Digitimes: twee nieuwe iPads in januari met batterij die twee keer zo lang meegaat

Volgens Digitimes komt Apple begin volgend jaar (26 januari 2012 om precies te zijn) met maar liefst twee nieuwe iPads op de markt: een goedkoper en een duurder model, beide voorzien van een snellere A6-processor, een beter scherm met hogere resolutie en een batterij die twee keer zo lang meegaat evenals betere camera's (5- en 8-megapixelvarianten).
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

ipad-geruchtAls we de Aziatische technologiewebsite Digitimes mogen geloven brengt Apple begin volgend jaar niet één, maar twee nieuwe nieuwe iPads op de markt. Een model voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope tablet en een ander model voor de zogenaamde “high-end” markt. Beide met een snellere processor, een beter scherm en een batterij die twee keer zo lang meegaat.

Volgens Digitimes gaat het om twee 9,7-inch modellen met een hogere “QXGA”-schermresolutie, namelijk 2048 bij 1536 pixels in plaats van 1024 bij 768 op de huidige iPad. Dankzij dual-led lichttechnologie zouden de schermen bovendien helderder zijn. De website baseert zich zoals altijd op bronnen binnen de toeleveranciers die Apple van onderdelen voor Apple-producten voorzien. Naast Sharp, Samsung en LG gaat ook nieuwkomer Mineba onderdelen voor de nieuwe iPads leveren. In het verleden passeerden al verschillende geruchten de revue die allen beweerden dat Apple met een zogenaamde Retina-iPad zou gaan komen. Na de iPhone en de iPod touch lijkt het wel een logische vervolgstap.

De nieuwe iPads worden aangedreven door Apple’s nieuwe quad-core A6-processors, die wederom door Samsung gefabriceerd worden. Daarnaast krijgen de nieuwe iPad-modellen betere camera’s aan boord: een 5-megapixelcamera voor het ene en een 8-megapixelvariant voor het andere model. De laatste is vergelijkbaar met de camera-upgrade die de iPhone 4S onlangs kreeg. Hiermee is het onder meer mogelijk om video in Full HD-kwaliteit op te nemen. Het ligt in de lijn der verwachting dat dit met de nieuwe iPad ook mogelijk zal zijn.

Een ander interessant detail, is dat Apple de nieuwe iPads wil voorzien van batterijen met een capaciteit van 14.000 mAh, twee keer zoveel als dat van de iPad en iPad 2. Deze worden volgens Digitimes geleverd door Simplo Technology en Dynapack International Technologie. Het zou wel verklaren waarom tot nu toe verschillende geruchten spraken over een nieuwe iPad die dikker is dan zijn voorganger, terwijl de trend bij Apple is dat producten bij elke nieuwe introductie dunner worden.

Digitimes denkt ook te weten wanneer de nieuwe iPads geïntroduceerd worden. Tijdens het iWorld-event (voorheen Macworld) op 26 januari 2012. Dit is opmerkelijk aangezien Apple zich eerder terugtrok van het evenement waar het tot dan toe elk jaar nieuwe Apple-producten introduceerde. Ook zou Apple van plan zijn om de iPad 2 goedkoper te gaan maken om beter met Amazon’s Kindle Fire te kunnen concurreren.

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde journalist Jim Dalrymple van The Loop is Apple niet van plan om een nieuwe iPad tijdens iWorld of CES te introduceren. Ook stelt hij dat de geruchtmakende nieuwe Apple TV niet tijdens een van deze evenementen zal worden geïntroduceerd.

De geruchten volgen elkaar in rap tempo op. Vorige week kon je nog op iPadclub lezen dat Apple van plan zou zijn om de iPad 3 op 24 februari 2012 te gaan introduceren. Dit is de verjaardag van Steve Jobs die eerder dit jaar overleed. We adviseerden al om dit gerucht met een korreltje zout te nemen, maar ook bij de informatie waar Digitimes nu over claimt te beschikken is het raadzaam om een slag om de arm te houden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2011, 12:50
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen batterij, gerucht, Internet, ipad 3, mobiel bankieren, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.