iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Hi MBstatus, SendMe, Spots en meer

De nieuwe iPhone-apps die we deze week besproken hebben op iPhoneclub zijn onder meer Hi MBstatus, de officiële applicatie van Jan Smit, koffiedrinken met DE Pauze en IMDb is een filmquiz.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AW header DE PauzeEr komen iedere week zo ontzettend veel apps bij op op iPhoneclub voorbij, dat zelfs wij wel eens de tel kwijtraken. Een app die op maandag verschijnt, is daardoor in het weekeinde al lang en breed vergeten. Daarnaast bezoekt niet iedereen ieder wakend uur de website, waardoor er wel eens een app tussendoor schiet. Zonde natuurlijk, want de meest opmerkelijke apps verdienen wel wat extra aandacht. Daarom sommen wij ieder weekend de meest noemenswaardige iPhone-apps van afgelopen week voor je op in de App Weekly.


AW Nanosec advanced alarmNanosec – De app wil je op een subtiele manier wakker maken en gebruikt daarvoor een aantal trucjes. Desgewenst klinkt een paar minuten vooraf aan de wekker een voor-alarm om je voor te bereiden. En als de wekker eenmaal gaat, begint die rustig maar wordt ze langzaam steeds prominenter. Als de geluiden van de applicatie niet bevallen, kun je zelf een MP3 als wekker instellen.
Downloaden: Nanosec: Advanced Alarm (€0,79)

AW DE Pauze iPhone iPod touchDE Pauze – DE Pauze is bedoeld om met vrienden af te spreken om een kop koffie te gaan drinken. Vervolgens kun je meerdere vrienden uitnodigen voor een kop koffie. Ze geven aan of ze aanwezig zullen zijn. Je kunt je locatie delen, berichten sturen en inchecken. DE Pauze toont de café’s in de buurt, maar is natuurlijk ook meteen een reclame-app voor de eigen Douwe Egberts Cafés.
Downloaden: DE Pauze (gratis)

AW IMDb Trivia iPhone iPod touchIMDb Trivia – De bekende filmwebsite komt met een quizapp waarin je vooral meerkeuzevragen voorgeschoteld krijgt. Er kan gevraagd worden naar de verschijningsdatum van een film, maar ook bijvoorbeeld welke acteur een rol in een bepaalde film vertolkte. Je kunt twee keer proberen het goede antwoord te geven voordat je een leven verliest en de vraag als fout wordt gemarkeerd. Hoe sneller je bent, hoe hoger het verdiende puntenaantal.
Downloaden: IMDb Trivia (gratis)

AW App Can iPhone iPod touchApp Can – Zet een etalage met je zes favoriete apps klaar en als je iemand tegenkomt die App Can ook geïnstalleerd heeft, ‘bump’ je de iPhone’s tegen elkaar aan om een appsuggestie door te geven. Een app klaarzetten doe je door een naam in te voeren en te zoeken op een applicatie.
Downloaden: App Can (gratis)

AW Spots iPhone iPod touchSpots – Op het moment dat je op een plek bent, bekijkt de telefoon waar je bent, sla je de locatie op en zo kun je er de volgende keer via Spots de weg naartoe vinden. Ook kun je van tevoren een locatie invoeren waar je naartoe begeleid wilt worden. Anders dan de meeste navigatiesoftware, is Spots gratis en is hij slechts 0,4 MB groot.
Downloaden: Spots! (gratis)

AW Chroniclr iPhone iPod touchChroniclr – Chroniclr is een agenda-app voor grote groepen. Iemand maakt een evenement aan met een korte omschrijving en vervolgens kunnen alle uitgenodigde en betrokken personen er foto’s bij plaatsen en over chatten. Zelfs personen zonder de gratis applicatie kunnen er mee in de weer, want Chroniclr heeft een bijbehorende website met dezelfde functie.
Downloaden: Chroniclr (gratis)

AW Check iPhone iPod touch to-doCheck – De nieuwste to-do applicatie voor de iPhone heet Check en specialiseert zich in taken gefaseerd uitvoeren. Per dag kan je aangeven hoeveel procent van je taak je al hebt voltooid door een bepaald vormpje aan te klikken op een dag. Zo kun je op langere termijn bekijken hoe ver je verwijderd bent van je einddoel en inzien wat de gevolgen zijn als je één dag niet een uur, maar een half uur intensief beweegt.
Downloaden: Check! (€0,79)

AW SendMe iPhone iPod touchSendMe – SendMe is een nieuwe manier om een ansichtkaart te versturen naar de andere kant van de wereld (of de buren) met een paar eenvoudige handelingen op de iPhone. Je selecteert een foto van je fotoalbum, Facebook of Instagram, zet er een frame omheen, vult een persoonlijke boodschap in op de achterkant en je rekent hem af met een in-app bon of Paypal.
Downloaden: SendMe (gratis)

AW Jan Smit iPhone iPod touchJan Smit – De Nederlandse hitzanger Jan Smit heeft een eigen, officiële applicatie op de iPhone en iPod touch gekregen. Het is een simpele app waarin je het laatste nieuws omtrent de Volendammer kan lezen, er zijn foto’s en video’s, er is een discografie en een agenda en er zit zelfs een gastboek in de applicatie. Volledige nummers kun je er echter niet in luisteren.
Downloaden: Jan Smit (gratis)

AW Hi MBstatus iPhone iPod touchHi MBstatus – In navolging van KPN komt ook telecomprovider Hi met een iPhone-applicatie die je dataverbruik van mobiel internet bijhoudt. De app laat zien hoeveel MB aan internet je per dag of per maand verbruikt en is ook te gebruiken voor mensen die gebruik maken van andere providers.
Downloaden: Hi MBstatus (gratis)

AW Scoupy iPhone iPod touchScoupy – Met de krachtige slogan ‘De kortste weg naar korting’ introduceert Scoupy een nieuwe Nederlandse variant op Groupon. Gebruikers die zich aanmelden, krijgen speciale kortingsacties in een omtrek van 25 kilometer. Als je in de buurt bent van een winkel of restaurant dat de aanbieding hanteert, knip je de virtuele bon uit en hem in te wisselen.
Downloaden: Scoupy (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.