Reacties voor: DJI Osmo Mobile 2 is een goedkopere stabilisator voor je iPhone-actievideo’s [CES2018]

De DJI Osmo Mobile 2 is een gimbal om je iPhone te stabiliseren tijdens het maken van actievideo's. Het nieuwe model is fors goedkoper en lichter en heeft meer functies, zoals een handige aansluiting voor een statief. Vanaf februari 2018 in de winkels.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. Werkt samen met Canon 5D? Zijn er nog mensen die Canon 5D als video camera gebruiken aangezien Canon dit model om zeep heeft geholpen als video camera

  2. Vraag me af hoe dit werkt met de OİS die de iphone 7/8/X hebben? Met de huidige gimbals heb je namelijk veel van dat shake/jitter effect.

    Ben benieuwd en wacht met spanning af. Heb namelijk nu de zhiyun smooth q maar dat shake/jitter irriteert me wel :s

  3. Origineel geplaatst door Gideon
    Werkt samen met Canon 5D? Zijn er nog mensen die Canon 5D als video camera gebruiken aangezien Canon dit model om zeep heeft geholpen als video camera

    Dit is voor de mobiel bedoeld, wat jij nodig hebt is wellicht deze.

    Verder raad ik sterk af om de DJI voor de iPhone te gebruiken. Het werkt ruk icm de hardwarematige ois van de iPhone die je maar deels softwarematig kan uitschakelen. Ik heb het vergeleken met de reguliere DJI OSMO+ en deze kent het probleem niet. De nieuwe DJI Osmo Mobile 2 zal hetzelfde probleem hebben omdat het een probleem in de camera module van de iPhone is en niet van de OSMO Mobile.

  4. Dit bericht komt precies op het juiste moment! Lang zitten twijfelen tussen de DJI Osmo Mobile en de Zhiyun Smooth Q. Eén van de grote voordelen van de Smooth Q t.o.v. de DJI Osmo Mobile is dat er een aansluiting aan de onderkant zit voor bijv. een tripod. Ook de langere batterijduur en prijs waren voor mij redenen om de Smooth Q boven de DJI Osmo Mobile te verkiezen. Toch maar even wachten nu tot begin Februari.

  5. Net toevallig de Smooth 3 gekocht voor 300€ 😂

  6. @Kerem: Welke applicatie gebruik je tijdens het filmen? Het schijnt dat je met bijv. Filmic Pro wel de stabilisatie kan uitschakelen.

  7. Origineel geplaatst door Kerem
    Vraag me af hoe dit werkt met de OİS die de iphone 7/8/X hebben? Met de huidige gimbals heb je namelijk veel van dat shake/jitter effect.

    Ben benieuwd en wacht met spanning af. Heb namelijk nu de zhiyun smooth q maar dat shake/jitter irriteert me wel :s

    Zeer geïnteresseerd in zo’n oplossing voor iPhone maar niet met shake/jitter.
    diverse reviews van vorige modellen laat zien dat je ze beter niet met de nieuwere iPhones kan aanschaffen. Door iOS / HW – stabilisatie en dit device krijg je juist shake/jitter.

    Is er al specifiek hierover feedback/review/info?

  8. Slechte zaak dat deze gimbal ook “staande” opties kent. Mensen die verticaal filmen hebben meestal geen idee wat ze aan het doen zijn, dus echt super ironisch/onlogisch om dat te stabiliseren. Vaak zijn die videos ook gigantisch shaky. Als het al mis gaat met zoiets basaals als “ hoe houd ik mijn telefoon vast” is dat een beetje vergelijkbaar met iemand die tegen de richting in op een roltrap loopt.

  9. Ben heel benieuwd, had de eerste versie van de DJI Osmo Mobile in december aangeschaft, toen 100 euro korting. Maar werkte niet goed in combi met de iPhone X. En deze Osmo Mobile werd door DJI dan ook niet gecertificeerd door DJI. De jitter was niet te voorkomen, ook niet door een andere app bv Filmic Pro, doordat in de iPhone X de beide camera’s OIS (optical image stabilization) hebben, hier vind je heel wat klachten op diverse forums. Had deze dus weer teruggestuurd.

    Mijn vermoeden is dat het jitter/shaking issue van de oude DJI Osmo Mobile te maken heeft met de motortjes in de drie assen van de gimble die de miniscule magneetjes, waarin de twee iPhone camera’s hangen, negatief beinvloeden. Nog nergens dit bevestigd kunnen krijgen, maar puur gissen. Hopelijk heeft DJI met deze versie dit jitter/shaking issue opgelost (wellicht door een betere magnetische afscherming?).

    Voordelen van deze nieuwe en beter betaalbare gimble zijn de grotere batterij, een oplaad-mogelijkheid (Powerbank functie), een normale (micro-)USB aansluiting voor opladen (in plaats van een rare mini-jack aansluiting), en een tri-pod aansluiting onderaan. Ik ga ‘ em zeker opnieuw uitproberen!

  10. @Dafo:Ik las dat hij eerst via de Apple store verkocht gaat worden. Hopelijk hebben ze hem dan ook getest en verbeterd t.o.v. de vorige in combinatie met iPhones.

  11. Navraag leert (en ook in FAQ opgenomen) dat DJI werking heeft getest tot en met de iPhone 6s. Over de nieuwere iPhones doen ze geen uitspraak 😏

    ‘We don’t have any updates regarding to the compatibility of the iPhone X on our product which is the Osmo Mobile 2 as it is only tested for iPhone SE to iPhone 6S and other Android devices of similar sizes.’

  12. @Dafo: Dat zou betekenen dat hij op de iPhone 7 plus en op de 6s plus ook niet zou werken want die hebben ook sensor stabilisatie die met magneten werkt. Wat je moet doen is in je filmic pro app de stabilisatie uitzetten om te voorkomen dat de systemen elkaar tegenwerken.

  13. @Kerem: Dat probleem ligt aan je Iphone en niet aan de Gimbal. Die kunnen het dus ook niet oplossen.

    Origineel geplaatst door erik-jan
    @Dafo: Dat zou betekenen dat hij op de iPhone 7 plus en op de 6s plus ook niet zou werken want die hebben ook sensor stabilisatie die met magneten werkt. Wat je moet doen is in je filmic pro app de stabilisatie uitzetten om te voorkomen dat de systemen elkaar tegenwerken.

    Dit werkt niet, om dezelfde reden die je zelf opgeeft. (Zie youtube) Het enige wat helpt zijn magneetjes op je iphone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.