philips-hue-lux-naast-hue

Delight for Hue: verlichting in huis instellen met widget

Met het Nederlandse Delight for Hue heb je vier presets met dimbaar wit licht voor je Philips Hue-lampen als widget op de iPhone.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

philips-hue-lux-naast-hueDe verlichting in je huis met één veeg en één druk instellen, zonder daarvoor ook maar een app te openen. Dat kan met een nieuwe iPhone-app van de Nederlandse ontwikkelaar Etienne Bertou. Delight for Hue behandelt elke Philips Hue-lamp die je hebt als een lux-lamp die voor wit licht zorgt. Via de widget van de app heb je zo snel toegang tot dimbaar wit licht.

De widget van Delight for Hue bestaat uit vier knoppen, die overeenkomen met de vier knoppen onderin beeld in de applicatie. Onder elke knop kan je de sterkte van je verschillende lichten in huis per stuk instellen. Zo maak je eenvoudig een preset waarbij het gang- en keukenlicht gedimd worden, en de woonkamerverlichting fel verlicht blijft bijvoorbeeld. De vier voorinstellingen die je maakt kan je direct activeren vanuit de widget.

Delight for Hue iPhone instellen Delight for Hue iPhone presets

Bertou, die de app samen met Stefan Renne en Ruud Puts maakte, beseft dat je met Delight for Hue geen bonte kleuren uit je Hue-systeem kan toveren:

Ik weet dat ik een belangrijke feature van het Hue-systeem buitenspel zet (kleur), maar in de praktijk is het toch wel heel makkelijk om snel toegang te hebben tot dimbaar warm wit licht, zonder te moeten worstelen met kleursettings. Delight voor Hue behandelt dan ook alle Hue-lampen in je huis als lux-lampen (voor zover mogelijk 2700 kelvin).

De app is voor de lightweight gebruiker. Onder vrienden en familie viel op dat vooral dames niet veel op hadden met programmeerbare schema’s, scenes en timers.

De app die nu nog simpel is, heeft al wat updates in het verschiet. Tegen iCulture zegt Bertou de app ook makkelijk te willen maken voor huishoudens met meer dan 15 Hue-lichten.

Lees ook onze andere artikelen over Philips Hue

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2014, 18:46
Categorie Apps
Onderwerpen philips hue, verlichting

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.