De Slimste Mens: online quiz-app van NCRV’s televisieprogramma

De televisiequiz De Slimste Mens is er ook op de iPhone en iPod touch en laat je, net als Wordfeud en Song Pop, om de beurt spelen tegen een online tegenstander. Een goede tegenstander is vanwege het hoge niveau wenselijk.

De Slimste Mens iPhone iPod touch online quizHet quizprogramma De Slimste Mens dat sinds kort elke werkdag na het acht uur journaal op televisie komt, is ook voorzien van een eigen iPhone-app. Het gaat daarbij niet om een tweede scherm waarin je tijdens het kijken van de quiz meedoet, maar om een losstaande quiz die je op elk moment van de dag tegen iemand anders kan spelen. Net als in Wordfeud en Song Pop krijgen de spelers een beurt, om antwoord te geven op de gestelde vraag. Het grote verschil is dat je in De Slimste Mens het heft overneemt als de ander het antwoord niet weet.

De Slimste Mens spellenoverzichtIn de verschillende rondes van De Slimste Mens win je eigenlijk geen punten, maar tijd die je later weer nodig hebt om de antwoorden in te geven. Elk potje tegen iemand anders bestaat uit vier rondes. In de 3-6-9 ronde behoud je de beurt als je vragen goed beantwoordt en krijg je 20 seconden tijd voor het goede derde, zesde en negende antwoord. In de ronde daarna moet je in de tijd die je daarmee hebt opgebouwd, maximaal vier steekwoorden typen bij de term die in beeld komt. Kinderspel naast de derde ronde, waarin je een veld met steekwoorden ziet staan waartussen je verbanden moet zien en de drie juiste antwoorden eruit moet zien te halen. Het spel sluit af met de finale, waarin de tegenstander twintig seconde in mindering wordt gebracht voor elk goed antwoord dat je geeft.

De Slimste Mens draagt zijn naam niet voor niets. Als je denkt het spelletje door te fietsen met het gemak waarin je jaren ’80-nummers herkent in Song Pop, kom je van een koude kermis thuis. Welke steekwoorden komen bij je op over Claude Monet? Hoe heet met museum in Laren waar een afgietsel van het beeld De Denker in staat? Wat weet je over de Arabische Lente? De onderwerpen in De Slimste Mens zijn vaak serieus van toon en vereisen een flinke algemene kennis. Als er een merkbaar niveauverschil is tussen de spelers, is de finaleronde bij voorbaat eigenlijk al een verloren strijd.

Het spel laat je vrienden zoeken via Facebook (waarmee je ook een account voor de app kan aanmaken, al kan je ook een nieuw account maken), vrienden toevoegen en die uitdagen of je kan het opnemen tegen een willekeurige slimmerik. Wie bekend is met andere online games als Wordfeud, Draw Something of Song Pop, kan meteen uit de voeten met De Slimste Mens. Alleen de jurytoevoegingen van Maarten van Rossum moet je missen.

Downloaden: De Slimste Mens (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2012, 20:30
Categorieën Amusement, Games, Nederlandse apps
Onderwerpen multiplayer, omroep

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.