DRM-vrije muzieknummers in iTunes bevatten gegevens van de koper

Binnenkort is alle muziek in de iTunes Store niet langer voorzien van DRM. Maar dat betekent niet, dat je muziek straks onbeperkt met vrienden kunt uitwisselen.

gebruikersnaam-in-itunes-plusBinnenkort zijn alle muzieknummers in de iTunes Store DRM-vrij. Dat betekent dat iedereen die een muzieknummer heeft gekocht deze probleemloos aan vrienden kan doorgeven. Gaat iTunes daarmee een walhalla worden voor p2p-netwerken en andere muziekuitwisseldiensten? Die kans is niet zo groot als je zou verwachten, want in elk nummer is het e-mailadres van de koper in versleuteld formaat opgenomen. Apple probeert daarmee te voorkomen dat gekochte muziek zomaar op internet wordt gedeeld. Gebeurt dat toch, dan is de koper gemakkelijk te achterhalen.

Eigenlijk is daarmee niets nieuws onder de zon, want toen de DRM-vrije muziek voor het eerst in iTunes verscheen werd al vrij snel duidelijk dat Apple gebruikersgegevens in de bestanden had verwerkt. Voor de gebruiker zelf heeft de maatregel alleen maar voordelen: je kunt voortaan je gekochte muziek op allerlei apparaten afspelen, van PSP tot mp3-speler en andere mobiele telefoons dan de iPhone. De beperking van maximaal vijf apparaten waarop je de nummers kunt afspelen, geldt dan ook niet meer.

Sinds april 2007 is het mogelijk om DRM-vrije muziek via iTunes te kopen, toen nog alleen van platenlabel EMI.

Via: Emerce

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2009, 8:15
Categorie Apps
Onderwerpen drm, itunes, muziek

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.