De levensloop van een Apple-gerucht

Apple-geruchten verlopen vaak op dezelfde manier: iemand hoort iets, Aziatische toeleveranciers maken er een hoesje voor, vervolgens praat zelfs je moeder erover, totdat het gerucht weer wordt ingewisseld voor iets nieuws. PC Magazine maakte een infographic.

apple-geruchtenKen je dat? Er circuleert een gerucht rondom de nieuwe iPhone, waar zelfs bij de kapper over wordt gepraat. Er verschijnt ‘gelekt’ bewijsmateriaal in de vorm van hoesjes, heimelijk gemaakte foto’s van computersystemen van operators en er worden mockups gemaakt, zodat we een idee krijgen hoe het er ongeveer uit komt te zien.

De tipgevers zijn altijd “people familiar with the situation” of “a reliable source“. Voor buitenstaanders is het soms lastig om te weten welke geruchten je serieus moet nemen. Chinese toeleveranciers zijn soms betrouwbaar, maar hebben ook wel eens de neiging om ons op het verkeerde been te zetten, omdat iemand ergens een prototype heeft gezien dat alweer is ingehaald door de realiteit.

Snel afschaffen die geruchten? Als je gek op Apple bent, zou je ze moeten omarmen. Ze zijn een belangrijke factor in de mythevorming rondom Apple, ze zorgen voor hooggespannen verwachtingen als een nieuw apparaat op de markt komt en ze zorgen bij de release dat er een stormloop op een product ontstaat. En dat is weer goed voor de aandeelhouders en de fans, want wie koopt er nou een apparaat dat niemand wil hebben? In 2009 en 2010 was Apple goed voor 15% van alle technieuwtjes. Er is geen ander bedrijf waar zoveel over wordt geschreven én geroddeld. Grappig is dat elk gerucht ongeveer hetzelfde verloop heeft: iemand hoort iets van iemand, die het weer van iemand anders heeft gehoord. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de mogelijkheid dat Apple zelf allerlei geruchten de wereld in helpt.

Tip: lees ook De 5 fases van Apple-geruchten en merk op dat we inmiddels bij fase 5 zijn aanbeland. De wilde geruchten en duistere chaos zijn voorbij, we wachten allemaal vol spanning op de aankondiging van Apple.

PC Magazine heeft de levensloop van een Apple-gerucht omgezet naar een infographic:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2011, 17:20
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, geruchten, infographic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.