Dropbox 3.0: iOS 7-design, AirDrop en snelheidsverbeteringen

Dropbox is geschikt gemaakt voor iOS 7 voor iPhone en iPad. De app is een stuk sneller, witter en beter met delen en opslaan van bestanden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Dropbox iOS 7 nieuw icoonDropbox heeft voortaan niet langer een blauw icoontje met een wit logo. Vanaf de nieuwe update is het precies andersom. Dropbox is witter gemaakt voor de iPhone en iPad. Het is de meest opvallende verandering van Dropbox 3.0, de versie die de app de aangekondigde iOS 7-interface geeft. Het is niet de enige verandering. Je kan voortaan video’s opslaan van Dropbox naar je fotoalbum, bestanden delen via AirDrop en de snelheid van de app is er flink op vooruit gegaan.

Snelheidsverbeteringen

Dropbox belooft snelheidsverbeteringen op drie vlakken, waarbij de eerste meteen opvalt. De applicatie start veel sneller. Als je het automatisch uploaden van je foto’s hebt ingeschakeld begint de applicatie daar meteen na het opstarten mee, maar op hetzelfde moment kan je al probleemloos door je eigen bestanden navigeren. Het laden van foto’s gaat ook sneller en video’s spelen sneller af.

Dropbox iPhone en iPad voor iOS 7

Delen naar AirDrop en andere apps

Dé grote nieuwe deelmogelijkheid van Dropbox is de ondersteuning van AirDrop. Vanaf de iPhone 5 en iPod touch 5 kan je zo bestanden direct uitwisselen met nabijgelegen telefoons. Het doorsturen van bestanden naar andere applicaties is ook beter geworden. Voorheen laadde je wel eens een bestand in, kreeg je een foutmelding dat Dropbox het bestandstype niet kon openen en kon je daarna pas een andere app kiezen om het bestand in te openen. Nu hoef je niet langer op het laden van het bestand te wachten: de deelknop staat meteen links onderin en terwijl het bestand laadt, kies je al voor de optie ‘Open in’ om het bestand snel in een andere iPhone-app te openen. De functie is bijvoorbeeld handig met .epub-bestanden, die je zo meteen in iBooks of bijvoorbeeld Readmill kan openen.

Dropbox iOS 7 iPhone inhoud Dropbox iOS 7 foto's uploaden

Andere updates

Het laden van bestandstypes die Dropbox niet kent, gaat trouwens ook veel sneller. Dropbox heeft echt een sprong gemaakt in de snelheid waarmee de app bestanden laadt, wat extra opvalt als je ook nog tegelijk foto’s uploadt. Verder moeten de meest voorkomende vastlopers uit de applicatie zijn gehaald, worden HTML-pagina’s nu niet meer als onopgemaakte tekst getoond en zijn er ‘talloze’ updates doorgevoerd voor het bekijken van PDF-pagina’s in de app. De laatste grote verandering geldt alleen voor gebruik op de iPad. Als je daar nu een foto op aantikt, bekijk je hem meteen in volledig scherm.

Dropbox heeft nu iOS 7 als minimum vereiste. Wie nog een oudere versie van iOS op de iPhone of iPad heeft staan, ziet volgende grote updates vermoedelijk aan zich voorbij gaan.

Downloaden: Dropbox (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 15:51
Onderwerpen airdrop, cloud, dropbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.