iCulture iKids logo

iKids week 10: Shape Gurus, Woezel & Pip en Dragon Land

In deze iKids gaan we vliegen met draken in Dragon Land, zoeken we verloren spullen in de nieuwe Woezel & Pip en is Shape Gurus de gratis app van de week.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoNintendo-fans opgelet: in de App Store is al een tijdje een erg leuke platformer te vinden die voortborduurt op het succes van Super Mario: Dragon Land (link). Rennen, springen en vliegen als een draakje, wie wil dat nou niet? Verder in deze iKids: tijdelijk gratis vormen leren met Shape Gurus (link) en de app die bij de nieuwste bioscoopfilm van Woezel & Pip (link) hoort. Veel speelplezier!

Shape Gurus

We bespraken op deze plek al eerder Shape Gurus, een applicatie die de allerkleinsten laat kennismaken met vormen. Nu de app tijdelijk gratis valt te installeren, is er des te meer reden om dit spel eens uit te proberen. In Shape Gurus kunnen kinderen cirkels, driehoeken en vierkanten van dezelfde kleur naar de juiste omtrek slepen, of zo draaien dat de vorm met de juiste maat precies past. Maar de echte kracht zit in de vrolijke animaties, die getoond worden wanneer de puzzel goed is opgelost. De app beschikt nog steeds niet over Nederlandse taal, maar gelukkig is de stem die alle kleuren en vormen beschrijft ook uit te zetten. Tot de zestiende kun je Shape Gurus kosteloos downloaden, dus sla je slag.

Dragon Land

In Dragon Land kunnen kinderen van 4 jaar en ouder in de huid van een schattig draakje kruipen. Een draakje met een missie, want een mysterieuze schurk heeft zijn drakenvriendjes ontvoerd, die jij moet zien te bevrijden. Verken de vrolijke 3D-wereld door te rennen, springen en vliegen (en onderweg zoveel mogelijk munten te verzamelen). In totaal zijn er meer dan honderd levels te verkennen en tientallen draken vrij te spelen, met elk hun eigen krachten. De animaties zijn goed, de gameplay is leuk en de besturing deugt. Mario-kloon? Misschien, maar wel een erg vermakelijke.

Woezel & Pip op zoek naar de sloddervos

Nederlands populairste hondjesduo is momenteel in de bioscoop te bewonderen in Woezel & Pip op zoek naar de sloddervos, een film die draait om het avontuur dat zij beleven tijdens hun zoektocht naar het geheimzinnige figuur dat al hun spullen kwijtmaakt. Voor echte Woezel & Pip-fans is er ook een bijbehorende app met één simpel spelletje: zoek en vind de verloren objecten. De applicatie is geschikt voor kinderen van 5 jaar en jonger, maar heeft drie verschillende moeilijkheidsniveaus. Wij denken dat kleintjes zich best even met dit spelletje kunnen vermaken, maar voor echte uitdagingen moeten ze bij voorganger Woezel & Pip in de tovertuin zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:52
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.