Fit-Apps-logo

Aankondiging: ‘Fit met apps en wearables’

Aankondiging van het boek 'Fit met apps en wearables' door Gonny van der Zwaag, over apps en accessoires waarmee je op een slimmere manier fit wordt.

fit-met-apps-krantGisteren kon je op iCulture al even een voorproefje lezen, maar vanaf vandaag is het officieel: de start van ‘Fit met apps & wearables’ en de bijbehorende website fithacking.nl.

Veel mensen kennen me als oprichter van iCulture, maar de afgelopen tijd ben ik ook bezig geweest met een nieuw initiatief: een boek, een live talkshow en een nieuwe website rondom een onderwerp waar ik eigenlijk al sinds 2007 mee bezig ben: apps en wearables waarmee je slimmer fit kunt worden. Het boek is vanaf vandaag in de boekhandel en de iBookstore verkrijgbaar en vanavond start ik met de eerste van een serie talkshows, in samenwerking met Fast Moving Targets.

Met het boek wil ik iedereen laten zien hoe je makkelijker fit kunt worden en je sportprestaties beter meetbaar maakt, door slim gebruik te maken van technologie. Het past in veel bredere ontwikkeling: steeds meer mensen hebben een smartphone en ontdekken dat ze daar meer mee kunnen doen dan whatsappen. Bewegingstrackers en sensoren worden steeds kleiner en goedkoper. En mensen worden zich er steeds meer van bewust dat ze zelf iets kunnen doen om lang gezond en fit te blijven. Fabrikanten spelen daar ook op in: Apple is druk bezig met HealthKit, Google heeft Google Fit en ook Samsung probeert met S Health aan de weg te timmeren.

Natuurlijk wordt in het boek Apple’s HealthKit genoemd en komt ook de Apple Watch voorbij. Maar ik heb me niet beperkt tot de producten van één fabrikant. Je leest in het boek ook over sporthorloges en hartslagmeters, fietssensoren, slimme tennisbanen en zwembrillen die je hartslagzone met gekleurde lampjes doorgeven. Het gaat over apps die voorkomen dat je verveeld raakt tijdens het hardlopen en over apps waarmee je kunt meten hoe fit je daadwerkelijk bent. De nadruk ligt niet alleen op technologie: je leest wat je van topsporters kunt leren, hoe je een goed trainingsschema maakt, hoe je gemotiveerd blijft en hoe je voorkomt dat data in verkeerde handen terecht komt.

Gonny-Fit-Apps-coverOp de bijbehorende website fithacking.nl (@fithack) lees je meer over de achtergronden van het boek en de inhoudsopgave. Daarnaast ga ik – vanaf vanavond – samen met Fast Moving Targets een maandelijkse talkshow maken, die als webcast via Fast Moving Targets te volgen is. In de show ga ik samen met Erwin Blom mensen interviewen die uit eigen ervaring vertellen over apps en wearables waarmee je fit wordt en je sportprestaties verbetert.

‘Fit met apps & wearables’ is vanaf vandaag te koop als paperback en in de iBookstore. Wil je vanavond de boekpresentatie en talkshow bijwonen? Meld je aan!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2014, 12:30
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apps, wearable

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.