Apple wil kaarten en afspraken koppelen in nieuw patent

Apple heeft een patentaanvraag ingediend, waarin wordt beschreven hoe je afspraken op de iPhone kunt koppelen aan een kaart (en andersom).

patentEr is een nieuwe patentaanvraag van Apple verschenen, waarin wordt uitgelegd hoe je op de iPhone de functionaliteit van de applicaties Maps en Calendar met elkaar zou kunnen koppelen. Met deze ‘vinding’ kun je ervoor zorgen dat gebruikers een adres dat bij een bepaalde afspraak hoort, op de kaart kunnen zien. Andersom kan ook: je bekijkt een locatie op de kaart en koppelt dit met een afspraak in de agenda.

Ook zou je de kaart kunnen gebruiken om een route tussen meerdere afspraken te plannen, inclusief de reistijd die tussen afspraken zit. Is het traveling salesman-probleem dan eindelijk dankzij de iPhone opgelost? Nee, zo slim is het patent nu ook weer niet – het gaat eigenlijk om vrij basale functies.

Wel enigszins slim is dat je de GPS-functie van de iPhone zou kunnen gebruiken om een alarm te laten afgaan wanneer je te laat dreigt te komen voor de volgende afspraak. Deze alarmberichten kunnen worden gekoppeld aan berichten, die die automatisch worden klaargezet om een afspraak te bevestigen, of om door te geven dat je iets later arriveert.

Via: MacNN

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2009, 10:00
Categorie iOS
Onderwerpen activity, google maps, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.