Who's In Datumprikker op de iPhone.

Review: Who’s In? plan razendsnel een afspraak met je vrienden

Plan je vaak een afspraak met je vrienden en kost dit ook vaak teveel moeite? Dan moet je Who's In? eens proberen, een gratis app die een alternatief voor de klassieke datumprikker vormt.

Who's In Datumprikker op de iPhone.

Of je nu een grote of kleine vriendengroep hebt, met meerdere mensen iets afspreken draait vaak al snel uit op een drama. Wie kan wel en wie kan niet, heeft iedereen het bericht gelezen en hebben je vrienden überhaupt zin in jouw plan? Voorkom gemor in je vriendenkring met Who’s In? een gratis alternatief voor de klassieke datumprikker, die precies doet wat je ervan verwacht.

Whos’ In? Afspraken plannen met vrienden

Voordat je afspraken kunt gaan plannen, zul je verplicht je telefoonnummer in moeten vullen. Who’s In? (link) gebruikt je nummer om een verificatiecode te versturen en om het je makkelijk te maken om je vrienden voor de app uit te nodigen. In je eentje heb je immers weinig aan deze app, die puur en alleen gemaakt is om snel een afspraak op poten te zetten.

Zijn jouw vrienden bereid om Who’s In? te gebruiken?

Het aanmaken van een account is zo gebeurd, al liepen we wel tegen een vastloper aan waardoor we nogmaals een verificatiecode moesten versturen. Vervolgens vul je jouw naam en een foto in en je bent helemaal klaar om met je vrienden te overleggen wat jullie dit weekend gaan doen. Tenminste, als je jouw vrienden overtuigt om ook Who’s In? te gebruiken, al zal dat niet zo moeilijk zijn omdat de app helemaal gratis te downloaden en gebruiken is.

Profiel aanmaken op Who's  In gaat heel makkelijk. Who's In groep

Het aanmaken van een groep om je vrienden bij in te delen gaat snel en daarna rest het jou alleen nog om een leuk voorstel te bedenken. Je geeft je plan een leuke naam, kiest de tijd en datum en het is daarna aan de groepsleden om te laten zien of ze het hier mee eens zijn.

Who’s In? strooit met Emoji

Dit doen ze aan de hand van een duim-Emoji als ze er bij aanwezig zijn, of een sip gezichtje als ze er om wat voor reden dan ook niet bij zijn. Iedere keer als iemand een duimpje of gezichtje gestuurd heeft wordt deze opgeteld bij het totaal, zodat iedereen in een oogopslag kan zien hoeveel mensen er bij aanwezig zijn.

Met Who’s In? kunnen jij en je vrienden in ieder geval niet meer aan komen zetten met het excuus dat je geen tijd had om te reageren. Zodra er een nieuwe afspraak is aangemaakt waar jij voor uitgenodigd bent ontvang je een notificatie, die je door er van rechts naar links over te vegen direct kunt beantwoorden met de duim- of de smiley- Emoji.

Overzicht van Who's In Who's In menu

Dat is ook precies wat Who’s In? zo goed maakt. De app kan bijna niet simpeler, maar doet exact wat hij moet doen. Reken dan ook niet op een flitsend ontwerp, want met de simpele zwarte achtergrond, overdosis aan Emoji en simpele menu’s wint Who’s In? bepaald geen schoonheidsprijs.

Who’s In? wint geen schoonheidsprijs

Ook schiet Who’s In? zichzelf enigszins voorbij in snelheid door de inleiding wel erg beperkt te maken. Zo moesten we zelf ontdekken waar alle functies verstopt zaten (je komt een heel eind door alle kanten op te vegen) en was het ook even zoeken voordat we erachter kwamen dat je twee vensters naar rechts moet vegen om meerdere groepen aan te maken. Daarnaast heeft de app een twijfelachtige regel die een afspraak standaard verwijderd als degene die de afspraak aangemaakt heeft alsnog besluit om niet te komen. Onhandig, want die situatie zal zich vast en zeker een keer voordoen.

Fanatieke gebruikers van Who’s In? kunnen onder hun profielfoto zien hoe vaak ze een afspraak geaccepteerd of geweigerd hebben. Een leuke extra, die je misschien nog wel een wijze les leert dat je misschien wat vaker mee moet gaan met je vriendengroep of je best wel eens wat vaker mag zeggen dat je het ergens niet mee eens bent.

Who's In afspraak aanmaken. Knoppen geven suggesties waarna je de datum invult.

Conclusie Who’s In? review

Who’s In? is niet gemaakt om je favoriete chat-app te vervangen, maar is een handig hulpmiddel die in kunt zetten om snel ergens een knoop over door te hakken. Binnen een paar minuten heb je een afspraak gemaakt en hebben je vrienden (in theorie) gereageerd. Het is jammer dat Who’s In? geen Apple Watch-app heeft, want daar was deze simpele app bij uitstek voor geschikt. Dat neemt niet weg dat Who’s In? een snel en gebruiksvriendelijk alternatief is voor de datumprikker, die je ook nog eens volledig gratis kunt gebruiken. Het is even de vraag of je vrienden bereid zijn om de app te gebruiken, maar de volgende keer dat we een borrel bij iCulture organiseren weten we in ieder geval na een minuut wie er wel en niet kan.

Pluspunten

  • Snel, simpel en doeltreffend
  • Interactieve notificaties om snel te antwoorden
  • Binnen een minuut een afspraak maken en plannen

Minpunten

  • Iets langere inleiding zou fijn zijn
  • Afspraak verwijdert zichzelf als de oprichter weggaat
  • Bepaald geen mooie app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2016, 11:30
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerp datumprikker
Software iOS 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.