hij eind april wel in o.m. Duitsland te krijgen is en niet bij ons. Nu ligt Duitsland dicht bij voor mij, en ik denk dat vele met mij straks daar de iPad gaan halen. Een misser voor de Nederlandse winkels toch?

  18. Origineel geplaatst door Pim Brussee
    Pim Brussee

    even reality check. Wat denk je van volume? NL stelt natuurlijk niets voor in de afzetmarkt. Ok, dan gaan er een paar 100 mensen dat ding in de US of D halen, so what?
    Op het totale volume is dat misschien nog geen 2 a 3% van de verkoop in 2010, boeiend.

    Die aandacht op nu.nl is natuurlijk ook onzin. Daar zitten een paar Apple fanboys die zelfs geruchten posten. Soms slaat dat echt nergens op en komt eerder treurig over.

    Gewoon wachten dan komt dat ding wel hier naartoe. Ik heb destijds ook een iPhone 2G uit de states laten komen. Achteraf had ik het geld kunnen besparen want dan had ik nu de 3GS, de iPhone zoals ie echt hoort te zijn. Dus totaal geen haast met de iPad, is ook zo’n beta traject. Ik wacht op rev 2.

  19. Ben ik nu de enige hier die een iPad heeft?
    Buiten dat het een geweldig apparaat is moet je zorgen dat je een Amerikaans iTunes account hebt. Anders kan je de app store niet bezoeken en is de iPad redelijk karig qua standaard apps.
    Ik heb een account aangemaakt met een Visa giftcard;-) en werkte meteen. Daarna kan je met iTunes giftcards je account uploaden.
    Meteen allemaal series gedownload en aantal andere apps. Beeld kwaliteit is subliem!
    Ook het typen is zelfs makkelijker dan op een normaal keyboard. Je moet het even oefenen 10 minuten en dan merk je dat je sneller kan schrijven dan normaal.
    De hoes van Apple voor de iPad is een onding. Wordt erg snel vies en ziet er binnen een uur uit alsof het 3 jaar onder de bank heeft gelegen. Vreemd stof aantrekkend materiaal.
    Voor de rest gaat mijn iPad nu mee op reis i.p.v. mijn laptop.

  20. Ipad, de nieuwe hip.. Ik kan haast nietmeer wachten. Alleen wat ik dan niet snap is, waarom komen ze nog met een 3g versie? In juni/juli heb je toch 4g op de markt? Als ik er nu een ga aanschaffen wordt het toch een zonder ‘g’ verbinding.. Binnenkort komen heus wel met een ipad 4g op de markt of denk ik nou verkeerd?

  21. Ik vind 500-700 euro te duur.
    Ik wil hem gebruiken voor films en tv series.
    En om beken en tijdschriften er op te lezen.
    Dan zou ik de 64 gb moeten hebben.

  22. De iPad is best een leuk ding al zie ik er voor mij het nut niet van in. Ik heb al een desktop en laptop. Voor mijn werk heb ik een laptop nodig waar ik mijn apparatuur op aan kan sluiten om data uit te lezen.
    Mocht er nog eens een keer een tablet komen dan zal het er in ieder geval een zijn waar een USB aansluiting op zit want dit is gewoon erg 1998 om nu nog iets op de markt te brengen zonder USB.

  23. @Niek: Dank, en ik concludeer dan ook dat die ”Amerikaanse” simcard voor de iPad anders van formaat is dan die wij hier kennen.
    PS Heerlijk, niet meer afhankelijk hoeven te zijn van T-Mobile met hun vaak rotte bereik.

  24. Origineel geplaatst door Miep
    De iPad is best een leuk ding al zie ik er voor mij het nut niet van in. Ik heb al een desktop en laptop. Voor mijn werk heb ik een laptop nodig waar ik mijn apparatuur op aan kan sluiten om data uit te lezen.
    Mocht er nog eens een keer een tablet komen dan zal het er in ieder geval een zijn waar een USB aansluiting op zit want dit is gewoon erg 1998 om nu nog iets op de markt te brengen zonder USB.

    @Miep:
    Tja of is het erg 2009 om nog USB te gebruiken? Het zal niet lang meer duren of we werken allemaal via de cloud. Dat heeft de toekomst. Ben het wel met je eens dat dit nu nog wat prematuur is en een usb welkom zou zijn geweest. Maar dat is dan ook wel weer Apple. Vooruitlopen op de toekomst (mmm bijna filosofisch). Ipad via cloud en wifi naar de beamer. Dat is de ultieme gedachte?

  25. @Michael vO:
    Ik vermoed dat zodra de iPad in Nederland leverbaar wordt, Apple ook vooraf afspraken zal maken met providers over abonnementsvormen voor dataverkeer. En uiteraard zal er dan een aangepaste SIM moeten worden geleverd die in de iPad past. Voor nu nog even geduld dus als je een iPad met 3G uit het buitenland haalt..

  26. OHHH ik kan niet wachten!!!

  27. Origineel geplaatst door Miep
    …. dit is gewoon erg 1998 om nu nog iets op de markt te brengen zonder USB.

    Wat zou je doen met een USB-poort zonder folderstructuur?
    USB is out en folders ook.
    Alles opent in de app en je moet je geen zorgen maken waar je het gezet hebt. Tags, categories en search. Geen eindeloze mapjes onder mekaar.
    Byebye CD, DVD, USB, …. kortom alle draagbare media apparaten. Je downloadt of share’t alles via ‘cloud’.
    Welkom in 2010.

  28. @Niek: Thanks, nogmaals, Niek.

  29. Ga er een halen in duitsland woon aan de grens, top vervanger v mijn laptop want die gebruik ik nu alleen voor mail internet en de pc boven gebruik voor foto bewerking e.d. Ideaal ook voor op vakanties in het vliegtuig of hotel kaartlezer erbij kopen foto meteen op een goed scherm bekijken.
    En nee mij maakt het niets uit dat er geen usb/dvd/flash en kaartlezer in zit!
    Weten ze al wanneer hij komt in duitsland kan hem dan via fam in duitsland bestellen

  30. ik ben net terug uit de states en heb er 1tje kunnen
    bemachtigen wat een gekkenhuis daar
    alles uitverkocht dezelfde dag nog. nieuwe levering waarschijnlijk vanaf morgen of de 12e

  31. Zojuist mijn Ipad aangesloten op Itunes. Gelijk alles in Nederlandse taal en een aantal apps vanaf mijn Iphone gesynchroniseert. Foto’s helder en scherp. Nu nog met een truc IBook proberen op de Ipad te krijgen!

  32. zie al gelijk een probleem met de Iphone apps: zijn inderdaad niet echt scherp. Je kun kiezen uit 1x of 2x wat betreft uitvergroting

  33. Haha Kevin Rose samen met Hippie Glenn!!

  34. Ik probeer nu al een paar uur een us iTunes account aan te maken maar krijg de verificatie mail maar niet. Verschillende mail en us adressen geprobeerd maar nee. Nog geen mail terug om me account te starten. Wel al wat AppS geïnstalleerd via de laptop iTunes. Werkt echt heel goed allemaal !

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.