Reacties voor: De belangrijkste vernieuwingen in iOS 5 beta 6

In iOS 5 beta 6 zijn diverse kleine vernieuwingen doorgevoerd. In dit artikel zetten we ze overzichtelijk en in begrijpelijke taal op een rijtje.
Lees het complete artikel → De belangrijkste vernieuwingen in iOS 5 beta 6
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 51 reacties

  1. “De belangrijkste vernieuwingen in iOS 5 beta 6”
    “2. Nieuw Twitter-geluidje”

    Oja, mogen we zeker niet vergeten!

  2. Zijn er ook weer functies verdwenen met deze beta? Ben met name geinteresseerd in de spraak-naar-tekst functie

  3. Zou iemand mij punt 8 beter uit kunnen leggen?

    Betekent dit dat als ik in iOS 5 een filmpje kijk in de YouTube app of wat voor een app dan ook, dat dan AirPlay standaard is ingeschakeld en dit eerst moet uitschakelen wil ik het op mijn iPhone bekijken ipv op de Apple TV?

    Beetje omslachtig ofniet, daar het overgrote deel niet eens wat een Apple TV is of airport express, laat staan gebruikt.

    Alvast bedankt

  4. En de bug in de muziek app. Bij het veranderen van het geluid werd dit eerst niet meteen weergegeven in de app wat heel irritant was in beta 5. Dit is nu opgelost in beta 6.

  5. Het wordt voor mij steeds duidelijker om geen iOS 5 meer te gaan gebruiken maar jailbreak. (ja duhhh…tenzij de untethered voor iOS 5 er is uiteraard)

  6. Ik kwam er vanmiddag ook nog achter dat je YouTube video’s ook op de achtergrond kan beluisteren door tijdens het afspelen van het filmpje op de home-knop te drukken en vervolgens via de multi-tasking bar de video af te laten spelen op de achtergrond. Ik weet niet of dit ook eerder mogelijk was.

  7. @i: Ja dit was al mogelijk, als je air video gebruikt of plex kan je dit ook doen

  8. Sinds welke beta is het eigenlijk zo dat je agenda word weergeven in het notificatiecentrum?

  9. @i: Dit is al mogelijk met in ieder geval iOS 4.3.

  10. Origineel geplaatst door i
    Ik kwam er vanmiddag ook nog achter dat je YouTube video’s ook op de achtergrond kan beluisteren door tijdens het afspelen van het filmpje op de home-knop te drukken en vervolgens via de multi-tasking bar de video af te laten spelen op de achtergrond. Ik weet niet of dit ook eerder mogelijk was.

    Dit was eerder ook mogelijk inderdaad.

  11. Ik heb nog nooit een iOS 5 Beta ervaren maar het zou leuk zijn als er een nieuwe tweet binnenkwam een mooi vogel geluid je notificeert.

    Maar een idee natuurlijk ;)…

    Ben benieuwd!

  12. twitterific is het leukste nieuwe tweet geluidje ooit 🙂

  13. het sms toetsenbord kan je nu naar beneden schuitven (misschien was dit al mogelijk in beta 5, maar het viel me pas nu op :p )

  14. Wat zijn eigenlijk de nieuwe dingen in iOS5 voor de Apple TV? Ik hoorde iets over draadloos mirroring van je iOS device naar de Apple TV maar is er nog meer?

  15. ik kan niet wachten op iOS 5 🙁

  16. @zilli: Oh, dan snap je kennlijk niet waarvoor ze er zijn. Beta’s zijn er simpelweg om een OS/programma uitvoerig te testen en zelfs de kleinste bugs eruit te halen.
    Of had je liever iOS 5 Beta 1 op je iDevicestaan? En dan als definitiefe versie, met lekker veel bugs…

  17. Al iets bekend over een verbeterde WiFi connection.?
    Dit is nu al sedert 3.0 belabbert, telkens opnieuw de verbinding kwijt, netwerk maar weer verbreken en weer opnieuw contact, andere kanalen hebben ook geen invloed. Vreemd is ook dat mijn 16 gb dit probleem vaker en meer heeft dan de 32 gb versie die ik ook heb.

