De Slimste Mens-app.

De Slimste Mens terug op tv: pittige kennisquiz met iOS-app

De Slimste Mens is weer terug op televisie. De app dient als aanvulling voor het televisieprogramma en laat je het opnemen tegen je vrienden. Met de dagelijkse tv-vraag maak je bovendien kans op een leuke prijs.

Ben jij de slimste mens van al je vrienden? Het populaire tv-programma De Slimste Mens is weer van start gegaan, maar je hoeft geen Bekende Nederlander te zijn om ook met het programma mee te doen. Via de De Slimste Mens-app (link) kun je weer meedoen met alle soms lastige maar vaak moeilijke kennisvragen. Met de dagelijkse tv-vraag is er ook nog interactie met het tv-programma zelf.

De Slimste Mens-app.

De Slimste Mens spelen tegen je vrienden

Om de De Slimste Mens-app te kunnen gebruiken, moet je je wel registreren. Dit kan met een eigen account, maar je kunt ook inloggen met je eigen Facebook-profiel. Vervolgens kun je je vrienden uitdagen om te beslissen wie van jullie het slimste is. Dit gaat via de bekende rondes en regels uit het tv-programma. In de 3-6-9-ronde verdien je seconden met elk goed antwoord dat je geeft op de derde vraag in een reeks van negen vragen. Deze seconden neem je vervolgens mee in de ronden erna, zoals de ronde Open Deur, Ingelijst en de spannende finale.

De app heeft ook interactie met het televisieprogramma. Elke dag kun je in de app een nieuwe tv-vraag spelen. Dit is dezelfde vraag die de deelnemers van het programma die dag krijgen. Heb je het antwoord uiteindelijk goed, dan maak je daarmee kans op het originele De Slimste Mens t-shirt. Elke tv-vraag wordt ingeleid met een korte video met een BN’er die jou de vraag stelt. Er wordt gezocht naar vier juiste antwoorden en alleen als je ze allemaal goed hebt, maak je kans op de prijs.

Eerste ronde in De Slimste Mens. De Slimste Mens met een tv-vraag.

Het tv-programma bevat nog meer rondes die in de app niet te spelen zijn, zoals Collectief Geheugen. Hier krijgen de deelnemers een geschiedenisfragment te zien waar dan zoveel mogelijk goede antwoorden over gegeven moeten worden. Deze ronde is niet aanwezig in de app, maar desalniettemin is het een leuk spelletje om je vrienden mee uit te dagen.

Helaas is de De Slimste Mens-app nog niet geoptimaliseerd voor de grotere schermen van de iPhone 6(s) en iPhone 6(s) Plus. De KRO-NCRV werkt momenteel wel aan een nieuwe app voor iOS, maar deze is dus niet op tijd klaar voor het nieuwe seizoen. De Slimste Mens is elke werkdag om 20:25 te zien op NPO 2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2016, 19:30
Categorie Apps
Onderwerp televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.