iBooks en iTunes U voorzien van iOS 7-uiterlijk

Apple's eigen apps iTunes U en iBooks zijn voorzien van iOS 7 design met nieuwe app-iconen en zonder boekenkast.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iBooks iPhone iOS 7.0Nieuwe app-iconen en volledig opnieuw ontworpen interfaces. Dat brengen de nieuwe updates voor iBooks en iTunes U zonet voor de iPhone en iPad. Beide pictogrammen zijn voortaan knaloranje en vallen ongetwijfeld op op je homescreen. In beide applicaties vind je bovendien niet langer een boekenkast Althans: de letterlijke boekenkast. Je vindt geen houtstructuur meer in de apps, maar aan de indeling is niet gesleuteld. De veranderingen van iBooks zijn vermoedelijk wat ingrijpender dan die voor de studieboeken-app iTunes U. Nu zijn alleen Zoek mijn vrienden en Keynote Remote nog niet aangepast voor iOS 7.

iBooks:

Relevant voor het vernieuwde iBooks is natuurlijk de leesweergave. De applicatie volgt de door Apple zelf ingezette iOS 7-designtrend met een knalwitte achtergrond, wat je wellicht als te fel kan ervaren voor het lezen. Met de Aa-knop bovenin beeld schakel je gelukkig nog wel snel over naar een sepia-kleurenstelling of een nachtthema met lichte tekst op een donkere achtergrond. Overigens zijn niet alle hints naar papieren boeken en echte boekenkasten verdwenen. Het bladeren naar de volgende bladzijde is nog steeds een sierlijke aangelegenheid.

Downloaden: iBooks (gratis, universeel, iOS 7.0+)

iBooks iOS 7.0 uiterlijk boekenkast iBooks leesopties iOS 7

iTunes U:

Aan iTunes U is inhoudelijk niks veranderd. De applicatie hanteert dezelfde opzet en dus kom je binnen in een overzicht van de lesmethodes en andere studiebronnen waarop je geabonneerd bent. Druk erop en je ziet een overzicht van de laatste toevoegingen.

iTunes U overzicht lesstof iTunes U nieuwe schoolboekenkast

Downloaden: iTunes U (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.