    Hoop dat hier eens iets aangedaan wordt, iemand al iets hierover gezien of gelezen?

  18. Punt 1 werkt hier niet bij een update ga ik keurig naar mijn homescreen en niet zoals beschreven staat.

  19. “Over the air” update naar deze beta 6 werkte weer uitstekend en snel!

  20. Geen stemmen in VoiceOver- modus! Als ernstig slechtziende is dat toch wel een erg groot gemis.

  21. (Red.) Verwijderd.

  22. IOS 5 betekend het einde van het tijdperk Jailbreak. Jammer

  23. Udid wordt deprecated, dat is wat anders dan verwijderd. Doorgaans houdt het in dat het bij de volgende major release verwijderd wordt (e.g. iOS 6). Er zijn trouwens meer methodes deprecated geworden in verschillende klassen…

  24. @f: Alles valt de hacken hè.
    Dus ook voor iOS komt een jailbreak
    Maar dan waarschijnlijk op een nieuwe manier.
    Denk gewoon dat we wat langer moeten wachten op de jailbreak van iOS 5

  25. Waar is AIRPRINT??? voor andere printers dan HP.

  26. Geen toegang meer tot UDID?

    Volgens Wikipedia betekent Deprecated:

    In the process of authoring computer software, its standards or documentation, deprecation is a status applied to software features to indicate that they should be avoided, typically because they have been superseded. Although deprecated features remain in the software, their use may raise warning messages recommending alternative practices, and deprecation may indicate that the feature will be removed in the future. Features are deprecated–rather than immediately removed–in order to provide backward compatibility, and give programmers who have used the feature time to bring their code into compliance with the new standard.

  27. iOS5 gejailbreakt werkt prima. Helaas gisteren na installatie van Beta 6 de batterij binnen een dag al 75% weg!!

  28. @i: dit werkte altijd al
    ook via de lockscreen player knoppen
    youtube aanzetten
    iphone locken
    dubbleklick op home
    muziek van youtube video weer aanzetten met screen gelocked

  29. @marc/s: Misschien een keer een goede WiFi routeer kopen en dat ding van de ALDI wegdoen?

  30. iOS 5 einde jailbreak? Dan blijf ik lekker op iOS4!

  31. Ik vond het vorige tweet geluid beter. Heeft iemand dit geluidje nog beschikbaar als ringtone?

  32. @fgeer: Dan moet je jailbreaken

  33. Waar ik blij mee zou zijn, is de mogelijkheid om (net zoals in Outlook/Exchange) de gevoeligheid van berichten en afspraken te kunnen instellen (Prive, Confidentieel,…. ) . Ik vind dit nu een groot gemis en wellicht is dit slechts een kleine aanpassing…

  34. Wat voor mij een nieuwe handige functie is dat je vanaf beta 6 naar boven kan scrollen bij berichten als je zelf een lang bericht aan het SMS’en/typen bent. Die hebben jullie geloof ik nog niet vermeld

  35. Ik denk dat het belangrijkste nieuws hier is dat deze beta dus de laatste wordt voor de Gold build (final). Apple zal in September een persconferentie houden en hierna verloopt de beta van versie 6.

  36. Helemaal ruk die Beta6 update 5 was zelfs nog beter..

  37. @marc/s: Ik zou het in je eigen router/modem zoeken en niet in de iPhone/iPad.
    Volgens mij hebben de meeste mensen geen problemen met WIFI, en ik ben er 1 van.
    Update naar laatste router/modem firmware dat helpt ook al vaak.

  38. @Erp: @Wouter: Heb hier braaf een goed merk router en modem, niks geen aldi, en laatste firmware erop gezet. Maar ook hier regelmatig problemen met de verbinding… Had hoop dat ios 5 dat gaat oplossen!

  39. @Anita: Wat heb je voor merk staan dan? Ik werk al jaren met Speedtouch en Fritz!box ADSL en VDSL2 modems/routers en heb nooit last van enig WIFI probleem.
    Ik hoor hele goede verhalen over de Enginius ECB9500 dat is een modem/router met 3x 5db antenne. Wellicht goede tip.
    Maar zorg sowieso voor de laatste firmware op je modem/router.

