Keynote, Pages en Numbers voor Mac en iOS ontvangen eerste update na make-over

Een maand na de make-over van Apple's iWork-suite zijn de apps geüpdatet. Numbers, Keynote en Pages voor iOS en Mac werden aangepast.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

keynoteEen maand na de grote aanpassingen van Pages, Numbers en Keynote voor Mac en iOS — samen bekend als Apple’s iWork suite — zijn deze apps voor het eerst weer geüpdatet. Zo zou de stabiliteit van alle iOS-apps zijn verbeterd en diverse bugfixes zijn doorgevoerd. Presentatietool Keynote voor iOS kreeg daarnaast nieuwe overgangen, zoals jaloezieën, kleurvlakken, confetti, vallen, perspectief, kantelen en suizen. Daarnaast hebben de iOS-apps ook nieuwe animaties om onderdelen in je presentatie te benadrukken: jaloezieën, inzweven, uitzweven, rondcirkelen, kantelen, extra vergroten en suizen.

Toen Apple in oktober de nieuwe iWork-suite uitbracht maakte het bedrijf bekend dat de software voortaan gratis is voor mensen die een Apple-product kopen. De prijzen hieronder gelden dus niet als je een iOS-apparaat hebt aangeschaft op of ná 1 september dit jaar.

Ook update voor iWork-apps voor Mac

De iWork-apps voor de Mac hebben ook een update gekregen. Op de Mac kreeg Pages de menubalk met de meest belangrijke instrumenten terug. Ook staan de gidsen in het midden en aan de zijkant voortaan automatisch aan. De verbeteringen en heringevoerde menubalk komen na klachten over de vernieuwde nieuwe iWork-suite. Als reactie beloofde Apple dat sommige verdwenen functies weer terug zouden komen in de app. Numbers voor Mac kreeg dezelfde aanpasbare menubalk terug. In dat programma wordt de grootte en plaatsing van vensters bovendien voortaan opgeslagen wanneer je een document opslaat. Daarnaast kun je de automatische zoom voortaan aanpassen bij jouw voorkeuren. In Keynote voor Mac is dezelfde menubalk ingevoerd, samen met de hierboven genoemde overgangen en animaties van de iOS-apps. De apps kregen bovendien de nodige bugfixes en stabiliteitsverbeteringen. Pages, Numbers en Keynote zijn Apple’s zakelijke tegenhangers voor Microsoft Word, Excel en Powerpoint op de Mac.

keynote mac

Downloaden voor iOS:

  • Pages (€8,99, universeel, iOS 7.0+)
  • Keynote (€8,99, universeel, iOS 7.0+)
  • Numbers (€8,99, universeel, iOS 7.0+)

Downloaden voor Mac:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 15:51
Onderwerpen iwork, keynote, numbers, pages

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.