Appicoon aanpassen in MLB.com At Bat.

Zo kun je zelf appicoontjes aanpassen in iOS 10.3

Sinds iOS 10.3 kunnen ontwikkelaars gebruikers zelf een appicoon laten instellen. De eerste apps die deze functie ondersteunen, zijn inmiddels beschikbaar en laten goed zien hoe de functie in de praktijk werkt.

Met ingang van iOS 10.3 kan een ontwikkelaar gebruikers de keuze geven om een ander appicoontje in te stellen. Door te wisselen van appicoon, bepaal je zelf hoe het logo van een app eruit ziet. De eerste apps die hier gebruik van maken, zijn inmiddels beschikbaar en laten zien hoe dit in de praktijk werkt.

Appicoon aanpassen in MLB.com At Bat.

Appicoontjes aanpassen

In Amerika zijn al twee apps aangepast voor deze nieuwe functie. Het gaat om de sportapps NHL en MLB.com At Bat die gebruikers nu de mogelijkheid bieden om het appicoon aan te passen door hun favoriete team te kiezen. De apps bevatten zogenaamde ‘branded app icons’ en zijn via de instellingen van de apps aan te passen.

In het geval van MLB.com At Bat wordt na het installeren van de update gevraagd of je het appicoontje aan wil passen naar je favoriete team. Door naar de instellingen te navigeren, kun je heel eenvoudig een eigen appicoontje kiezen. Deze wordt direct omgezet, waardoor het wisselen van appicoon doodeenvoudig is. Het aangepaste icoontje is niet alleen te zien op je beginscherm, maar ook in de appkiezer bij het wisselen tussen je geopende apps.

Appicoon aangepast in MLB.com At Bat.

De functie om appicoontjes aan te passen is dus door de gebruiker zelf in te stellen. Het gaat dus niet om dynamische appicoontjes, zoals van de standaard Agenda- en Klok-app. Icoontjes worden daardoor nooit automatisch aangepast op basis van bijvoorbeeld de datum of de tijd, want de gebruiker moet altijd zelf de handeling uitvoeren. Apple heeft deze beperking waarschijnlijk opgelegd om te voorkomen dat het beginscherm van gebruikers een soort disco wordt als ontwikkelaars zonder app-update het icoontje ongevraagd kunnen wijzigen.

Het lijkt nu een kwestie van tijd voordat Nederlandse apps de functie gaan gebruiken. Er zijn hiervoor allerlei toepassingen te bedenken, zoals bij sportapps of apps die lokaal nieuws brengen. Een andere mogelijkheid is om een donkere versie van een appicoon in te stellen als de app bijvoorbeeld een donkere modus heeft. Als je het nu toch alvast wil proberen, dan kan dat gewoon met de MLB.com en NHL-apps die ook in de Nederlandse App Store te downloaden zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2017, 11:35
Categorie Apps
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.