  40. Zijn er meer mensen die sinds de beta van iOS5 een minder goed functionerende homebutton hebben?

    Of het is m’n iPhone, dat kan ook. Maar multitasken is een opgave opzich, als hij de eerste druk op de homebutton ziet is het maar de vraag of hij ook de tweede pakt. Erg vervelend!

  41. @John: fijn dat je het opmerkt! Ik ervaar hetzelfde! De home button reageert sinds ios5 beta 5 minder goed bij het ‘ontsluimeren’ van de iphone en ook bij het sluiten van apps. Is dit opgelost in beta 6? (Het kan ook nog zijn dat toevallig onze beide home knoppen kapot zijn-gaan, maar ik had ook al het gevoel dat het aan de beta kan liggen)

  42. @John: Bij mij hetzelfde probleem. Dacht dat het slijtage was. Kan geen toeval zijn dat meerdere gebruikers dat precies nu bij deze beta ervaren. Ik ga updaten naar beta 6 en hoop dat het dan is opgelost.

  43. In beta 6 is het helaas nog niet opgelost! Het gekke is dat het op de iPad (ook met dezelfde beta draaiende) geen issue is.

    Maar ik ben blij te horen dat ik niet de enige ben! 🙂

  44. @Erp Slaat weer nergens op met je Aldi router melding! Ik heb hier ook allemaal degelijk materieel… Maar hij gooit zowel mijn iPhone als die van mijn man steeds eruit. Terwijl iPad en laptop gewoon contact blijven hebben met wifi…
    Dus oordeel aub niet zo snel!
    Ik denk ook dat het aan de iPhone ligt als alles het naar behoren doet maar alleen deze toestellen het contact verliezen met wifi!

  45. @Jelmer Holtes: Dit kon ik al in beta 4!

  46. Een belangrijk gemis vind ik dat bij de “contacten” app de contactpersonen niet in groepen geplaats kunnen worden. Dit is erg handig bij het verzenden van e-mails naar vaste contacten, of het is ergens in te stellen waar niemand het kan vinden. Zo zijn er nog meer kleine dingetjes zoals het notificatiecentrum die bij het toegangsscherm niet naar beneden kan…

  47. @Andres: iCloud sync ondersteund groepen in het adresboek en in mail wel.

  48. @Maddriver:

    Ja jij hebt nog geluk. Weinig tot geen problemen gehad met iOS 5 beta 5 (waarin berichtencentrum en dergelijke aanstond) had ik nog een lange batterij (van ongeveer 2 dagen, indien niet gamen en af en toe muziekluisteren). Nu na de installatie binnen de 2 uur is de batterij helemaal plat, zonder gebruik (in STAND BY) en heb nu alles afgezet van berichtencentrum tot notificaties tot locatie. En nog steeds gaat de percentage er met de minuut af. Erg vervelend en zie nog niet anderen met dat probleem.

  49. wanneer komt de nieuwe versie nou eindelijk uit ?
    de versie nu is maar niks

  50. Origineel geplaatst door Matthy
    @Maddriver:Ja jij hebt nog geluk. Weinig tot geen problemen gehad met iOS 5 beta 5 (waarin berichtencentrum en dergelijke aanstond) had ik nog een lange batterij (van ongeveer 2 dagen, indien niet gamen en af en toe muziekluisteren). Nu na de installatie binnen de 2 uur is de batterij helemaal plat, zonder gebruik (in STAND BY) en heb nu alles afgezet van berichtencentrum tot notificaties tot locatie. En nog steeds gaat de percentage er met de minuut af. Erg vervelend en zie nog niet anderen met dat probleem.

    Ik heb ook de IOS 5 beta 6 momenteel en ik heb hier tot nu toe geen problemen mee gehad dit probleem ken ik ook niet ipod is nu al tijdje bezig met synchroniseren draadloos en accu zakt geen procentje Heb zelfs nog zitten gamen etc./

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.