Onduidelijkheid over speciale iPad-app voor Britse minister-president

De Britse minister-president krijgt een eigen iPad-app, zo kopten verschillende Britse media. Maar krijgt David Cameron echt een eigen nieuwsapp, of is het resultaat van een slow news-day?

david cameronVandaag circuleert op internet het nieuws dat de Britse minister-president David Cameron een persoonlijke iPad-app krijgt, zodat hij bovenop het overheidsnieuws kan zitten. Cameron gebruikt inderdaad een iPad om kranten te lezen en het nieuws te volgen. Maar of er ook een iPad-app komt, speciaal gemaakt voor Cameron? Dat is nog maar de vraag. De app zou realtime informatie leveren van Google en Twitter en gemaakt worden door programmeurs binnen het kantoor van het kabinet. Er blijkt inderdaad een nieuwe ‘Government Digital Service’ onder leiding van een zekere Francis Maude te zijn opgericht, maar nieuws over een iPad-app is nergens te vinden. Wat er wel gebeurde: het Britse Parlement investeerde 17.000 pond voor de aanschaf van 34 iPads.

Van deze iPads zijn 17 bedoeld voor het Commons-personeel en 17 voor de IT-afdeling van het parlement. Het gaat om een mix van eerste generatie iPad en iPad 2, met en zonder 3G-functie. Het parlement wil kijken hoe mobiele technologie het werk van het parlement kan ondersteunen en ook zijn de afdelingen benieuwd of er kostenbesparingen of milieuvoordelen aan vastzitten. De Britse parlementariërs mogen al op eigen houtje een iPad meenemen. Het is overigens niet toegestaan om teksten voor te lezen, ook niet van een notitieblaadje en helemaal niet van een elektronisch apparaat. Hoe het zit met de iPad-app voor de minister-president is nog steeds onduidelijk. De aangeschafte iPads zijn bedoeld voor het ondersteunende personeel, niet voor ministers of andere hoogeplaatste personen. De app zou halverwege maart uitkomen en allerlei informatie bevatten die ook al op overheidswebsites te vinden is. Bovendien schijnt het huidige beleid van de Britten te zijn, dat er een principieel bezwaar tegen apps is, omdat ze ‘proprietary’ zijn: een iPad-app kun je alleen op een iPad gebruiken, dus een mobiele website met alle benodigde info zou een logischer keuze zijn. TechCrunch denkt dat het allemaal ermee te maken heeft dat er momenteel weinig nieuws is, waardoor kranten als The Times en The Telegraph alles aangrijpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2011, 18:11
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.