iPhone 6 achterkant schuin

iPhone 6 tijdelijk niet geleverd aan grote Nederlandse winkels

De iPhone 6 wordt tijdelijk niet geleverd aan grote winkelketens en webshops. Hierdoor kan het nog langer duren tot je de iPhone 6 kunt kopen.

iPhone 6 achterkant schuinWil je een iPhone 6 of iPhone 6 Plus kopen, dan kun je de komende tijd niet terecht bij een aantal grote Nederlandse winkels. Daar worden de nieuwe iPhones namelijk tijdelijk niet aan geleverd. Dit kreeg One More Thing te horen van insiders bij twee niet nader genoemde winkelketens. De iPhone 6 wordt volgens NUtech op het moment niet geleverd aan Bol.com en Coolblue.

Volgens Apple zouden alle leveringen van de iPhone 6 tot november worden opgeschort. Omdat winkelketens de iPhone 6 niet geleverd krijgen, kunnen ze hem ook niet tijdig aan klanten verkopen.

Apple’s besluit om de leveringen tijdelijk te staken lijkt nu al gevolgen te hebben. iCulture-bezoeker @4terranova kreeg bijvoorbeeld te horen dat de iPhone 6 Plus alleen wordt verkocht in combinatie met een abonnement:

Daarnaast lijkt de voorraad in Nederland steeds beperkter. We krijgen namelijk steeds vaker de vraag waar de iPhone 6 op het moment wél beschikbaar is:

Bovendien duurt de levertijd bij een aantal winkels bijzonder lang:

Apple’s leveringsstop klinkt bekend: de afgelopen jaren werden er amper tot geen nieuwe iPhones geleverd aan Premium Resellers, waar we uitgebreid aandacht aan hebben besteed op iCulture. Ieder jaar zijn er vlak na de verkoopstart maar een beperkt aantal iPhones verkrijgbaar en Apple lijkt dan alle aandacht te richten op de Apple Stores.

Afgelopen jaren waren het voornamelijk resellers die in de problemen kwamen, omdat zij de iPhone 5 en iPhone 5s vlak na de introductie niet geleverd kregen. Ditmaal zijn andere grote winkels zoals Bol.com en Coolblue de dupe. Resellers krijgen op het moment wel de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, maar alleen de 16GB-variant.

Ondertussen kampt de Apple Store zelf ook met een tekort. Probeer je nu bijvoorbeeld een iPhone 6 te bestellen, dan wordt hij pas na 7 tot 10 werkdagen verzonden. Je krijgt hem daarom pas eind oktober binnen. De iPhone 6 Plus laat soms zelfs een maand op zich wachten – terwijl Apple juist alle aandacht op de productie hiervan heeft gericht.

Op zoek naar koopinformatie? In het artikel ‘iPhone 6 kopen‘ vertellen we waar je de iPhone 6 allemaal kunt bestellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2014, 16:43
Categorie iDevices
Onderwerpen bol.com, iPhone 6, mediamarkt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.